Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Recommended Posts

Tyle mi pokazano... Teraz czekać na Mikołaja 
Czyli wersja EC, tylko ona ma czarne tulejki przycisków. Super prezent Cię czeka.

20 minut temu, TomG80 napisał(-a):

Czyli wersja EC, tylko ona ma czarne tulejki przycisków. Super prezent Cię czeka. emoji108.png

Jaram się mocno 🙃

A propos, kiedy pełne omówienie tego zegarka na YT? W lipcu obiecałeś...😉

Jaram się mocno 
A propos, kiedy pełne omówienie tego zegarka na YT? W lipcu obiecałeś...
Bardzo dobre pytanie. Niestety bardzo kiepsko stoję z czasem, a poza tym z motywacją, bo jak zeszłej zimy testowałem prowadzenie tym zegarkiem w połączeniu z aplikacją do celu, które było - delikatnie rzecz ujmując - nieefektywne, to odechciało mi się wszelkich dalszych prób w tej kwestii...

3 minuty temu, TomG80 napisał(-a):

Bardzo dobre pytanie. Niestety bardzo kiepsko stoję z czasem, a poza tym z motywacją, bo jak zeszłej zimy testowałem prowadzenie tym zegarkiem w połączeniu z aplikacją do celu, które było - delikatnie rzecz ujmując - nieefektywne, to odechciało mi się wszelkich dalszych prób w tej kwestii... emoji849.png

Zrób Zrób, dla potomnych. 

Widziałem, ciekawe czy mogą to poprawić aktualizacją.  To bardziej chyba kwestia softowa. 

Bardzo dobre pytanie. Niestety bardzo kiepsko stoję z czasem, a poza tym z motywacją, bo jak zeszłej zimy testowałem prowadzenie tym zegarkiem w połączeniu z aplikacją do celu, które było - delikatnie rzecz ujmując - nieefektywne, to odechciało mi się wszelkich dalszych prób w tej kwestii...
Hej, widziałem ten filmik i faktycznie słabo wyszła ta funkcja w teście praktycznym. Jednakże zainteresował mnie komentarz pod filmikiem, w którym użytkownik gw-9500 wspomniał, iż bez telefonu, w podobnej próbie terenowej, uzyskuje zadowalający wynik na swoim zegarku dzięki kompasowi (jak mniemam). Czy chodzi o możliwość zapamiętania punkty startowego? I zgodnie z tą wartością, następnie kompas wskazuje kierunek powrotu? Tak mniej więcej. Jeżeli tak, to czy każdy G-Shock z tym sensorem ma tę możliwość?
8dce2710fe251322295483ca0b81c870.jpg

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

46 minut temu, Madras napisał(-a):

Hej, widziałem ten filmik i faktycznie słabo wyszła ta funkcja w teście praktycznym. Jednakże zainteresował mnie komentarz pod filmikiem, w którym użytkownik gw-9500 wspomniał, iż bez telefonu, w podobnej próbie terenowej, uzyskuje zadowalający wynik na swoim zegarku dzięki kompasowi (jak mniemam). Czy chodzi o możliwość zapamiętania punkty startowego? I zgodnie z tą wartością, następnie kompas wskazuje kierunek powrotu? Tak mniej więcej. emoji16.png Jeżeli tak, to czy każdy G-Shock z tym sensorem ma tę możliwość?
8dce2710fe251322295483ca0b81c870.jpg

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

Na którymś filmiku anglojęzycznym było info ze tak się da. Zobacz ten, koło 30minuty

Edit: chyba jednak jest inaczej.

Edited by Czaja81

22 godziny temu, TomG80 napisał(-a):

Bardzo dobre pytanie. Niestety bardzo kiepsko stoję z czasem, a poza tym z motywacją, bo jak zeszłej zimy testowałem prowadzenie tym zegarkiem w połączeniu z aplikacją do celu, które było - delikatnie rzecz ujmując - nieefektywne, to odechciało mi się wszelkich dalszych prób w tej kwestii... emoji849.png

A mógłbyś pochylić się tylko nad działaniem kompasu? I nawet tu dać opis.

W dniu 28.11.2024 o 09:34, murcins napisał(-a):

Grudzień, Japonia 900pln+/- . Raczej będzie dostępny w EU 

Gdyby nie te LEDowe podświetlenie, ten G byłby ideałem. 

13 godzin temu, pepepatryk napisał(-a):

Gdyby nie te LEDowe podświetlenie, ten G byłby ideałem. 

Również nie jestem zwolennikiem ledów ale pamiętajmy, że pierwszy G nie miałem illuminatora 🙃 tylko żaróweczka. A podświetlenie led maja taka wadę, że właśnie widać te diody led po boku więc według mnie będzie pasować (taki retro klimacik)  😛

A u mnie dziś klasyk z illuminatorem dw6900b 😎

1000049574.jpg

Edited by murcins

2 godziny temu, murcins napisał(-a):

Również nie jestem zwolennikiem ledów ale pamiętajmy, że pierwszy G nie miałem illuminatora 🙃 tylko żaróweczka. A podświetlenie led maja taka wadę, że właśnie widać te diody led po boku więc według mnie będzie pasować (taki retro klimacik)  😛

A u mnie dziś klasyk z illuminatorem dw6900b 😎

1000049574.jpg

No szczerze jest w tym logika, więc może jednak też się skuszę 😁

Moja cała przygoda z zegarkami zaczęła się od G-Shocków jeszcze za dzieciaka. Miałem katalogi Casio, które znałam na pamięć bo oglądałem je godzinami. Na obecną chwile  Garmin wyparł miejsce G-Shocka do zadań specjalnych, ale mam z racji wielkiego sentymentu kostkę GW-5000u (chodź pierwszy GW-5000 bez „u” którego sprzedalem był znaczniej fajniejszy właśnie przez podświetlenie) i mega retrolookowy DW-6900B, który przez ten zielonkawo-żółty wyświetlacz nadaje mega klimatu. 

W dniu 26.11.2024 o 13:23, TomcioMiki napisał(-a):

IMG_20241126_131901.jpg

Ale fajny "weteran". Posiadałem takiego ale poszedł w inne ręce bo........cyferki zrobiły się takie jakieś mało dostrzegalne