Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość dj Bartas

Co sądzicie o zegarkach Q&Q

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dj Bartas

Witam jestem nowym urzutkownikiem forum i inteesuje mnie opinia na temat zegarków Q&Q a dokładnie serii superiol dzieńkuje za odp. pozdrawiam cześć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tanie kwarce robione pewnie w chinach,

w hurcie z chin po 9 zł sztuka.

Półka Fujitime i perfekcika :lol: Casio przy tym to wypas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Majowy Diabeł

z tym, że mój casio baby g-shock za 180PLN padł choć nie był narażony na extremalne sytuacje, a Q&Q żony za 30PLN, zrąbany, zrysowany i chodzi świetnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

To nie sa dobre zegarki z powodu marnych zwykle kopert.Koncza swoj zywot w koszu po pierwszej wymianie baterii bo zaczynaja wygladac po prostu paskudnie.Jesli chodzi o zastosowane mechanizmy myoty to zero zastrzezen i kazdy bez wyjatku zegarmistrz przyzna ze ta mechanika jest o wiele za dobra jak na taki zegarek.Zreszta jak masz ochote to zapytaj normalnego jakiegos zegarmistrza pierwszego lepszego o te mechanizmy...ale nie takiego ktory tylko bateryjki wymienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam jestem nowym urzutkownikiem forum i inteesuje mnie opinia na temat zegarków Q&Q a dokładnie serii superiol dzieńkuje za odp. pozdrawiam cześć

:shock:

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koledzy nie przesadzajcie z tymi opiniami.Posiadam kilka zegarkow tej firmy bo tez kiedys bylo mi obojętne co noszę i mogę powiedzieć te moje jako zegarki za 20-50 zl są prawie niezniszczalne w tym jeden w ktorym pracowalem przez wiele lat na dole w kopalni.W środku miyoty bardzo dokladne.Więc twierdzenie że do kosza po wymianie baterii nie jest prawdziwe.Moje byly kupowane kilkanaście lat temu a wtedy jeszcze nie bylo takiej konkurencji w tanich zegarkach może dlatego sa jeszcze w dobrym stanie.Nie chce zachęcać do tej firmy bo zmienilo sie moje zapatrywanie na zegarkowy temat ale chyba tak zla opinia się im nie należy.Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

standart idzie w góre

(a jeszcze po przejeciu Q&Q przez Citizena :shock: )

odwrotnie mają się za to twoje wiadomości...

:lol: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q&Q to bardzo przyzwoite zegarki, nie ma co porównywac do perecta czy fuji.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość andree

Werk ten sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość dj Bartas

Dzieńk panowie za opinie ja mam właśnie zegarek Q&Q od paru dni i chodziło mi o opinie mam też casio AQF-101 pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca tak jest Q&Q i Fujitime droższe są ogólnie od Perfecta - i to znacznie.

Casio też klepie w Chinach (przynajmniej tańsze modele na rynek EU wschodniej )

Z cenami zegarków z dalekiego wschodu w hurtowniach jest tak:

Perfect od 4-5 zł ( 15-30 zł w sklepie, jakieś lepsze nawet 90 zl w delatu :lol: )

.

Q&Q Superior 49 zł bez VAT ( powyżej 130 zł w sklepie )

.

fujitime ok 50 zł ( 100-120 zl taki idzie w detalu )

fujitime od 60 zł ( od 120 zł w sklepie )

.

Casio jakieś są w hurtowniach ale tańsze to głównie LCD ( według mnie wykonanie tańszych casio analog wcale nie lepsze od fuji -> czyli takich co po 70-99 zl w detalu u zibi )

.

.

Orient automatic ok 130 zł hurtownia w sklepie różnie: od 190 do 290 :lol: widziałem

Seiko 5 (klasyczne) nawet 230 zł (hurtownia) w zależności od modelu

tu umiesciłem zdjęcie co fujitime w środku "ma"

http://zegarkiclub.pl/forum/viewtopic.php?...78&start=30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Q&Q ostanimi laty, bardzo poprawiło jakosc. Seria Superior to taka ''górna półka'' Moja zona ma Superiora, malego,damskiego, w stali (plus złote bajery) i jest to ładnie wykonany zegarek, choc zwykły kwarc. Ale jak ktos lubi...

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Półka Fujitime i perfekcika ;) Casio przy tym to wypas

aleś stary teraz poleciał :-)

Fuji to stalówki za minimum 100zł (IMHO dobre - swój mam już chyba z 7 lat) więc nieustawienie ich obok Perfecta nie jest słusznym posunięciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojciec miał Q&Q , zegarek wytrzymał z 10 lat. Przy drugiej wymianie baterii padł. Ojciec robił w nim wszystko, nie jeden basen wyczyscił i samochod naprawił. Ale zamortyzował się ;). Koperta niestety była tylko chromowana i nie wyglądała fajnie po latach. Tak jak ktoś napisał bardzo dobre mechanizmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mirekswiss

Marka,stara jek na tanie kwarce,sam miałem kilka i darzę je szacunkiem.Na pewno to lepsza półka niż Perfect.Pewnie nie wiele osób wie ale sławny Mc Gywer,w pierwszych odcinkach nosił właśnie QQ.pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Ostatnio ktoś tu pisał 3 lata temu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.