Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Krypticmind

Garniturowiec / Budżet ~3000 PLN

Recommended Posts

Cze, 

Poszukuję zegarka w kat. garniturowca. Zegarek raczej do business casual, do garnituru sporadycznie, więc np raczej bez cyfr rzymskich które wydają mi się już bardzo "oficjalne"

- pasek czarny skórzany

- może być japończyk, ale chyba serce bliżej szwajcarskich zegarków (Oris w kolekcji jako główny EDC), mogą być inne.

- raczej coś minimalistycznego, ale fajnie jakby miał jakiś wyróżniający się detal

- budżet około 3k PLN, ale do lekkiej zmiany jak coś mi się spodoba

Obecnie w kolekcji ORIS Aquis, Glycine Sub Combat 42, Seiko SKX007 (Diver fan)

Filip

Guest fidelio

Może Tissot Visodate? 

Względnie coś z linii ds1 od Certiny. 

Tissot Visodate jak proponowal kolega Fidelio, dodatkowo popatrz na Tissot Gentleman Powermatic oraz Certine DS-1 (rowniez w wersji Big Date oraz limitce Himalaya).

W kolejnosci jak wyzej:

Tissot-Heritage-Visodate-Automatic-Revie

Tissot-Gentleman-9.jpg

certina.jpg

Certina-DS1-Big-Date-60th-Anniversary-2.

5eb41fc1e98c50316d3ef24f_principala-5.jp

C029.807.11.031.60_004.jpg

Edited by cordi7

A może coś z półki wyżej? 

Proponuję ML z grey marketu na allegro :)

5ee5bc2546399ff00ad2fc5d6ad0

Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610

Dzięki za odpowiedzi

Tissot Gentleman chyba wstrzelił się w mój gust precyzyjnie :)

Bardzo ładny zegarek bo ta lekko grubszy owal tarczy powoduje ze nie jest taki mocno delikatny

Może ktoś na giełdzie będzie miał na sprzedaż

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jak się dobrze porozglądasz, to w Twoim budżecie znajdziesz i nówkę:

obraz.thumb.png.b56870dded581579adc2d1aa7a071457.png

Bardzo podobny, choć nieco bardziej na sportowo to Certina DS Action Powermatic 80. Tez można kupić pomiędzy 2.500 a 3.000 PLN.

Jak lubisz divery (co widać po kolekcji) to ten Ci może bardziej podejść, bo ma zakręcaną koronkę i WR200.

obraz.png.b6a24dd3a60e22f8390c1418c4cc6c5a.png

W dniu 21.07.2020 o 16:50, evilym napisał:

A może coś z półki wyżej? 

Proponuję ML z grey marketu na allegro :)

5ee5bc2546399ff00ad2fc5d6ad0

Miałem takiego tylko z rzymskimi indeksami, ostatnio sprzedałem w idealnym stanie używany za 2050zł.

Bardzo przyjemny i wygodny zegarek, można śmiało polecać :)

IMG_20200720_164413.jpg

W razie jakby nie wyszlo z polska dystrybucja probuj ponizej:

https://www.laguardajoiers.com/en/watches/tissot/t-classic/gentleman/tissot-t127-407-16-041-00-gentleman.html

600 EUR, z doswiadczenia wiem, ze jak napiszesz do nich jest szansa na dalsze negocjacje, ubezpieczona przesylka w cenie, to jest AD Tissot.

Podobne klimaty, znow sprawdzony AD Tissot, Tissot PR 100 Powermatic 80, Le locle Automatic oraz Coutourier Automatic:

https://www.onewatchforyou.com/categoria-producto/tissot/t-classic/pr-100-powermatic-80/?orderby=price&lang=en

https://www.onewatchforyou.com/categoria-producto/tissot/t-classic/le-locle-automatic/?orderby=price&lang=en

https://www.onewatchforyou.com/categoria-producto/tissot/t-classic/couturier-automatic/?orderby=price&lang=en

Tu raczej negocjacji ceny nie ma - ale tez i nie bardzo jest z czego :)

Przypomniała mi się jeszcze jedna propozycja którą można podciągnąć pod business casual i która miłośnikowi nurków może się spodobać, czyli Christopher Ward C65 Trident Diver.

To nie jest zegarek do garnituru i nie będzie już tak uniwersalny jak Tissot albo Certina, ale jako codzienny towarzysz w pracy biurowej w jakiejś mniej formalnej atmosferze da radę.

Cena normalna sporo powyżej 3.000 PLN ale Christopher Ward co jakiś czas robi obniżki o 50% i wtedy ten model można kupić za sporo poniżej 2.000 PLN. Jak się podoba to warto poczekać, albo poszukać na bazarku, bo ostatnia taka promocja była jakieś 2-3 tygodnie temu i po niej jakaś podaż bazarkowa powinna się pojawić.

obraz.png.69b728580dcd0f0c4d2f5cec60cf3cde.pngobraz.png.8648a57ca60a335547467f797bc1015d.png

32 minuty temu, skarżyski napisał:

Link powyżej dalej działa, ale na stronie nie ma w ogóle odnośnika do promocji. Jeżeli da się wrzucić do koszyka i zapłacić, to pewnie przyślą 😁

P.S. Z tego co wiem, to lepiej przełączyć walutę na GBP i wtedy wychodzi jeszcze sporo taniej, bo jakieś 1700 zł.

obraz.png.c000701010814d2afaf9665a0e56e595.png vs obraz.png.d2e030dd67b2f6b2f10b0449658f6c4e.png

3 godziny temu, skarżyski napisał:

Ja cały czas widzę że jest w zakładce CLEARANCE:

https://www.christopherward.com/last-chance

Sprawdziłem ten link i pod "Clearance" nie ma C65 Trident Diver. Jest kilka C65 ale tylko kwarcowych chronografów.

Za to ten wcześniejszy, bezpośredni link wciąż działa.

Dziwne

🤔