Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Jest bardzo fajny ale i tak trafi na bazarek, o ile będę już mógł korzystać. Nie potrafię jakoś nie zmieniać zegarka co jakiś czas. Swoją drogą zyskałem do tej marki zaufanie. Jakoś w tej cenie bardzo dobra. 

Ja juz dojrzalem do tego zeby miec stala kolekcje. Teraz tylko szukam brakujacych zegarkow. Zostaly 4 miejsca. 

Przerobilem sporo zegarkow od Geckoty. Mozesz sprawdzic na poprzednich stronach. Zgadzam sie ze ta marka oferuje bardzo duzo w swojej cenie. 

Moja druga Geckota. Po automacie 42 mm przyszła pora na kwarca 39mm. Leży doskonale i cieszy, tym bardziej że jest to właściwie model niedostępny z limitowanej tylko do 50 sztuk wersji. 

20230109_085054.jpg

2 minuty temu, DawidM86 napisał(-a):

To bardzo fajna Geckota. Mialem ten model. Szkoda ze powtalo tylko po 50 sztuk. 

3777C7B5-D7B9-466D-A54A-E7356BB4E330.jpeg

Lepiej leży mi na przegubie, niż automat, ale oba zostają w kolekcji. Teraz wypadałoby jeszcze dodać jakieś chrono i nurka. 

Jak zobaczyłem na Olx to wiedziałem, że muszę go mieć a na dodatek cena była bardzo okazyjna. 

Ja swojego sprzedalem, bo myslalem ze wydadza manual lub automat w tym rozmiarze, ale sie przeliczylem. 😕 

Edited by DawidM86

Ma może ktoś do sprzedania bransoletę do Geckota C1 - Beads of Rice?

Będę wdzięczny za pomoc

Godzinę temu, DawidM86 napisał(-a):

Watchgecko.com ma teraz ogromne promocje. Sam wlasnie wzialem GMT. Polecam sprawdzic. :) 

Ceny ich zegarków mocno poszły w górę a te okazje, to zegarki ze zwrotów. Jeden chrono z niebieską tarczą trochę kusi (za 155 euro), ale obecnie ma 3 inne na celowniku a i tak dwa to max na co mogę sobie pozwolić. 

7 minutes ago, Paulus57 said:

Ceny ich zegarków mocno poszły w górę a te okazje, to zegarki ze zwrotów. Jeden chrono z niebieską tarczą trochę kusi (za 155 euro), ale obecnie ma 3 inne na celowniku a i tak dwa to max na co mogę sobie pozwolić. 

Tak, ale ciagle masz na nie 6mc gwarancji. Zreszta co moze pojsc nie tak w takim kwarcu. ;) Ja kupilem GMT, bo to bedzie idealny zegarek zeby sie o niego nie martwic na plazy, wyprawach etc. Cos co przy moich drozszych zegarkach mialo by miejsce. 

9 minut temu, DawidM86 napisał(-a):

Tak, ale ciagle masz na nie 6mc gwarancji. Zreszta co moze pojsc nie tak w takim kwarcu. ;) Ja kupilem GMT, bo to bedzie idealny zegarek zeby sie o niego nie martwic na plazy, wyprawach etc. Cos co przy moich drozszych zegarkach mialo by miejsce. 

Jaki wybrałeś kolor?

6 minutes ago, Paulus57 said:

Jaki wybrałeś kolor?

Stal. Uwazam ze lepiej zniesie probe czasu. Juz wczesniej mialem ten model, tylko poprzednia generacje. Wiem ze nawet w orginalnej cenie to jest bardzo dobry zakup. 

1 minutę temu, DawidM86 napisał(-a):

Stal. Uwazam ze lepiej zniesie probe czasu. Juz wczesniej mialem ten model, tylko poprzednia generacje. Wiem ze nawet w orginalnej cenie to jest bardzo dobry zakup. 

Gratuluję i czekam na prezentację. :) 

Dzieki! Totalnie nieplanowany zakup, jednak w tej cenie, grzech nie brac. ;) Z pewnoscia wstawie zdjecia i napisze od siebie pare slow. 

Edited by DawidM86

Geckota GMT gen 2. 

W moje rece trafil ponownie GMT od Geckoty, tym razem druga generacja. 

Calosciowo zegarek nie zmienil sie bardzo. Drobnej transformacji doczekala sie tarcza zegarka. 

Tym razem postawiono typowo na retro wyglad znany z zegarkow z serii "Pionner". Czyli wyglad lat 60-tych, dizajn "space-age". Co musze przyznac wyglada dosc ciekawie, i za kazdym razem cieszy. 

Indeksy wzgledem generacji pierwszej powedrowaly na zewnatrz tarczy, dajac ladny efekt ogladajac zegarek z gory na zalamujacym swiatlo szkieklu.  Malowane indeksy, wskazowki sa wykonane na poziomie duzo wyzszym niz wskazuje cena zegarka. Sama tarcza zmienila sie z teksturowanej na gladka. Ma ona lekko metaliczny polysk, i jej kremowy kolor z pewnoscia jest unikatowy, zmieniajac swoje odcienie. Luma C3 daje wrecz "diverowa" czytelnosc wtedy kiedy swiatla brak.

Szkielko jest wypukle, szafirowe z antyrefleksem co bardzo pomaga w czytelnosci. Koperta ma ten sam profil co pozostalych zegarkach serii "Sea Hunter", wczesniej "G-02". Natomiast jest ona jedynie szczotkowana, co pozwala skupic sie bardziej na tarczy, dwa daje wieksza zywnotnosc temu "tool watch". Choc osobiscie moze dodal bym delikatna polerke przy uszach. Bezel posiada 24H oznaczenia do funkcji GMT. 

Zegarek posiada 200m, w srodku bije Ronda 515.24H, czyli sprawdzony szwajcarski kwarc z funkcja GMT. Szerokosc 40mm. L2L 47mm. Miedzy uszami 20mm. Grubosc to 13.6mm. Szkielko troche zabiera. 

Moim skromnym zdaniem, to kolejny udany model marki Geckota. Zegarek przychodzi na bransolecie, natomiast dla mnie lepiej sprawdza sie na pasku. Kwestia gustu. Jesli ktos chce miec tanie, porzadnie wykonane GMT ktore ma swoj wlasny styl, nie musi szukac dalej. Zegarki powstaly w limitowanym nakladzie 100 sztuk na kazda wersje kolorystyczna. 

PS. Wersja "Pepsi" ma takze lume na bezelu. 

Ponizej kilka zdjec. :) 

IMG_3950.JPG

IMG_3951.JPG

IMG_3989.JPG

IMG_3953.JPG

IMG_3955.JPG

Edited by DawidM86

Nic się nie dzieje, to mała powtórka. 

IMG_20230709_084556.jpg

E-01 zniknął z oferty? Kilka innych modeli też? Ktoś coś wie ma ten temat?

Nowy zakup. Forzo Enduratimer generacja 2. 

Jako ze jest to submarka Geckoty, to pochwale sie produktem tutaj. 

Nie ukrywam ze zegarek chodzil za mna od dawna. W koncu kupilem. Nie zaluje, zostaje w kolekcji, obok mojego Farera, ale po kolei. 

Zegarek w swojej kwocie to jeden z najlepszych wybrow, zapomnijcie chocby o Seiko Speedtimer, to nie ta liga. 

Zegarek sam w sobie pachnie sznytem lat 70-tych, ale ma tez mase smaczkow z naszej epoki. Najblizej mu wizualnie do El Primero, ale nie jest jego klonem, ma swoj wlasny wyrazisty styl. 

Pierwsze skrzypce w tym zegarku gra tarcza, jest trojwymiarowa, a mimo wszystko nie przesadzona. Zewnetrzy ring ktory jest najwyzej osadzony, dalej mamy piekny blekit ktory ma teksture ziarna (opieczentowana), nizej trzy subtarcze, zas najnizej okno daty (moim zdaniem niepotrzebne, ale nie przeszkadza). 

Indeksy maja zarowno szczotkowania, jak i polerowana warstwe na swoich koncowkach, ktore ida w glab tarczy. Sa wyraziste. Wskazowki sa swietnie wkomponowane w calosc, szkielko ma solidna aplikacje antyrefleksu, ma urokliwa faske. Koperta ma bardzo dobrej jakosci szczotkowanie i polerowane krawedzie ktore dodaja elegancji i klasy.  

Bransoleta jest fajna, i tylko tyle. Nie wyroznia sie niczym, wygodna ale mogla by byc lepszej jakosci, jednak nalezy miec na uwadze cene, gdzies musialy pojsc oszczednosci. 

Ogolnie to swietny zegarek ktory zyskuje duzo bardziej na zywo niz na zdjeciach. 

Z czystym sumieniem polecam! 

Tutaj video w HDR: https://share.icloud.com/photos/001emq2UlORTnpAbqshiFyVRA

IMG_7582.jpeg

IMG_7581.jpeg

IMG_7584.jpeg

IMG_7585.jpeg

Edited by DawidM86