-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By blachnio1902
Witam Wszystkich Miłośników
Szukam trochę informacji na temat Meccaniche Veneziane Redentore 4.0 Automatic. Chodzi mi dokładnie o mechanizm, jaki jest margines błędu, czy wskazówki trafiają w indeksy - przyznam, że na poważnie zastanawiam się nad jego zakupem, ale potrzebuje opinii. Zastanawia mnie też komfort noszenia, bo koperty wcale nie są duże (40 mm), ale czy np. nie okażą się za małe na męski nadgarstek? Przyzwyczaiłem się do kopert 44-48 mm.
-
By Kraft
Witam kolegów, mam pytanie dotyczące produkcji zegarków marki Tutima. Czy były one produkowane wyłącznie z in-house`owymi werkami, czy też na zasadzie ebauche`ów bywały z werkami innych producentów? Moje pytanie wzięło się stąd, że w pakiecie z innymi zegarkami kupiłem jakiś, który ma werk Lorsa i tarczę z napisem Tutima. Na oko przełom lat 70 i 80, tarcza jakoś do mnie nie przemawia i podejrzewam fejka. Może coś wiecie na ten temat?
-
By jakuber85
Czołem przyjaciele,
Ostatnio napadła mnie konieczność posiadania zegarka z tzw. "fazami księżyca". Wiem, że podobny temat już się pojawił, ale u mnie będzie trochę inaczej. Budżet jest skromny, bo tylko 2000 zł. Raczej zależałoby mi na uniknięciu kwarcu, ale zdecydowanie nie odrzucam. Najlepiej automat, lub manual. Preferowałbym jasną/białą tarczę (odcienie niebieskiego wchodziłyby w grę). Klasyk, do koszuli. Szerokość koperty to maks 42 mm.
Szukałem trochę na własną rękę i znalazłem faworyta:
http://orientwatchusa.com/et0t002s
Póki co, jest numerem 1, ale chciałbym poznać Wasze opinie, propozycje i ewentualne sugestie w temacie.
-