Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

Nie jestem hejterem marki,  po prostu nie rozumiem doroslych ludzi ktorzy  pozwalaja soba pomiatac bo polityka rolexa tak wlasnie wyglada. Inne marki podnosza ceny ale nie ma problemu z zakupem bazowych modeli i jesli nie podoba mi sie  cenowa polityka firmy glosuje portfelem i ide gdzie indziej.
W kazdym razie jakbym zostal wciagniety na liste oczekujacych , wplacilbym zaliczke i po  pol roku czy roku  otrzymal informacje ze zostalem wykreslony  z listy bez slowa wytlumaczenia to bylbym powiedzmy gleboko rozczarowany, nie wspominajac o tym ze  oczekiwalbym rekompensaty za stracony czas.
AD jest przedstawicielem marki  i jesli pozwala sobie na takie ruchy oznacza to aprobate firmy
W przypadku rolexa, wyrzucanie kogos zapisanego to zwykly brak szacunku dla klienta.
Jesli uwazasz inaczej to gratukuje podejscia do swiata. 

Przeanalizuj sobie jak to wygląda w innych markach. Zobacz jak inne marki podniosły ceny a jak w tym czasie Rolex i dokonaj sam wyboru. Zobacz tak jak Mario pisał, na niektóre modele też trzeba się zapisywać. A jak nie chcesz uczestniczyć w procesie zakupu, to tego po prostu nie rób, jest wiele świetnych manufaktur, którymi również warto się zainteresować. Nie samym Rolexem człowiekiem żyje

16 godzin temu, piotr76 napisał(-a):

....wole kolejna Omege z dwojga zlego. Omega przynajmniej nie wali w ..a z klientami

To czy wali, to juz @mario1971 Ci odpowiedział, a ja tylko dodam, że jesli nawet nie wali w ch.... przy zakupie, to na 90% przekonasz sie jak pieknie umie walic klientow serwis 😊

16 godzin temu, piotr76 napisał(-a):

Mialem kupic rolka ale nie bede napedzac tego szalenstwa, wole kolejna Omege z dwojga zlego. Omega przynajmniej nie wali w ..a z klientami

Nie dalej jak miesiąc temu była historia kogoś tu na forum, komu salon Omegi trzymał przez parę lat kilkanaście tys. zaliczki na Snoopy'ego a po tych kilku latach powiedział że nic z tego, odbieraj pan zaliczkę i spadaj.

Jak nazwać taką nieoprocentowaną pożyczkę inaczej niż waleniem w ch*ja?

Milo popatrzec jak sie forum ozywilo🤣

Na zgode podaje link  do jubilera w  austriii na nowke sztuke nieuzywana i nie zajestrowana jeszcze w systemie. Rolex panda za 32 k  euro( do negocjacji). Gwaracja bedzie uruchomiona w dniu zakupu. https://www.chrono24.at/rolex/rolex-daytona-126500ln--weiss--neu--2024--full-set--new-reference-panda--id31473167.htm

Ten sam jubiler  ma tez AP , nowki  czekajace na uruchomienie gwarancji, lub uzywane jesli ktos woli Ogolnie to ciekawy jubiler. Ma  niezle dojscia do tzw." Nieosiagalnych modeli".    Pozdrawiam i wiecej luzu w zyciu😉

Edited by piotr76

Za cenę 2x retail to sobie może mieć, gwarancję pewnie daje 'swoją' i tak się to kręci
U nas taka sama wisi na fb Za 120, chcesz to kupuj tylko co to wnosi do wątku?
Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

a nie no to spoko skoro można mieć wszystkie zegarki za 2x cene nominalną to nie ma problemu. Może nawet poczęstuje kawką albo szampanem ? :)

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Przeciez ten watek zyje sobie wlasnym zyciem, inaczej by umarl smiercia naturalna tak jak  niejeden  entuzjasta zapisany w kolejce na rolexa😋

Sztuczne kreowanie  wrazenia luksusu i posiadania czegos wyjatkowego. Kolejka rok czy dluzej na masowo produkowany zegarek  za 9  czy 10 k euro. Przeplacanie  za pre owned    60- 70% przypomina mi gleboka komune i zakupy samochodu z 2 reki. Smiech i grzech.  Produkcja tego zegarka to kilka roboczo sekund dla fabryki, konkretnie  mniej wiecej 7.2s sekundy. Mowimy tutaj o pracy 1 zmianowej zakladajac ze ich roczna produkcja jest na poziomie poprzednich lat czyli okolo 1 miliona sztuk rocznie. Rolex po prostu leci w kule z ludzmi  bo kolejki mozna by skasowac  momentalnie zwiekszajac produkcje ale   AD i resellerom aktualna sytuacja jedt  na reke bo maja super przebitke przy odsprzedazy  po wygorowanych cenach. Wszyscy szczesliwi oprocz  wyr..chanego klienta. Mialem kupic rolka ale nie bede napedzac tego szalenstwa, wole kolejna Omege z dwojga zlego. Omega przynajmniej nie wali w ..a z klientami

I bardzo dobrze. Zawsze o 1 osobe mniejsza kolejka. Zmierzamy do normalnosci.

bibbi

5 hours ago, meinard said:

komu salon Omeg

A to nie był czasem Jubitom a nie butik Omegi, który taki numer wywinął? Nie pamiętam dobrze, też mi się gdzieś to w oczy rzuciło… 
Zawołałbym naszego forumowego sawanta @mroova bo on pewnie pamięta numer posta kiedy to było pisane i przez kogo 😉

5 godzin temu, meinard napisał(-a):

Nie dalej jak miesiąc temu była historia kogoś tu na forum, komu salon Omegi trzymał przez parę lat kilkanaście tys. zaliczki na Snoopy'ego a po tych kilku latach powiedział że nic z tego, odbieraj pan zaliczkę i spadaj.

Jak nazwać taką nieoprocentowaną pożyczkę inaczej niż waleniem w ch*ja?

Jubitom. Mnie też tak wystawił. Butik nie przyjmował żadnych zaliczek. Co nie zmienia faktu że to barany z przerośniętym ego.

Jubitom zależnie od salonu brał 3-5k zaliczki, przy pobraniu zarzekali się że kolejność wpisu się liczy i nic innego. A teraz lecą w kule że zasady uległy zmianie. Na maile nie odpowiadają, dno totalne.

Mam ich gdzieś, zapisałem się u innych gdzie mnie znali i dwa snoopy odebrane jeszcze w startowej cenie.

Jak ktoś chce kupić Omegę bez oszustw jak w Jubitomie i bez nadętych gości z butiku pozostał kruk lub salony za granicą. W butikach Omegi np w USA atmosfera jest zupełnie inna.

Edited by dzikipl

Mnie osobiście Jubitom dwa razy w konia zrobił z limitkami Moona na 45 i 50-lecie. Wpłaciłem zaliczki z zapisem o 10% gwarantowanym rabacie z karty. Przed odbiorem przepraszali, że nastąpiła zmiana warunków i albo odbieram na golasie, albo zwrócą mi zaliczkę. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

18 minutes ago, dzikipl said:

dwa snoopy odebrane jeszcze w startowej cenie

Nosisz na obu rękach czy podarowałeś bliskiej osobie? 

8 minut temu, logann napisał(-a):

Nosisz na obu rękach czy podarowałeś bliskiej osobie? 

Dla syna kupiony. 

Godzinę temu, logann napisał(-a):

A to nie był czasem Jubitom a nie butik Omegi, który taki numer wywinął? Nie pamiętam dobrze, też mi się gdzieś to w oczy rzuciło… 

57 minut temu, dzikipl napisał(-a):

Jubitom. Mnie też tak wystawił.

A to przepraszam za niesłuszne szkalowanie. Znaczy słuszne, bo i tak ich nie lubię w tym butiku, ale z tym rzeczywiście się pomyliłem. 

1 godzinę temu, logann napisał(-a):

Zawołałbym naszego forumowego sawanta @mroova bo on pewnie pamięta numer posta kiedy to było pisane i przez kogo

Jubitom przetrzymał 13 koła przez prawie trzy lata od kol. Mariusza, ale nie był to @mario1971. Pisał o tym w połowie sierpnia.

Faktycznie, mam specyficzną pamięć do liczb i obrazów a jednocześnie duże trudności z zapamiętywaniem ludzi. Mniej więcej jak ten koleś z mema, który zapamiętał Rolexa GMT fuchsia dial, lecz imienia nie dał rady. Wiele razy wyszedłem przez to na dużego buca.

13 minutes ago, mroova said:

Jubitom przetrzymał 13 koła przez prawie trzy lata od kol. Mariusza, ale nie był to @mario1971. Pisał o tym w połowie sierpnia.

Faktycznie, mam specyficzną pamięć do liczb i obrazów a jednocześnie duże trudności z zapamiętywaniem ludzi. Mniej więcej jak ten koleś z mema, który zapamiętał Rolexa GMT fuchsia dial, lecz imienia nie dał rady. Wiele razy wyszedłem przez to na dużego buca.

Żeby nie było, to nie był absolutnie żaden przytyk 😄 po prostu zauważyłem, że potrafisz po fragmencie obicia fotela rozpoznać hotel na drugim końcu świata (to tylko przykład, nie mówię że była taka sytuacja). I odrazu tak mi ta łatka sawanta w głowie zaświtała, mam nadzieję że nie czujesz urazy 😉 to niesamowite jak potrafi działać nasz mózg, prawie tak samo niepojęte jak zasady kolejkowe kruka…

W dniu 3.11.2024 o 21:33, mroova napisał(-a):

Dokładnie, to byłem ja z tą zaliczką. Niestety ale na Jubitomie się przejechałem już po raz drugi i na pewno po raz ostatni, bo omijam ich teraz szerokim łukiem.

Dzisiaj miałem telefon, że czeka na mnie do odbioru zegar, który zamówiłem 13 kwietnia tego roku. Więcej szczegółów, jak odbiorę, chociaż chyba dopiero po weekendzie uda mi się wybrać do Gdańska😉

Dzisiaj miałem telefon, że czeka na mnie do odbioru zegar, który zamówiłem 13 kwietnia tego roku. Więcej szczegółów, jak odbiorę, chociaż chyba dopiero po weekendzie uda mi się wybrać do Gdańska

Z datą czy bez ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

2 godziny temu, mrstatler napisał(-a):

Z datą czy bez ?

A czemu nie pytasz o kolor bezela, albo materiał, z jakiego jest wykonany?😉

A czemu nie pytasz o kolor bezela, albo materiał, z jakiego jest wykonany?

Bo to wg mnie Sub będzie patrząc na to co masz :)

Myślę, że to GMT jest/będzie.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

3 godziny temu, rafalmosty napisał(-a):

A czemu nie pytasz o kolor bezela, albo materiał, z jakiego jest wykonany?😉

Bo wolisz czystą stal 😀

1 godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Byłoby super ale od kwietnia to chyba jednak nie... 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

3 godziny temu, mrstatler napisał(-a):

Bo to wg mnie Sub będzie patrząc na to co masz :)

1 godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

2 minuty temu, kornel91 napisał(-a):

Bo wolisz czystą stal 😀

Byłoby super ale od kwietnia to chyba jednak nie... 

Ok. Nie będę Was dłużej trzymał w niepewności. Jak jutro szybciej skończę robotę, to skoczę do Wrzeszcza i odbiorę zegar, bo po co ma im witrynę zagracać😉 no chyba, że nie skończę, to najwyżej obciążą mnie za magazynowanie😎