Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

A ja dzisiaj dostałem telefon od Kruka, że mój zegarek Explorer 1 czeka na odbiór. No i teraz jest mały zonk, bo mam 7 dni na zorganizowanie kasy. Człowiek zapisał się w styczniu 2022 i liczył, że jeszcze wiele lat minie zanim Kruk łaskawie zadzwoni. A tu taka niespodzianka :D 

Godzinę temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

A ja dzisiaj dostałem telefon od Kruka, że mój zegarek Explorer 1 czeka na odbiór. No i teraz jest mały zonk, bo mam 7 dni na zorganizowanie kasy. Człowiek zapisał się w styczniu 2022 i liczył, że jeszcze wiele lat minie zanim Kruk łaskawie zadzwoni. A tu taka niespodzianka :D 

Ja bym się nigdy nie zapisał na zegarek nie mając już w dniu zapisu na niego kasy, ale każdy robi co chce. Postaraj się, ponieważ Explorer to doskonały zegarek.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

To nie jest tak, że nie mam kasy. Mam ją obecnie zamrożoną w rzeczach, które nie dam rady spieniężyć w 7 dni bez dużej straty wartości. I teraz muszę po prostu pokombinować co z tym fantem zrobić. A jak zapisywałem się, to kasa była na koncie w wielkości pozwalającej na zakup Explorera. Ale później musiałem zainwestować w nowe mieszkanie, były inne wydatki i wylądowałem w obecnej sytuacji. 

7 minut temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

To nie jest tak, że nie mam kasy. Mam ją obecnie zamrożoną w rzeczach, które nie dam rady spieniężyć w 7 dni bez dużej straty wartości. I teraz muszę po prostu pokombinować co z tym fantem zrobić. A jak zapisywałem się, to kasa była na koncie w wielkości pozwalającej na zakup Explorera. Ale później musiałem zainwestować w nowe mieszkanie, były inne wydatki i wylądowałem w obecnej sytuacji. 

OK, rozumiem. Zrób co możesz -  nie będziesz żałować Explorera.  

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Guest MarcinWola
35 minut temu, Miłośnik_Piękna napisał(-a):

Wiem jak to jest, oni przeważnie dzwonią kiedy człowiek jest nieprzygotowany, albo wakacje itp. Mimo wszystko życzę powodzenia 🤞. Drugiej szansy nie będzie, albo będzie za długi czas. 
Daj znać czy się udało 🙂

Odpuść, bo Explorer jest już do kupienia w cenie +/- metki, a niedługo może będzie leżał na półkach.

1dFQTya.png

Trochę podgrzeję atmosferę 😉...

Wiem, że łatwo powiedzieć, jedź zagranicę, kup zegarek, ale jeśli już ktoś faktycznie jest gdzieś poza Polską, to warto, tak jak niektórzy Koledzy tu piszą, zajrzeć przy okazji do AD Rolexa w danym kraju, bo można tak jak ja kupić praktycznie od ręki zegarek, na który w ojczyźnie czeka się już prawie 2 lata, dodatkowo taniej o ponad 10%, mieć możliwość zakupu paru innych, których się nie potrzebuje (ewentualnie na które nas nie stać 🤣) i do tego jeszcze zapisać na zegarek, na który niby nie ma szans się zapisać i jeszcze dostać informację o maksymalnym terminie odbioru 😱

Normalnie cuda... Szczegóły i zdjęcia niestety później, bo ciągle jeszcze jestem w szoku, że można jednak normalnie :))))

W dniu 17.08.2023 o 00:44, nicon napisał(-a):

Odpuść, bo Explorer jest już do kupienia w cenie +/- metki, a niedługo może będzie leżał na półkach.

Dokładnie ja bym tak zrobił.

Dodam, że "za chwilę" będzie na niego i kilka innych modeli Rolka rabat. Tak przypuszczam 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Jak tam sytuacja kolejkowa? Jakieś niusy z możliwością zapisania się na coś w stali? 

5 minut temu, a_team napisał(-a):

Będę jutro w salonie, to pogadam i dam znać emoji6.png

Hehe.  

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

W silesii w Katowicach jest od ręki Explorer II z czarną tarczą. Ktoś nie odebrał

W PL ewidentnie coś się zmienia jeśli chodzi o dostępność. Po dzisiejszej wizycie u AD jestem pozytywnie zaskoczony. 

53 minuty temu, Bronzo napisał(-a):

W PL ewidentnie coś się zmienia jeśli chodzi o dostępność. Po dzisiejszej wizycie u AD jestem pozytywnie zaskoczony. 

Co zapisali na Batmana:)?

Co się zadziało ? W Kato dalej w stali DJ, Skydweller, GMT niedostępne

Posted (edited)

Pojawiły się pewne możliwości co do zapisów :)

Edited by Bronzo

Pojawiły się pewne możliwości co do zapisów

Wybrani nie mają problemu z zapisani, prawda?

9 minut temu, machlo napisał(-a):

Wybrani nie mają problemu z zapisani, prawda?

Coś w tym jest 

Coś w tym jest 

Dlatego nietaktownym jest ekscytowanie się z tego powodu.