Sign in to follow this
Followers
0

Hamilton Khaki Aviation Pilot Pioneer Mechanical - recenzja
recenzja
By
Guest fidelio, in Testy i recenzje
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Seler
Kupię Hamilton Khaki Field lub coś w podobnym stylu. Stan bardzo dobry, pełen komplet. Dzięki.
-
By Raff007
Stan 10/10, nie noszony, gwarancja międzynarodowa 24 m-ce, pełen komplet z pudełkiem.
Mechanizm : H-21 (Valjoux 7750)
60 godzin rezerwy
średnica koperty : 42mm
szerokość bransolety 22mm
szkło : szafir z antyrefleksem
wodoszczelność: 5 bar
Cena 5700 5600 5400 z wysyłką, możliwy odbiór osobisty (Śląsk), wysyłka po wpłacie
-
By Jaspel
Czołem
Nowego właściciela szuka nietypowa zegar - Alpina - model Startimer Pilot Heritage Automatic GMT z granatową tarczą.
Zegarek kupiony pod koniec 2021 roku, więc jest jeszcze na gwarancji i nie wymaga serwisu - wbirograf pokazał +1s/24 i amplitudę 270.
Szkło szafir, 42mm średnicy, ok 46mm l2l,pasek 23, wewnętrzny bezel ruchomy - poruszany górną koronka, dodatkowo w środku tarczy wskaźnik GMT.
Stan zegarka bardzo dobry (8+/10),niewielkie ślady użytkowania na kopercie,widoczne dopiero pod odpowiednim kątem. Na poprawnym chodzie ( wibrograf pokazał +1s/24h i amplituda 260).
W zestawie wszystko co daje producent łącznie z fakturą zakupu, dodatkowo dokładam niebieski pasek Barton oraz biały Archer.
Możliwy odbiór osobisty jak i wybrana wysyłka po wpłacie.
Możliwe wymiany z dopłatami w obie strony - najchętniej diver.
Odbiór Bydgoszcz
Poproszę 3500zl było, 3400 było a teraz 3200zl do negocjacji, i tak jest to dużo poniżej wartości za jakie te zegarki chodzą.
-
By panfisz
Dobry wieczór,
pragnę wzbogacić swoją kolekcje i od dłuższego czasu zabieram się za zakup zegarka typu pilot. Przejrzałem kilkanaście wątków i wiem już co nieco, ale postanowiłem zaufać po raz kolejny zegarkowej braci i zapytać czy ktoś nie ma czegoś ciekawego na sprzedaż
Poszukuje zegarka typu „pilot” najlepiej w 40mm lub mniej. Mam niewielki nadgarstek (16 cm) i duże masywne zegarki odpadają.
Najbardziej podobają mi się klasyczne piloty w wersji b-uhr na czarnej tarczy i z dobrą lumią. Może być nowy lub używka. Pasek nie robi dla mnie różnicy bo i tak planuje zakupić pasek hand made.
Budżet to około 2tys do delikatnej negocjacji.
Ps. Widziałem aktualne oferty na bazarku ale chce dowiedzieć się czy nie ma żadnych innych propozycji obiecuje ze zegarek trafi w dobre ręce!
-