Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pkoz

Trzy Hamiltony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam dla siebie zegarka. dzięki forum zainteresowałem się Hamiltonami. 

HAMILTON Khaki Aviation H64611135

HAMILTON Khaki H68551933

HAMILTON Broadway H43311135

Nie mam dużej wiedzy o zegarkach, te trzy po prostu mi pasują, chciałbym się czegoś więcej o nich - jak to jest możliwe - dowiedzieć.
Zanim usłyszałem o Hamiltonie głównie szukałem wśród Seiko, i też mam kilka wybranych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paragraf22

Kwarcowe zegarki w lepszych cenach i z lepszymi mechanizmami znajdziesz u japońskich producentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z japońskich kwarcowych chciałbym coś z Seiko. To są moje typy:

Oczywiście Wasze sugestie i podpowiedzi mile widziane. Może jeszcze napiszę, że zegarek ma być w miarę uniwersalny - trochę elegancki, zarazem do dżinsów, z czarną tarczą, szafirowym szkiełkiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem sporo o zegarkach automatycznych i z innymi mechanizmami, stwierdziłem, że najlepsze rozwiązanie dla mnie to kwarc. Nie będzie to jedyny zegarek ale główny, będzie na ręce 4-5 godz. dziennie, przewidziane też przerwy 2-3 tyg, a nawet 2-3 mies.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za linki. Bulova z czarną tarczą bardzo ładnie się prezentuje, na YouTube obejrzałem  "płynący" sekundnik, robi fajne wrażenie. szkoda, że szkło mineralne, bo chyba byłby idealny.  Jak z serwisem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z serwisem? Nie wiem. Nie wiem też co się tak ludzie upierają na szafir. Mam z szafirem, ale większość mineralnych. I... Nie widzę różnicy. Poza jednym mineralnym, gdzie jest delikatna ryska, ale to po 10 latach noszenia do wszystkiego. Może po prostu nie katuję aż tak zegarków. Chociaż wiem jaka jest różnica pomiędzy tymi szkłami, to moim skromnym zdaniem nie ma co gloryfikować "świętego" szafiru. Fajnie jeśli jest, ale jak nie ma to też nie ma tragedii. Zależy w jakich warunkach funkcjonuje na co dzień i czy ma to dla Ciebie aż takie znaczenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem, że ma 43 cm średnicy, a moja ręka nie jest ogromna, 43 cm to mało czy dużo? Man od ok. 20 lat Casio mth-1020 titanium i ma mniej niż 40, tak mi się wydaje (nigdy żadnej naprawy, wymiana baterii i raz gruntowne czyszczenie). Szkiełko rzeczywiście nie musi być szafirowe, w casio też pewnie mineralne a żadnej rysy. Tylko czy nie za duży będzie. Fajnie na żywo byłoby zobaczyć, bo na poważnie mnie zainteresował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale, który? Bo to Casio występuje też w mniejszej wersji, jako efv-110, ale ciężej go zobaczyć w Polsce. Zwłaszcza stacjonarnie. Trzeba poszukać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem jak wygląda ten efv-110 i raczej to nie ten. Chciałam dołączyć zdjęcie mojego ale na razie nie wiem jak. Na tę chwile interesuje się Bulovą Precisionist 96B252. Może ktoś posiada, może coś się ciekawego dowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej, jak pójdziesz i przymierzysz. Fajny kwarc z "płynącą" sekundą. Do tego UHF z odchyłką +/- 10 sekund na ROK... Także ten. Ciężko w tej chwili dostać coś podobnego w takich pieniądzach. Pomijając zegarki Radio Controlled...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zostaje jeszcze kwestia zakupu. Zadzwoniłem do sklepu  z twojego linku, mają ostatnią Bulove w sklepie w zamkniętej galerii z powodu koronaW. Nie są w stanie powiedzieć ani sprawdzić czy jest jeszcze dostępny, czy może być sprzedany i kiedy. Żadnej innej oferty nie znalazłem albo jedna tylko troche droższą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.