Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez kumite
Witam! Szukam pomocy, rozwiązania , jak w tym chodziku można obrócić kotwicę, wymaga regulacji ,a jest stabilizowana śrubami. Drążek z osią kotwicy na dwie śrubki i sama kotwica z osią na dwie śrubki. Gdzie i jak szukać obrotu? Pozdrawiam.P
-
Przez kumite
Przeglądając net w innym temacie trafiłem na stronę,gdzie są zegary elektryczne, elektromagnetyczne z różnym systemami, rozwiązaniami. Jako ,że wielu pasjonatów GB mamy na forum pokazuję zegar z systemem Arona z 1884roku. W tym systemie elektromagnes dodaje impuls do pręta wahadła poprzez widełki. minuta indeksowana jest na 80 ,a nie na sekundy. W załączeniu obrazek. Pozdrawiam.P
-
Przez kumite
Grzecznościowo, mam prośbę o podpowiedzi, czy numer nabity odpowiada numeracji z Braunau. Czy powinny być zera przed cyframi w miejscu nabicia. Czy może to tylko numery technologiczne. Chodzik ma ozdobne sanki i nie bardzo wiem, czy takowe były w tych produkcjach. Czy w tych chodzikach zawiesie winno być powiązane z mechanizmem, czy z sankami ? Tarcza 15,5cm. Jak inne informacje niezbędne podpytam.
Kolega nabył , nie jestem w stanie precyzyjnie odpowiedzieć. Nie widziałem sprężynowców z Braunau, za mało widziałem. Pozdrawiam. P
-
Przez janekp
Skan z 1880 roku opisujacy ile zebow obejmowala kotwica w zegarach z wahadlem sekundowym u GB wczesniej i pozniej,jaki kat tworzyla kotwica z kolem wychwytowym ip.Porownanie do Kessela.
Kessels, Heinrich Johann – Watch-Wiki
-