Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Qurooxik

Happy time

Recommended Posts

Potwierdzę. Sklep godny zaufania. Wielokrotnie bywałem i robiłem zakupy w ich stacjonarnym sklepie przy ul. Dąbskiej w Krakowie a wcześniej przy ul. Mogilskiej. Można śmiało zakupy robić.

Ja kupowałem u nich stacjonarnie Seiko SNK i z tego co pamiętam, dają swoją gwarancję, a nie producenta, bo sprowadzają poza oficjalną polską dystrybucją ZIBI.

Ja kupowałem u nich stacjonarnie Seiko SNK i z tego co pamiętam, dają swoją gwarancję, a nie producenta, bo sprowadzają poza oficjalną polską dystrybucją ZIBI.

To dobrze czy źle? :D

Ja u nich kupiłem jakieś półtora roku temu gschocka mudmana. Mega szybka wysyłka, zegarek w pełni ori. A dają swoją gwarancję, nie Zibi bo sami sprowadzają. W rezultacie nie odnoesiesz zegarka do Time Trend jak coś się stanie, tylko trzeba będzie wysyłać do nich. No i na Casio dają 2 lata, nie 3 i kolejne 3 opcjonalnie jak Zibi.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

A ja odradzam. Kupiłem tam za pośrednictwem Allegro  dwa zegarki w tym jeden taki  https://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/sportowe/zegarek-casio-hdd-600-1av.html  .Fakt że nie drogi co nie znaczy że nie powinien posłużyć długo. Casio nawet tanie modele nigdy mnie nie zawodziło. Przypuszczalnie nie łączy dobrze jakiś styk przez co wyświetlacz gaśnie  w najmniej oczekiwanym  momencie. Po poruszeniu baterią odżywa ale nie na długo. Tamtejsi serwisanci polegli na tym trzy razy.Do zegarka za nie całą stówkę dołożyłem już 30 PLN nie licząc czekania  i dalej nie działa. Dziwne bo interes wygląda na poważny a reputacje wycenili na 94PLN. Na allegro droższy.

Guest Noodles
8 godzin temu, gehaazi napisał(-a):

A ja odradzam. Kupiłem tam za pośrednictwem Allegro  dwa zegarki w tym jeden taki  https://happytime.com.pl/zegarki_meskie/casio/sportowe/zegarek-casio-hdd-600-1av.html  .Fakt że nie drogi co nie znaczy że nie powinien posłużyć długo. Casio nawet tanie modele nigdy mnie nie zawodziło. Przypuszczalnie nie łączy dobrze jakiś styk przez co wyświetlacz gaśnie  w najmniej oczekiwanym  momencie. Po poruszeniu baterią odżywa ale nie na długo. Tamtejsi serwisanci polegli na tym trzy razy.Do zegarka za nie całą stówkę dołożyłem już 30 PLN nie licząc czekania  i dalej nie działa. Dziwne bo interes wygląda na poważny a reputacje wycenili na 94PLN. Na allegro droższy.

Jak trzy razy nie dali rady naprawić te mj samej usterki to masz prawo do zwrotu. Jak nie współpracują to sprawa do wygrania u rzecznika oraw konsumenckich.

Osobiście machnął bym ręką, 100 zeta utopione. Shit happens. Szkoda nerwów z szarpaniem się o taką kwotę.

12 godzin temu, Noodles napisał(-a):

...

Osobiście machnął bym ręką, 100 zeta utopione. Shit happens. Szkoda nerwów z szarpaniem się o taką kwotę.

Czasem nie chodzi o pieniądze lecz o zasady...

Jeśli serwis nie potrafi/nie może naprawić zegarka to jest podstawa do wymiany na nową sztukę wolna od wad lub do rozwiązania umowy kupna/sprzedaży gdyż wada uniemożliwia używanie produktu zgodnie z jego przeznaczeniem. Jeżeli wada jest drobna i mało istotna można ubiegać się również o obniżenie ceny. 

Edited by greenmag

Kowiduje i nie bardzo mogę się tym zająć.Po prostu ostrzegam przed tą firmą.Myśle że prawdziwy zegarmistrz poradzi sobie z tym bez większych problemów.Miłościwie obiecywali mi wymianę mechanizmu co oznacza że tam są wymieniacze a  nie mechanicy.