-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Stan_101
Sprzedam Tag Heuer Carrera CAR2014.BA0799 bardzo mało używany.
Zegarek kupiony w styczniu 2020 r. Sprzedaję z całym kompletem, tj. kartonik, pudełko, książeczki, ogniwa do bransolety.
Carrere nosiłem sporadycznie, tylko w weekendy na zmianę z 2 innymi automatami.
Stan oceniam na 8,5/10. Posiada bardzo delikatne ślady użytkowania, jedynie jakieś włoskowate mikroryski na gładkich powierzchniach. Szkło czyste, bransoleta w super stanie, nie ma nawet za bardzo śladów od desk divingu, starałem się wszystko pokazać na zdjęciach. Antyrefleks w tym zegarku jest świetny. Zegarek na żywo robi "robotę"
Cena: 10 500 zł.
-
By Tomczaa
Cześć,
chciałem sobie kupić zegarek i w sumie dalej chce. Podobają mi się zegarki „klasyczne” i moim wyborem był tag heuer carrera. Podoba mi się wygląd cena rozsądna, minimalistyczny wygląd o taki: Carrera . Pochwaliłem się swoją chęcią zakupu z kolegą, który natomiast zdecydowanie odradza i mówi ze jak już kupować to tylko od Omegi „w góre”, bo TAG HEUER to „budżetowy syf i ze to już nie ta sama firma co kiedyś (cokolwiek to znaczy :)). Na forum raczej nie spotkałem się z takimi opiniami wiec albo kompletne bzdury, lub źle czegoś szukałem. Szukałem również wspomnianej hierarchii zegarków - to jest ich tyle w sieci, ze ciężko wyciagnac z tego jakieś wnioski ( raz są na równi, raz nie…). Z omegi natomiast najbardziej podoba mi się seria seamaster o taki Omega.
i tu zasadnicze pytanie, bo różnica cenowa dość spora, ponad 2x wyższa. Czy faktycznie warto dopłacić?
ma to być mój jeden jedyny zegarek do codziennego użytku, do pracy, na wakacje itd.
Dziękuję za zainteresowanie
-
By Dirty Harry
Naszło mnie na niebanalne EDC o rozmiarze 43-44 mm, czyli mniejsze od pozostałych moich zegarków. A ponieważ nigdy jeszcze nie miałem Taga - skupiłem się szczególnie na nim. Nurki i chrono odpadały z definicji, więc łatwo nie było. Ale szukałem, szukałem, aż wyszukałem coś, co mi odpowiada. Nawet dwa takie zegarki znalazłem, no i teraz osiołkowi w żłoby dano...
Do wyboru są dwie Carrery Calibre 5 - obie w tej samej kopercie 43 lub 43,5 mm (różny wymiar podają), z wypukłym szafirem, L2L 52 mm, obie z tym samym podstawowym werkiem i z dodatkową koronką na godz. 10, która służy do obracania pierścienia okalającego tarczę.
Pierwsza Carrera to Drive Timer - z bardziej klasyczną i zawsze czarną tarczą, całość spokojna i bardzo mocno stonowana, by nie rzec, że ugrzeczniona. Data jest biała na czarnym tle, w poziomym okienku na godz. 3, wskazówki bardzo ładne, w kształcie mieczy. Na tarczy opis "CARRERA" i "CALIBRE 5" - więc legancko, tego. Obrotowy pierścień po ustawieniu w pozycji "zero" (czyli z trójkątem na godz. 12) jest pełnoprawną, dodatkową skalą sekundową, a nie tylko kwiatkiem do kożucha. Dekiel niestety przeszklony, ukazujący brzydki werk. Zegarek tylko na pasku, więc musiałbym dokupić bransoletę - bo wolę na bransolecie.
Carrera druga to Muhammad Ali - pseudo-limitka, która przez pierwszych 750 egzemplarzy limitką numerowaną nie była, a kolejnych 1000 zegarków otrzymało już oznaczenia XXXX/1000. Ma tarczę z indeksami sekundowymi, nawiązującą do starego bokserskiego stopera Heuer Ring Master, bardziej zbajerowaną niż u poprzednika, czarną lub niebieską - która bardziej do mnie przemawia, bo nie mam żadnego granatowego zegarka, za to wszystkie czarne. Data na godz. 6 w pionowym okienku: w zegarku czarnym biała na czarnym tle, w niebieskim - czarna na białym, ale nawet nie razi ze względu na więcej białych akcentów w okolicy. Nad datą podpis Muhammada, na obwodzie tarczy dwa pierścienie do mierzenia czasu rund bokserskich: czarno-biały nieruchomy do 15 rund dwuminutowych, i czerwono-czarny, obracany górną koronką, do 15 rund trzyminutowych. Dekiel pełny - niezbyt piękny, z Muhammadem niepodobnym do Muhammada, no ale przynajmniej ten trywialny werk nie straszy... Zegarek na pasku lub bransolecie.
No i teraz pytanie: kierowca czy pięściarz?
-
By Kamxio91
Dzien dobry kochani.
Czy ktos z Was jest może w stanie ocenic czy ten zegarek jest oryginalny ? A gdyby jednak taki nie był to ile jest wart ? Chcialbym go odkupic,ale za cene adekwatna do jego wartosci. Jest do niego zapinka od paska a sam zegarek jest sprawny, po nakreceniu dziala prawidlowo. Odczepiony byl fragment okraglej ramki od strony tarczy co eidac na zdjeciu,ale i to jest juz ok. Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
-