Sign in to follow this
Followers
0
Balticus Gwiezdny Pył - Miyota czy Ronda?
By
blachnio1902, in Jaki zegarek...
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By tofiks_th
Cześć,
sprzedam fajny zegarek firmy North EDGE model Anchor. Stalowa i szczotkowana koperta o średnicy 41mm, napęd automatyczny Miyoty serii 82xx bez stop sekundy, koronka wciskana, przeszklony dekiel, szafirowe szkiełko, wodoszczelność wr 100 (ponoć), granatowa tarcza z efektem sunburst, ceramiczny (ponoć) obrotowy berzel. Mechanizm na poprawnym chodzie (dobowo ok. +10 sekund), stan oceniam na 8,5/10. Odejmuję punktację za drobny odprysk (kropeczka) widoczny na obrotowym bezelu około godziny 15.18 oraz skrócenie bransy. Na maskownicy górnej widoczne drobne obtarcie, ryski. Zdjęte ogniwa oczywiście dodaję w komplecie. Sprzedaję z oryginalnym pudełkiem.
Za zegareczek winszuję sobie 385 zł z wliczonym szipem do paczkomatu Inpostu.
W razie pytań zapraszam.
Do zegarka dorzucam nowy pasek nato lub gumowy😀
Tomek
-
By jozek88
Witam. Zakupiłem zegarek Epos Verso 1, z racji , że to.kij pierwszy automat(na pewno nie ostatni 🙂 ) mam kilka pytań, których z racji braku czasu i pospiechu nie zadałem w salonie. Jak dbać o taki zegarek? Co ile czasu powinien być oddany na serwis(jakies przepatrzenie mechanizmu itp.) Zegarek bede nosił sporadycznie, kilka-klikanascie razy do roku, czy powinien być mimo to regularnie nakrecany czy w okresie nieużytkowania nie pracowac? Wgl ile takie zegarki się nakreca? Do zdecydowanego oporu czy już przy cięższym kreceniem koronki to jest max? Sory za podstawowe pytania ale z racji, że to.moj pierwszy taki zegarek jestem zielony w temacie. Pozdrawiam
-
By tomo_s
Witam,
Mechanizm w moim tissocie t033410a po paru latach przestał pracować, wymiana baterii nie pomaga.
Wyczytałem na forum, że mechanizm ETA 805.112 nie jest delikatnie mówiąc udany.
W tamtym temacie znalazłem dwa mechanizmy, które mogłyby go zastąpić: ETA F06.111 i ETA 955.112
Zastanawiam się czy jakiś mechanizm miyoty nie nadawałby sie na zamiennika dla Ety? Prosze o poradę.
Czy ktoś może polecić jakiegos zegarmistrza z Krakowa, który wymieniłby mechanizm na inny?
Pozdrawiam
-