Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość McIntosh

Klub Miłośników Zegarków A. Lange & Söhne

Rekomendowane odpowiedzi

w prostocie siła. Lange robi na prawdę świetnie wykończone zegarki, bez względu na linię. czy to entry level czy high end. Gratulacje.

zrób zdjęcia z dalszej perspektywy, ponieważ te powyżej sugerują że nawet model 38,5 mm byłby dla Ciebie za duży. 

już chyba z Tankiem (może Solo XL..nie pamiętam) też wrzucałeś zdjęcia i efekt był taki sam. mianowicie jakby zegarek z uchami nie mieścił ci się na nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Mariusz swoimi fotkami zaraża do kupowania emoji14.png Ja niesteyy nie miałem jeszcze możliwości mierzenia tej zacnej manufaktury emoji6.png

Rusz cztery litery i przyjedź do stolicy!

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, lort napisał(-a):

w prostocie siła. Lange robi na prawdę świetnie wykończone zegarki, bez względu na linię. czy to entry level czy high end. Gratulacje.

zrób zdjęcia z dalszej perspektywy, ponieważ te powyżej sugerują że nawet model 38,5 mm byłby dla Ciebie za duży. 

już chyba z Tankiem (może Solo XL..nie pamiętam) też wrzucałeś zdjęcia i efekt był taki sam. mianowicie jakby zegarek z uchami nie mieścił ci się na nadgarstku.

Tutaj poprawka :) uważam, ze proporcje są zachowane te 40mm jest dla mnie akceptowalne i czuje go dobrze na nadgarstku w żaden sposób mnie nie przytłacza 

unnamed.jpg

2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Kiedyś się wybiorę na pewno emoji6.png

Jak przymierzysz to już nie ma odwrotu, to będzie miłość od pierwszego wejrzenia 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje! Fajnie, ze w temacie "się dzieje" :-) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gratulacje! Fajnie, ze w temacie "się dzieje" :-) 

Ale jak przeglądałem poprzednie wpisy w tym klubie Lange to mało jest tutaj osób, miłośników samej marki może jest i więcej ale posiadaczy tych zegarków już zdecydowanie mniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Razem z Twoim, jest chyba 4-5 sztuk, przynajmniej tyle zostało pokazanych 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazywało się przynajmniej 9 właścicieli, ale trójka posiadaczy czarnych Lange 1 chyba sprzedała swoje zegarki. 

Została nas mniej więcej szóstka. 😃

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe co z Panem o nazwie ,,stanwojenny'' ?  on tez był dobry :D co prawda zdjęcia robił słabe :D ale posiadał na pewno dwa albo trzy zegarki Lange, jak widać tez zniknal z horyzontu a szkoda 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 30.10.2025 o 08:31, Heavyweight2712 napisał(-a):

Mario dla ciebie te zdjęcia😉 z czasem będą coraz lepsze 😀 teraz będziemy rządzić razem i reprezentować zegarmistrzostwo na najwyższym poziomie👊💪 miód na me serce ♥️ się wylewa kiedy ten zegarek jest przy mnie 😀

IMG_4580.jpeg

IMG_4576.jpeg

Gratuluję. A. Lange & Sohne wyróżnia się na forumowm tle - może będzie kiedyś mi dane obciążyć nadgarstek; chociażby przymierzyć :) 

49 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Ciekawe co z Panem o nazwie ,,stanwojenny'' ?  on tez był dobry :D co prawda zdjęcia robił słabe :D ale posiadał na pewno dwa albo trzy zegarki Lange, jak widać tez zniknal z horyzontu a szkoda 

O Adamie wspomniałem bodajże w temacie Habringa. Nie widuję go od dawna - co najmniej rok. Na początku br. napisałem do niego - nie odpisał(nawet nie odczytał). Mam nadzieję, że wszystko u niego w porządku. 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a):

Gratuluję. A. Lange & Sohne wyróżnia się na forumowm tle - może będzie kiedyś mi dane obciążyć nadgarstek; chociażby przymierzyć :) 

Bardzo dziękuje, takiego modelu tutaj chyba jeszcze nie widziałem wiec jestem pierwszy :) Gdybyś ładnie porozmawiał z Mario i się z nim spotkał to chętnie pozwoliłby ci przymierzyć swojego :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Edmund Exley napisał(-a):

Tu możecie znaleźć więcej potencjalnych klubowiczów - bardzo fajna fotorelacja:

https://www.hodinkee.com/articles/a-day-of-cars-and-watches-at-the-2025-audrain-newport-concours-delegance-with-a-lange-and-sohne

tan2h-lange-audrain-2025-08718-compresse

Piękne przyjęcie na bogato 🤑  nie dla każdego 🤪 Ale widziałem, że Mario ma ładny ogród i u niego można byłoby takie spotkanie miłośników Lange zrobić 😀😀 To co Mario mam bukować już bilet i przylatywać 😀😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz jest szaro i ponuro, to nie jest dobry okres na imprezy plenerowe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Bardzo dziękuje, takiego modelu tutaj chyba jeszcze nie widziałem wiec jestem pierwszy :) Gdybyś ładnie porozmawiał z Mario i się z nim spotkał to chętnie pozwoliłby ci przymierzyć swojego :) 

Ja nie chce mierzyć czyjś zegarek - tylko potencjalny swój ;) 

Z ALS praktycznie wszystko mi się podoba, ale na pierwszy z manufaktury - to zdecydowanie Lange 1. Ewentualnie jako tańsza alternatywa GO z kolekcji Pano.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Z ALS praktycznie wszystko mi się podoba, ale na pierwszy z manufaktury - to zdecydowanie Lange 1. Ewentualnie jako tańsza alternatywa GO z kolekcji Pano.

IMG_4589.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Heavyweight2712 napisał(-a):

IMG_4589.jpeg

Raczej PanoReserve.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Substytut jest dobry tylko na chwil parę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem go już dodanego do koszyka i prawie dokonałem transakcji, ale Lange to Lange 💪

Mogę mieć wersję biedniejszą ale musi być to Lange 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Substytut jest dobry tylko na chwil parę. 

Wiem Mariusz, ale zegarki to jednak u mnie raczej numer 3 po moto i broni. Więc zadowoliłbym się alternatywą - chyba :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Autor1984 napisał(-a):

Wiem Mariusz, ale zegarki to jednak u mnie raczej numer 3 po moto i broni. Więc zadowoliłbym się alternatywą - chyba :) 

Nie sądzę. Spełniając marzenia, nadajemy życiu smak, którego nie da się podrobić. 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Będziesz żałował z czasem zdasz sobie sprawę, że jednak mogłeś poczekać i kupić to czego naprawdę pragniesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Nie sądzę. Spełniając marzenia, nadajemy życiu smak, którego nie da się podrobić. 😉

Nie ukrywam, że rzeczy materialne potrafią cieszyć. Ale ta radość nie wynika z samego posiadania, tylko z obcowania z czymś wyjątkowym - dopracowanym do granic ludzkich możliwości, szlachetnym, zakorzenionym w tradycji. Takie rzeczy mają w sobie pewną prawdę, której nie da się podrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi