Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Maciek1984

Fajny zegarek automat do ok. 3000 (+/- 100 zł)

Recommended Posts

Jestem zainteresowany zakupem kolejnego zegarka. Byłoby super, gdyby to był automat. Znalazłem jeden mnie interesujący tj. Chronoswiss Pacyfic 100m, starszy model w załączeniu foto), NOS ale bez pudełka, papierów i oryginalnego paska i klamry. Jak sądzicie, jest warto? Czy coś innego z podobnej klasy producentów w tej cenie uda mi się znaleźć? Dodam, że nie jestem ograniczony typem, może być garniturowiec, diver etc.

Proszę o informacje, bo zegarek mam zarezerwowany na 2 dni i nie wiem co robić.

Pozdrawiam

M.

post-51336-0-57424000-1569756549_thumb.jpg

Sekunda jest częścią minuty, minuta częścią godziny, godzina częścią zegara, a zegar częścią życia. . .

Może być używany, byle był w stanie min. 8,5 - 9/10.
Przeglądałem bazarek. Alpiny odpadają. Eterny są, ale droższe. 

Sekunda jest częścią minuty, minuta częścią godziny, godzina częścią zegara, a zegar częścią życia. . .

Popatrz tutaj => http://zegarkiclub.pl/forum/topic/179475-omega-seamaster-stalowa-oryginalny-stan/?do=findComment&comment=2628338

Masz pewniaka.

Myślę że możesz zagadać do sprzedawcy a coś porządnego i pewnego dla Ciebie wynajdzie :)

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Chronoswiss to przepiękne zegarki, chyba dość rzadko spotykane, co w moim odczuciu jest dużą zaletą. Mi szczególnie przypadły do gustu Kairos. Ten, który pokazałeś również świetny. Wydaje mi się, że cena jest całkiem dobra jak na tę markę, choć na pewno dobrze by było jeszcze porównać w necie. Chyba dużo do powiedzenia o tej marce będzie miał kolega @eye_lip.

Popatrz tutaj => http://zegarkiclub.pl/forum/topic/179475-omega-seamaster-stalowa-oryginalny-stan/?do=findComment&comment=2628338

Masz pewniaka.

Myślę że możesz zagadać do sprzedawcy a coś porządnego i pewnego dla Ciebie wynajdzie :)

Ta omega, to zupełnie nie moja bajka, ale zaraz napiszę do tego Sprzedawcy. 

Chronoswiss to przepiękne zegarki, chyba dość rzadko spotykane, co w moim odczuciu jest dużą zaletą. Mi szczególnie przypadły do gustu Kairos. Ten, który pokazałeś również świetny. Wydaje mi się, że cena jest całkiem dobra jak na tę markę, choć na pewno dobrze by było jeszcze porównać w necie. Chyba dużo do powiedzenia o tej marce będzie miał kolega @eye_lip.

Sprawdziłem w necie, ta oferta wydaje się być bdb. Jednak brak dokumentów, a przede wszystkim oryginalnej klamry (brak oryginalnego paska, aż tak mnie nie boli) i pudełka trochę hamuje moją decyzję. 

Nie wiem co myśleć.... 

W mojej opinii te starsze pacyfiki nie są specjalnie ciekawe, ale opiniuję jedynie po zdjęciach, w ręku nie miałem.

Instagram.com/horlobby.watches

W mojej opinii te starsze pacyfiki nie są specjalnie ciekawe, ale opiniuję jedynie po zdjęciach, w ręku nie miałem.

Masz na myśli stronę wizualną czy mechaniczną? 

Co do wizualnej, to wiadomo, rzecz gustu, ale jak jest od strony werku?

Szukałem jakichś opinii na temat tego modelu i nic mi w ręce nie wpadło. 

Tak czy inaczej dziękuję za info. 

Mechanizm standardowy czyli dobra eta serii 289x. Mam na myśli raczej to że chronoswiss zaczął robić ciekawie wykonane pod kątem kopert, tarcz i wskazówek zegarki z modelami Kairos i Regulator, Tora i podobnymi.

Mechanizm standardowy czyli dobra eta serii 289x. Mam na myśli raczej to że chronoswiss zaczął robić ciekawie wykonane pod kątem kopert, tarcz i wskazówek zegarki z modelami Kairos i Regulator, Tora i podobnymi.

Ja niestety nie mam możliwości zobaczyć tego zegarka na żywo. Koperta prosta, jedynie ten złoty bezel może być problematyczny ze względu, na to że jest taki żłobiony.  A jak oceniasz stosunek ceny do jakości ?

fajny jest, można powiedzieć, że bliźniaczy wręcz :)

Jednak skłaniałbym się w stronę chronoswissa niż orisa, choćby ze względu na markę. 

Za 3k i nos jest to na pewno ciekawy i nietuzinkowy zegarek.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.