Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Recommended Posts

Panowie a Silesia G Customs jeszcze działa? napisąłem do nich na FB i cisza, zdjęcia też jakieś stare

GW-9400-1er > GWN-1000B-1ber > GX-56-1bjf GWG-1000-1a3erGXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF

Witam.

Nie wiem czy w dobrym wątku piszę ten post, jeśli nie to z góry przepraszam i proszę admina o przeniesienie go we właściwe miejsce.

Poszukuję od jakiegoś czasu do mojego kilkuletniego G-Shocka parcianego paska. Stary się po prostu zużył i poprzecierał.

Chodzi konkretnie o model Casio GA-100 BBN.

Mam problem ze znalezieniem tego paska. W kilku salonach Time Trendu rozłożyli ręce, w jednym nawet mi sugerowano, że ten zegarek z tym paskiem to moja jakaś "samoróbka", (bo niby ten model nie miał takiego paska), a pani na widok napisu Casio na  sprzączce  paska była mocno zdziwiona 😁😁😁.

Może ktoś ma namiary na jakiegoś sprzedawcę niszowych części i będzie mi wstanie pomóc.

Lubie ten zegarek, który w przeciwieństwie do paska ma się całkiem dobrze i chciałbym go zachować w oryginale.

Z góry dzięki za pomoc.

To chyba tylko zostaje to z Amazona z zakładki "inni sprzedawcy", albo szukanie na chińskich portalach.

No chyba że gdzieś uda Ci się trafić w akceptowalnej cenie, bo te prawie 300zł (z przesyłką) na Amazonie to przegięcie ;-)

15 minut temu, mariusz9a napisał(-a):

To chyba tylko zostaje to z Amazona z zakładki "inni sprzedawcy", albo szukanie na chińskich portalach.

No chyba że gdzieś uda Ci się trafić w akceptowalnej cenie, bo te prawie 300zł (z przesyłką) na Amazonie to przegięcie 😉

No niestety ciut sporo. Spodziewałem się kosztów ale nie sądziłem że za pasek do prostego G-Shocka trzeba będzie położyć prawie 300 stówy. Na eBay znalazłem dwa ale z przesyłką też cenowo kształtują się podobnie. Chyba, że.......kupie sobie z tym paskiem całkiem nowy za 500 PLN-ów z eBaya. Jakiś pomysł to jest🙃🙂.

Dzięki za chęć pomocy.

Pozdr.

12 hours ago, Mmagic said:

No niestety ciut sporo. Spodziewałem się kosztów ale nie sądziłem że za pasek do prostego G-Shocka trzeba będzie położyć prawie 300 stówy. Na eBay znalazłem dwa ale z przesyłką też cenowo kształtują się podobnie. Chyba, że.......kupie sobie z tym paskiem całkiem nowy za 500 PLN-ów z eBaya. Jakiś pomysł to jest🙃🙂.

Dzięki za chęć pomocy.

Pozdr.

A coś w zamienniku ?

AlI link 1

Ali link 2

Ali link 3

Takie cos mi wyskoczylo na pierwszy rzut. Mysle ze jak by dobrze pokopac i poskakac w linkach tam to mozna by znalezc to co szukasz albo bardzo bliskie za ulamek ceny.

Edited by G-szok

Instagram: @dailygshocker

8 godzin temu, G-szok napisał(-a):

A coś w zamienniku ?

AlI link 1

Ali link 2

Ali link 3

Takie cos mi wyskoczylo na pierwszy rzut. Mysle ze jak by dobrze pokopac i poskakac w linkach tam to mozna by znalezc to co szukasz albo bardzo bliskie za ulamek ceny.

Dzięki za podpowiedzi. Temat do rozważenia.

Pozdr

Pany, przenieś do działu podróba?

Zerknijcie, moduł działa jak w oryginale 😅 

Jestem pewny na 99% ale kolega kupił z pudełkiem i papierami używkę 😟 

IMG20240910074559.jpg

IMG20240910074609.jpg

IMG20240910074621.jpg

IMG20240910074629.jpg

IMG20240910074633.jpg

IMG20240910074643.jpg

2 hours ago, tomaliusz said:

Pany, przenieś do działu podróba?

Zerknijcie, moduł działa jak w oryginale 😅 

Jestem pewny na 99% ale kolega kupił z pudełkiem i papierami używkę 😟 

IMG20240910074559.jpg

IMG20240910074609.jpg

IMG20240910074621.jpg

IMG20240910074629.jpg

IMG20240910074633.jpg

IMG20240910074643.jpg

100% podróbka 😐 przykro mi dla znajomego. Do moich podróbek które kiedyś miałem był pełny zestaw z puszka, pudełkiem, instrukcjami, tymi papierkami, karta gwarancyjna ..

Edited by G-szok

38 minut temu, G-szok napisał(-a):

100% podróbka 😐 przykro mi dla znajomego. Do moich podróbek które kiedyś miałem był pełny zestaw z puszka, pudełkiem, instrukcjami, tymi papierkami, karta gwarancyjna ..

Biorąc go do ręki od razu poczułem że to fake, zanim jeszcze zacząłem oglądać.

No ale kurde wszystkie funkcje działają jak w Ori.

Test wyświetlacza przeszedł ale zapomniałem sprawdzić czy cyferki się zgadzają z modułem.

Po dokładniejszych oględzinach nie miałem już wątpliwości ale trzeba przyznać że są coraz lepsze te podjebki 🤷 

Tam na szkle jest przyklejona folia, nie wiem czy od nowości była czy Ktoś przykleił ale przez nią też gorzej widać tarczę a sama bateria jest chyba na wykończeniu ale sam LCD słaby.

Tak na szybko co dostrzegłem:

Pasek cienki i jakiś taki gumowaty a końcówka paska nie-domalowana.

Kolor szlufki beżowy a powinien być zielony jak w ori.

Klamra cieniutka, języczki cieńkie.

Takie z puszki po piwie i napis made in Japan a wiadomo że Ori to głównie China lub Thailand w tym segmencie 😅

Słaba czytelność tarczy, napisów a szczególnie górnej subtarczki.

Wyświetlacz, inna czcionka, za cienka, pochylona i niewyraźna.

Śrubki dekla, mimo że chociaż przecięte na jedną stronę, nie jak w tanich podróbach to niewyoblone tak dobrze krawędzie.

W ogóle po powiększeniu to indeksy, wskazówki gorzej wykończone.

Nit na wskazówkach dziwny

Edited by tomaliusz

20 minutes ago, tomaliusz said:

Biorąc go do ręki od razu poczułem że to fake, zanim jeszcze zacząłem oglądać.

No ale kurde wszystkie funkcje działają jak w Ori.

Test wyświetlacza przeszedł ale zapomniałem sprawdzić czy cyferki się zgadzają z modułem.

Po dokładniejszych oględzinach nie miałem już wątpliwości ale trzeba przyznać że są coraz lepsze te podjebki 🤷 

Tam na szkle jest przyklejona folia, nie wiem czy od nowości była czy Ktoś przykleił ale przez nią też gorzej widać tarczę a sama bateria jest chyba na wykończeniu ale sam LCD słaby.

Tak na szybko co dostrzegłem:

Pasek cienki i jakiś taki gumowaty a końcówka paska nie-domalowana.

Kolor szlufki beżowy a powinien być zielony jak w ori.

Klamra cieniutka, języczki cieńkie.

Takie z puszki po piwie i napis made in Japan a wiadomo że Ori to głównie China lub Thailand w tym segmencie 😅

Słaba czytelność tarczy, napisów a szczególnie górnej subtarczki.

Wyświetlacz, inna czcionka, za cienka, pochylona i niewyraźna.

Śrubki dekla, mimo że chociaż przecięte na jedną stronę, nie jak w tanich podróbach to niewyoblone tak dobrze krawędzie.

W ogóle po powiększeniu to indeksy, wskazówki gorzej wykończone.

Nit na wskazówkach dziwny

no dobre dobre potrafią zrobić podróbki. Moje nawet miały działającą funckję auto-light ! :) wyobrażasz sobie ?

Patrząc na fotki to ta subtarcza wygląda już źle, napisy sa bardzo słabej jakości. Obejrzałem sporo podróbek bo kiedyś miałem kontakt z producentami z Chin - w sumie dalej chyba gdzieś mam :D - także miałem od ręki fotki. Tutaj nie mam wątpliwości, na bank nie jest to ori.