Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Janusz50

Używany zegarek IWC

Recommended Posts

Posiadam używany zegarek IWC . Proszę o ustalenie roku jego produkcji na podstawie następujących danych: nr mechanizmu- 1285633; nr koperty- 1302533; próba złota- 750. Zegarek stanowi pamiątkę rodzinną, którego miejscem od lat 60 XX wieku jest głęboka szuflada. Rzadko przeze mnie używany. Nie ukrywam, iż zamierzam ten egzemplarz sprzedać osobie zainteresowanej. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam wszystkich fanów i członków tego klubu.

post-111848-0-65991800-1580833482_thumb.jpg

post-111848-0-08170300-1580833500_thumb.jpg

Walter 87. Dziękuję za informację, która ma potwierdzenie w załączonym linku. Tamże wyraźnie wynika, iż jest to 1952 rok. Zegarek ten, jako pamiątka rodzinna, obok innych starych zegarków, spoczywa w mojej szufladzie od co najmniej 50 lat. Używam go od święta a spadkobiercy nie widzę, stąd przy jakiejś okazji zamierzam go odsprzedać komuś zainteresowanemu. Pozdrawiam wszystkich miłośników tego ciekawego klubu.

Nie ma sprawy  :)  Z 1952 roku jest mechanizm. Koperta jest nowsza i zegarek prawdopodobnie złożony został w 1954 roku.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By blachnio1902
      Witam Wszystkich Miłośników

Szukam trochę informacji na temat Meccaniche Veneziane Redentore 4.0 Automatic. Chodzi mi dokładnie o mechanizm, jaki jest margines błędu, czy wskazówki trafiają w indeksy - przyznam, że na poważnie zastanawiam się nad jego zakupem, ale potrzebuje opinii. Zastanawia mnie też komfort noszenia, bo koperty wcale nie są duże (40 mm), ale czy np. nie okażą się za małe na męski nadgarstek? Przyzwyczaiłem się do kopert 44-48 mm. 

• By Kraft
      Witam kolegów, mam pytanie dotyczące produkcji zegarków marki Tutima. Czy były one produkowane wyłącznie z in-house`owymi werkami, czy też na zasadzie ebauche`ów bywały z werkami innych producentów? Moje pytanie wzięło się stąd, że w pakiecie z innymi zegarkami kupiłem jakiś, który ma werk Lorsa i tarczę z napisem Tutima. Na oko przełom lat 70 i 80, tarcza jakoś do mnie nie przemawia i podejrzewam fejka. Może coś wiecie na ten temat?
    • By jakuber85
      Czołem przyjaciele,
      Ostatnio napadła mnie konieczność posiadania zegarka z tzw. "fazami księżyca". Wiem, że podobny temat już się pojawił, ale u mnie będzie trochę inaczej. Budżet jest skromny, bo tylko 2000 zł. Raczej zależałoby mi na uniknięciu kwarcu, ale zdecydowanie nie odrzucam. Najlepiej automat, lub manual. Preferowałbym jasną/białą tarczę (odcienie niebieskiego wchodziłyby w grę). Klasyk, do koszuli. Szerokość koperty to maks 42 mm.
      Szukałem trochę na własną rękę i znalazłem faworyta:

http://orientwatchusa.com/et0t002s

Póki co, jest numerem 1, ale chciałbym poznać Wasze opinie, propozycje i ewentualne sugestie w temacie.
    • By agatka12
      Witam szanownych kolegów. Proszę o pomoc w id. czy ten zegarek jest oryginalny 

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.