Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
ewaga

Stara męska Omega

Recommended Posts

Wyglada jak zloty skladak.

Na wewn stronie dekla sa jakies oznaczenia?

OMEGA SEAMASTER 300M

Wyglada jak zloty skladak.

Na wewn stronie dekla sa jakies oznaczenia?

To jest przedwojenny zegarek mojego dziadka. Podejrzewam, że z lat 30., numery sugerują, że chyba z 1939 roku.

Nie wiem co to za model?

post-111849-0-87373500-1580335965_thumb.jpg

ten jest rzeczywiście przedwojenny

twój jest z 1939 -1943

co do zegarka to tarcza jest malowana a koperta nieopisana co wskazuje na składaka choć te znaki na deklu...

może niedługo wypowie się jakiś spec od zegarków wojskowych

oznaczenie MD to może Dennison który robił złote koperty dla omegi?

OMEGA SEAMASTER 300M

Czy ktoś mi może podpowiedzieć, czy warto reanimować ów zegarek, czy sprzedać na złoto?

W dniu 29.01.2020 o 23:32, CIESLUT napisał(-a):

Wg numeru mechanizm jest chyba powojenny

Jeśli dobrze widzę, że zaczyna się od 93 to raczej 1939/40

17 minut temu, ewaga napisał(-a):

Czy ktoś mi może podpowiedzieć, czy warto reanimować ów zegarek, czy sprzedać na złoto?

A co mi dolega? Ze zdjęć wygląda bardzo dobrze. Jest na chodzie? 

W obecnych czasach omegi nabrały wartości, na pewno znajdziesz kupca za cenę złota z dużą premia za czasomierz. 

Być może to tylko kwestia, czyszczenia i naoliwienia. Ale być może poważniejsza sprawa. Diagnoza zegarmistrza na pewno rozstrzygnęła by dylemat. 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Nomateus
      Dzień dobry!

Trochę z bólem serca, ale po przemyślanej decyzji, na sprzedaż wystawiam swoją Omegę Speedmaster Professional, najnowsza ref. 310.30.42.50.01.001, cal. 3861 w hesalicie, rozmiar 42mm. Mój nadgarstek jest stworzony do kopert 36mm-40mm, chociaż długo z tym walczyłem. 
      Full set: trzy pudełka, paragon z Jubitomu - zegarek kupiony w styczniu 2022, trzy karty (gwarancyjna, certyfikat itd.), instrukcja, pełna bransoleta, zawieszka cenowa. Stan 9/10. Jeśli się dobrze przypatrzeć znajdziemy jakieś włoskowate ryski na bransolecie, ale nie widać tego gołym okiem - zegarek od momentu zakupu miałem na nadgarstku kilkanaście razy. Jedyna widoczna gołym okiem rzecz to "kropka/rysa" na deklu, co pokazuję na zdjęciach (zdjęcie ze strzałką). Po więcej zdjęć zapraszam do wiadomości prywatnych.

Co do ceny: najtańsza sztuka na Chrono z UE, bez pudełka i papierów, to kwota 28.500 toteż wydaje mi się, że cena w wysokości 26.000 będzie bardzo uczciwa.

Odbiór osobisty w Warszawie i gotówka lub ubezpieczona wysyłka po przedpłacie. 

• By Fitvalf
      Dzień dobry,

Na sprzedaż Omega Speedmaster Professional Ed White, cal. 321
      Ref. 311.30.40.30.01.001
      Zegarek jest nowy, stan to 10/10.
      Pochodzi z polskiej dystrybucji, zakup grudzień 2022.
      W kpl. wszystko co dostajemy od producenta: zegarek, duży box z akcesoriami, kpl. dokumentów oraz dowód zakupu. 

Cena: 89 000 zł, Nowa Cena: 80 000 zł  ( Chętnie przyjmę coś ciekawego w rozliczeniu: Zenith Chronomaster sport lub jakiś fajny Rolex ) 
      Zegarek do kupienia w Warszawie. 
      Zapraszam do kontaktu.

• By krisssek
      Który zegarek , proszę o pomoc. 
      https://allegro.pl/oferta/zegarek-adriatica-a2804-5215a-klasyczny-automat-11744370745

https://www.timestore.pl/ra-ac0f10s10b?gclid=CjwKCAiA2rOeBhAsEiwA2Pl7Q_Yk25ldUPCWLci9xa5kJTHbTG8qyuew_AnyQVkt8HkqLsmcfl5hqRoC5YMQAvD_BwE

Oba mają szafir. Różnica w cenie dosyć duża ale Adriatica wydaje się mieć lepszy mechanizm, przynajmniej tak mi się wydaje. Do tego ma lumę na wskazówkach i tarczy. Czy może dać sobie spokój z tanimi automatami i wziąć Certinę?
      https://wkruk.pl/zegarki/certina/zegarek-certina-ds-2-gent-precidrive-3

Jest jeszcze ciekawa opcja z Orientem :

https://www.amazon.pl/Orient-RA-AA0001B19B-Analogowy-Automatyczny-Bransoletką/dp/B07JF61L6J/ref=sr_1_11?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=X8SRDQ67QQMX&keywords=orient+kamasu&qid=1674403462&sprefix=orient+kamasu%2Caps%2C95&sr=8-11

Lub citizen 
      https://www.amazon.pl/Citizen-Automatyczny-NJ0150-81L-niebieski-bransoletka/dp/B09LQSBZDX/ref=mp_s_a_1_90?crid=3VU0UEXY5X6GH&keywords=citizen+automatic&qid=1674408807&sprefix=cit%2Caps%2C120&sr=8-90

Szukam zegarka do stroju półformalnego casual, czyli koszula plus spodnie materiałowe (bez marynarki, garnituru, czyli na w pół sportowo) oraz żeby pasował również pod nieformalny tj. t-shirt/polo/sweter. 

Dobra cena wydaje się też na Atlantic 
      https://jubitom.com/zegarki/atlantic/worldmaster-classic/zegarek-atlantic/at-537504141r

• By William Blake
      Na sprzedaż jeden z najrzadszych na rynku zegarków. Omega Speedmaster Professional X-33 Nr ref. 3290.50 (186.1998) z 1999r. w pełnym zestawie!
      Tytanowa koperta 42 mm jest utrzymana w bardzo dobrym stanie. Bezel bez pęknięć i braków w wypełnieniu, obraca się z wyraźnym kliknięciem i idealnie centruje, tylko z rysami włoskowatymi. Wyświetlacz LCD w idealnym stanie, granatowy chapter ring. Oryginalne szkło szafirowe w idealnym stanie. Oryginalna, sygnowana koronka. Oryginalne przyciski działają idealnie, z odpowiednim oporem. Dekiel zakręcany z nieuszkodzonym medalionem i dekielkiem wewnętrznym. W środku mechanizm kwarcow Cal. 1666, (w nowszej referencji 1666C pozbawionej wad wczesniejszych wersji A i B ) w pełni sprawny, wszystkie funkcje działają idealnie. Po przeglądzie z nową baterią i uszczelkami. Oryginalna tytanowa bransolea ref. 1998/988 na nadgarstki do 19,5-20cm. Sama bransoleta w takim stanie kosztuje około 800 euro. (nowa w Omedze ponad 7tys zl) W komplecie znajdują się pudełka, tektura zewnętrzna jak i wewnętrzna z tkaniny z rzepem. Karta gwarancyjna, piktogramy, przywieszka (wszystkie z pasującymi numerami), instrukcja obsługi i ściereczka.
      Polecam. Świetny stan i duża kolekcjonerska wartość.
      Możliwa zamiana na Seamaster Aqua Terra
      Poważnie zainteresowanym prześlę więcej zdjęć

Asekuracyjnie forumowe 8/10. Faktyczny stan widac na zdjeciach.

Możliwa wysyłka kurierem choc z uwagi na wartosc wolalbym osobisty kontakt

Cena 12500zł

• By bazmasta
      Witam wszystkich. 
      Dawno temu zamieściłem na tym forum zdjęcia zegarka który niegdyś otrzymałem od mojego ojca. 
      Zegarek jest stary z lat 70tych
      Jest to Rado Overpole 200
      Jak widać szybka zniszczona jest. Problem w tym, iż do szybki jest doklejony szablon a ja nie chce dorabiać bez tego elementu. 
      Prośba do was zegarmistrzowie i pasjonacji. 
      Gdzie szukać orginału. Wujek Google nie jest w stanie mi pomóc.  Prosiłbym o rady gdzie szukać. Rado Polska nie ma tej części. Jak myślicie gdzie uderzać? 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.