Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

1 godzinę temu, nicon napisał(-a):

po prostu nie mogę zrozumieć, jak można być tak zdeterminowanym, żeby iść do sklepu i pytać obsługę o transakcję

Najwyraźniej wypierasz inny cel wizyty u dealera zegarków oraz fakt nie zadania pytania (o czym pisałem dwukrotnie) - nie mam wpływu na Twoje procesy myślowe.

15 minut temu, tbn napisał(-a):

Policz sobie jaki procent ten 1240 tys. zegarków Rolex stanowi wśród całej puli luksusowych czasomierzy. Nie uwzględniając Tissota, TAGa czy Longinesa bo to nie są luksusowe zegarki to na oko właśnie coś koło 1/3 z tej tabelki to Rolki.

edit: Nawet uwzględniając Taga, bez Tissota, Swatcha, Tudora i Longinesa, Rolex to 0.34 wolumenu tej tabelki.

Widzę wyższa matematyka. 😂
Longines na diagramie kołowym ma 3,4%, a w tabelce 1.6 mln vs 1,24 mln Rolexa.
Powiedz, czego nie rozumiesz? :) 

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 | Tudor BB58

Teraz, machlo napisał(-a):

Widzę wyższa matematyka. 😂
Longines na diagramie kołowym ma 3,4%, a w tabelce 1.6 mln vs 1,24 mln Rolexa.
Powiedz, czego nie rozumiesz? :) 

Przeczytałeś co napisałem czy za skomplikowanie się wyrażam? Czy będziesz udowadniał, że Longines sprzedający kwarce za 4k to konkurencja dla Roleksa, Omegi czy JLC?

7 minut temu, tbn napisał(-a):

Przeczytałeś co napisałem czy za skomplikowanie się wyrażam? Czy będziesz udowadniał, że Longines sprzedający kwarce za 4k to konkurencja dla Roleksa, Omegi czy JLC?

Słuchaj, teza w artykule:

Cytat

Rolex ma około 1/3 rynku! Oznacza to, że 1/3 ludzi, którzy mogą sobie pozwolić na wysokiej klasy zegarek ma Rolexa.

Uważam, że to fałsz. A Ty?

Uważam, że użyli niewłaściwych danych do udowodnienia prawidłowego wniosku:

Oznacza to, że 1/3 ludzi, którzy mogą sobie pozwolić na wysokiej klasy zegarek ma Rolexa. Żadna inna luksusowa marka nie może pochwalić się tak dominującą obecnością w swoim segmencie produktów.

Może teraz zrozumiesz , a może nie.

5 minut temu, tbn napisał(-a):

Uważam, że użyli niewłaściwych danych do udowodnienia prawidłowego wniosku:

Oznacza to, że 1/3 ludzi, którzy mogą sobie pozwolić na wysokiej klasy zegarek ma Rolexa. Żadna inna luksusowa marka nie może pochwalić się tak dominującą obecnością w swoim segmencie produktów.

Może teraz zrozumiesz , a może nie.

😆

1526469262_bw9zqa_600.jpg

22 minuty temu, machlo napisał(-a):

Uważam, że to fałsz. A Ty?

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

W pierwszym poście wskazałem, że padła fałszywa teza i tego dotyczy dyskusja.
Natomiast jestem ciekaw definicji zegarka luksusowego tak, aby precyzyjnie zakwalifikować, które wiersze z tabeli liczymy, a które nie.

P.S. Mario - kompromitujesz się.

Machlo, walczysz jak zawsze do ostatniej kropli krwi. Jestem pod wrażeniem. 👍

27 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Machlo, walczysz jak zawsze do ostatniej kropli krwi. Jestem pod wrażeniem. 👍

A Ty jak zwykle potrzebujesz powiedzieć ostatnie słowo. 😂

Edyta:
I don’t always say last word But when I do, I win the argument - The Most  Interesting Man in the World Meme Generator

Edited by machlo

10 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Wielu tak twierdzi, ale foto zegarka (że o paragonie nie wspomnę) już nie wrzucają. 😉

Jak zobaczyłem na żywo DJ z gładkim Wimbledon to był tak brzydki że trudno go było wziąć. Nowy Polar jest mniejszy i kompletnie nieczytelny. Trudno takie coś wziąć i udowadniać coś randomom na forum, nawet gdybym był tak niedojrzały, żeby pomyśleć o udowadnianiu coś komuś. 🤣

22 minuty temu, chejron74 napisał(-a):

Nowy Polar jest mniejszy i kompletnie nieczytelny.

Co miałeś na myśli

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Coś się dzieje w Rolexie. W Gdańsku nie odebrany Polar od ręki. Zamówiłem DJ w Poznaniu i przyszedł dokładnie taki jak zamawiałem po 3 tygodniach! Kończy się mit niedostępności? Mit list i kolejek? Rolex dla każdego? 

Handelek zdechł = popyt zdechł = zwiększyła się dostępność

bibbi
Kolegę [mention=77000]qlimaxzu[/mention] "zaczepiłem" chwilę po wyjściu z salonu (podobnie do jego sytuacji - tyle że à rebours - to ja dałem się wysłać żonie do GalMoku) - obsługa w ogóle zanegowała fakt takiej transakcji dnia poprzedniego. Poza tym, gdyby ktoś nie odebrał suba, to w jego miejsce wskakuje następny w kolejce - takie podobno mają zasady.
Kol. [mention=77000]qlimaxzu[/mention] co rusz pojawia się na forum, ale na realizację obietnicy najwyraźniej czasu nie ma ...
Tu dowód obecności w GalMoku: 
IMG_20241008_180137.thumb.jpg.ea2b3de41d2705e7099fc7e4de9920ef.jpg

Moze to bylo cos w rodzaju niepokalanego poczecia?

bibbi

Godzinę temu, machlo napisał(-a):

A Ty jak zwykle potrzebujesz powiedzieć ostatnie słowo. 😂

Edyta:
I don’t always say last word But when I do, I win the argument - The Most  Interesting Man in the World Meme Generator

Nie pamiętam, czy już Ci to mówiłem, tak więc... 😃 

55 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Co miałeś na myśli

Przymierzyłem i na mniejszym cyferblacie w nowej wersji takie miałem wrażenie. Poza tym cyklop zmusza Cię do patrzenia na wprost, pod kątem trudno zobaczyć datę, zwłaszcza dwucyfrową i dodatkowo zaciemnia obraz. Poza tym biel Polara nie zachwyca. Porównując z pozornie gorszym Breitlingiem Chronomat Automatic, którego biel aż przyprawia o ciary - nie ma porównania. Imho jedyne Rolexy warte uwagi to Sub bo ikona, Sky Dweller ciekawy wizualnie, OP - pięknie minimalistyczny. Reszta to nadmuchany hype. 

7 godzin temu, mroova napisał(-a):

Najwyraźniej wypierasz inny cel wizyty u dealera zegarków oraz fakt nie zadania pytania (o czym pisałem dwukrotnie) - nie mam wpływu na Twoje procesy myślowe.

Więc nie zadałeś pytania i jednocześnie dowiedziałeś się, że nikt dnia X nie kupił Submarinera. Wchodzisz i spowiadają ci się bez potrzeby pytania? Na tym polega ta dobra relacja?

Cytat

obsługa w ogóle zanegowała fakt takiej transakcji dniapoprzedniego

1dFQTya.png

mówił że sub no date był od ręki ale okazało się że jednak nawet w salonie nie było transakcji 

Normalnie szok niedowierzanie 🤭😂

Deer Popcorn GIF

Edited by SPS

11 godzin temu, nicon napisał(-a):

Więc nie zadałeś pytania i jednocześnie dowiedziałeś się, że nikt dnia X nie kupił Submarinera. Wchodzisz i spowiadają ci się bez potrzeby pytania? Na tym polega ta dobra relacja?

Napisałeś jedno zdanie twierdzące i zadałeś dwa pytania.

ad 1: Dokładnie tak było.

ad 2: Nie.

ad 3: Poniekąd.

Prawdziwy z ciebie mistrz manipulacji i podstępu. Stirlitz się chowa.

1dFQTya.png

41 minut temu, nicon napisał(-a):

Prawdziwy z ciebie mistrz manipulacji i podstępu. Stirlitz się chowa.

Bardzo dziękuję za ciepłe słowa, jakże rzadkie w tym wątku pełnym stuku, przekleństw i kłamstwa, niewczesnych zamiarów, zapóźnych żalów, potępieńczych swarów ...

Spokojnego weekendu !!

Edited by mroova

Niezależnie czy się pyta czy nie pyta, uważam że jest spore prawdopodobieństwo, że sprzedawcy po prostu się nie przyznają, że coś było sprzedane „poza kolejką”. A nóż pytający (lub nie pytający 😉), albo klient stojący obok akurat jest zapisany i się przyczepi…

Widywałem zegarki dostępne od ręki nawet dwa lata temu, więc dzisiaj taka sytuacja tym bardziej by mnie nie zdziwiła. 

Edited by agremi

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Niezależnie czy się pyta czy nie pyta, uważam że jest spore prawdopodobieństwo, że sprzedawcy po prostu się nie przyznają, że coś było sprzedane „poza kolejką”. A nóż pytający (lub nie pytający ), albo klient stojący obok akurat jest zapisany i się przyczepi…
Widywałem zegarki dostępne od ręki nawet dwa lata temu, więc dzisiaj taka sytuacja tym bardziej by mnie nie zdziwiła. 

Tylko przez ostatnie 2 lata sporo się zmienia w butikach czego sam jestem świadkiem

3 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Tylko przez ostatnie 2 lata sporo się zmienia w butikach czego sam jestem świadkiem emoji6.png

OK. Ale co to ma do rzeczy?

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

34 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Tylko przez ostatnie 2 lata sporo się zmienia w butikach czego sam jestem świadkiem emoji6.png

Piciu, jakim świadkiem, czego? Koronnym?! 😁

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Piciu, jakim świadkiem, czego? Koronnym?! 😁

Mario ratuj :D 

OK. Ale co to ma do rzeczy?

Choćby to, że 2 lata temu była inna sytuacja, teraz jest inna, a za 2 lata będzie inna. To jest logiczne