Sign in to follow this
Followers
0
IWC Portugieser Yacht Club Chronograph - PASEK SKÓRZANY
By
pilar123, in Podręczniki i porady
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Big_luk
Cześć,
Właśnie znalazłem na półce stary zegarek calypso. Zegarek z czasów jak ich ceny zaczynały się od 250zł. Ciągle sprawny :)!
Ale brakuje mu paska. Diabelski to pasek jest o zaiście paskudnym mocowaniu i wycięciach
Szerokość od strony koperty: 33mm
mocowanie jest na bolec /trzpień na całej długości
-
By Jaspel
Do redukcji Oris heritage 65 (red na zdjęciu) w rzadko u nas spotykanym rozmiarze 42mm, w wersji z czarnym bezelem i atramentowa tarcza.
Piękny zegar z vintage vibe, wypukłe szkło, bardzo ładne nakładane indeksy.
Świetnej jakości i bardzo wygodna bransoleta, podwinięte uszy sprawiają że klei się do ręki.
Stan zegarka i bransolety 8.5/10 - nic grubszego wartego odnotowania, normalne ślady użytkowania.
Zegar po spa i serwisie u Pietrzaka w Watches Spa w połowie 2021r.
Parę dni temu przy okazji sprawdzana szczelność i mechanizm - wydruki na zdjęciach.
W komplecie :
- zegar na bransolecie na około 18.5
- oryginalny pasek z klamrą Oris, raczej sama klamra użyteczna, pasek co najwyżej pod wymiar na nowy
- komplet pudełek i kart, dodatkowo rachunek z Watches Spa oraz wydruki ze szczelności i wibrografu
Poproszę 5700zl z kw. Aktualnie 5️⃣5️⃣0️⃣0️⃣ do rozmów.
odbiór Bydgoszcz.
-
By Francua
Witam serdecznie.
Ostatnio zacząłem się zastanawiać czy w ramach zmian nie dokupić do mojego Taga gumowego paska zamiast bransolety. Jak sądzicie fajnie się komponuje, czy jednak lepiej mu w oryginalnej bransolecie?
Pozdrawiam
-
By Gary37
Witam serdecznie wszystkich miłośników czasomierzy ,
Bardzo będę wdzięczny za informację o moim zegarku .
Nie jestem pewien ,czy jest to pasówka ,czy oryginalny Portugalczyk ,
Zegarek cal 73 42mm bez koronki (czyli linia Portugalczyka ) koperta w 14 k złocie .
Prawdopodobnie pochodzi z 1939 r (ale nie jestem pewien )
Nr mechanizmu 904696 zgadzają się też z tymi numerami na kopercie ,jest też wiewiórka .
Miałem już wcześniej podobny zegarek o tym rozmiarze i też w złocie tylko tamten miał cal 95 i koperta miała punce i znaczek scafusia.
Drugiego takiego nie spotkałem .
Proszę o informacje czy może :perełka :
-
By piteks
Mam do sprzedania nową bransoletę do IWC Porugieser 40 IW358312.
Sprzedaję ponieważ zdecydowanie preferuję pasek. Cena 3000 zł.
-