Sign in to follow this
Followers
0
Zakup Seiko, Casio, Orient, Citizen w Japonii - modele z lat 70-80 XXw.
By
Adalbert11, in ZEGARKI JAPOŃSKIE
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Sol
Na sprzedaż oferuję znane i powabne Seiko SRPB41J
Myślę, że wielu widziało tą piękną tarczę na zdjęciach, ale polecam kontakt z nią na żywo.
Sprzedaję, ponieważ cały czas zdaje mi się za duży. Próbowałem się przekonać do rozmiaru ładnych kilka miesięcy podczas których leżał w pudełku i co jakiś czas zakładałem na chwilę.
Cena: 1420 + wysyłka
(tylko sprzedaż, bo muszę finansować inny zakup)
Stan: 9/10 Zegarek dosłownie trzy razy na ręce. Śladów używania nie widzę, ale bransoleta została skrócona i mogły powstać jakieś małe ślady.
W komplecie cały zestaw producenta (pudełka, zawieszki, itd.)
Wysyłka najchętniej paczkomatem, ale może być też kurier.
-
By Lukasz9292
Cześć!
Czy wiecie może co oznacza taki symbol na wyświetlaczu zegarka G-Shock GBA-800? Już 2 razy zdarzyło mi się, że ekran zrobił się taki jak na załączonym obrazku, z migającym symbolem G czy 0, po czym po kilku minutach wrócił do normalnego stanu. Nigdzie w instrukcji, ani w Internecie nie znalazłem informacji na ten temat. Pamiętam, że jakieś 1.5 roku temu pomogliście mi rozgryźć, co oznaczał migający symbol "R" (rezystencja, bateria do wymiany), mam nadzieję, że również i tym razem znajdzie się ktoś, kto miał podobne doświadczenia z tymi migającymi symbolami. Pzdr.
-
By Dareczek02
Witam, posiadam zegarek Casio G shock ga 100b
Zauważyłem że na dekielku widnieje napis "Japan mov't El cased in china".
Na klamrze od zapięcia również napis " Casio china"
Wzbudziło to moje podejrzenia, że może to być podróbka więc tu moje pytanie czy możliwe jest, że mimo tego to oryginał?
-
By Senna
Bardzo byłabym wdzięczna za podpowiedzi, jak ustawić czas w ORIENT KAMASU RA-AA0003R19B .
Zapytałam o to w wątku zakupowym, ale pewnie tu jest właściwsze miejsce.
Wiemy, że trzeba czekać, aż sekundnik będzie na 12, żeby wyciągnąć koronę, ale albo mamy za słaby refleks, albo trzeba do tego jakiejś wyjątkowej siły / precyzji - w ogóle nam to nie wychodzi...
A może potrzebne są do tego jakieś narzędzia?
Bardzo będę wdzięczna za podpowiedzi, jak sobie z tym poradzić...
-
By rafi
Czołem,
na sprzedaż kultowe Seiko SARB035. Doskonały casualowy EDC.
Mechanizm 6R15 w ostatniej wersji D, ok. 50h rezerwy chodu, dokręcanie, stop sekunda.
Średnica 37 mm.
bransoleta aktualnie na około 17,7cm. Jest dodatkowe ogniwo.
WR 10ATM
Data na godzinie 3.
Szafirowe szkło, przeszklony dekiel,
Zegarek kupiłem w styczniu 2018 roku jako nowy. Przez ok. 3 lata noszony bardzo często. Widać to po zegarku, w tym sensie, że ma sporo rys. Na żywo nie widać ich tak, jak na zdjęciach, ale są. Rysy są co raczej płytkie, żadnej głębokiej nie znalazłem.
Szkło jest czyste.
Poproszę 3300 3150 3000 pln + koszty wysyłki (ubezpieczonej). Myślę, że ciężko o lepszą cenę w UE. Możliwy odbiór osobisty: Ząbki, Warszawa. Nawet bardzo chętnie, bo unikniemy nieporozumień. W przypadku odbioru osobistego płatność przelewem na telefon lub inną formą ekspresowego przelewu.
Możliwa wymiana, najlepiej moje 2 za 1 (w innej ofercie wisi OS). Balle, Orisy, Nomosy miłe widziane.
w przypadku pytań - pisać śmiało
-