Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
radar333

Klub Miłośników Zegarków TIMEX

Recommended Posts

Pod jakim względem Casio wydał Ci się lepszy?
To ta "zrzynka" z Casio, czy inny?: G-SHOCK GM-2100B-3AER Casio - Zegarek.net
Ten Timex mi bardziej się podoba, wygląda po prostu ładniej, przynajmniej dla mnie, Casio trochę jak pulpet, zwłaszcza bezel, który wolałbym cieńszy. 

Czy Casio ma/miał może też model cyfrowy podobny do tego Ironmana z górnego zdjęcia - duży wyświetlacz (duże cyfry)? 
Zrzynka z całej serii G-Shock 2100. Natomiast Timex jest zrobiony z tworzywa więc to jest nawiązanie do podstawowej serii GA-2100 - i w tym wypadku tworzywo wydaje się lepsze w Casio. Link, który podesłałeś jest do wersji ze stalową kopertą i tutaj wykonaniem plastykowy Timex nie ma podejścia w ogóle. (BTW w TT jest teraz promka na ten model i chodzi poniżej 600zl, więc taniej niż Timex).

Co do gustu to każdy ma swój. Jak bardziej podoba się Tobie homar w wykonaniu Timex'a to mi nic do tego.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

9 godzin temu, rm26 napisał(-a):

Zrzynka z całej serii G-Shock 2100. Natomiast Timex jest zrobiony z tworzywa więc to jest nawiązanie do podstawowej serii GA-2100 - i w tym wypadku tworzywo wydaje się lepsze w Casio. Link, który podesłałeś jest do wersji ze stalową kopertą i tutaj wykonaniem plastykowy Timex nie ma podejścia w ogóle. (BTW w TT jest teraz promka na ten model i chodzi poniżej 600zl, więc taniej niż Timex).

Co do gustu to każdy ma swój. Jak bardziej podoba się Tobie homar w wykonaniu Timex'a to mi nic do tego.

Ten Casio wygląda w rzeczywistości świetnie i pancernie. Dzięki za wskazanie. 

10 godzin temu, rm26 napisał(-a):

Obejrzałem kilka modeli  Octagona GA-2100 z których czarny 1AER podoba mi się najbardziej (ma jasne indeksy). Ale wstawiłbym do niego wskazówki godzin oraz wskazówkę subtarczy dni tygodnia z solarnego Octagona GA-B2100-1AER (są mniejsze/cieńsze a od subtarczy jest czerwona) oraz kolorową subtarczę dni tygodnia z Octagona GA-2100FT-8AER FUTUR. Tylko w takim "wyglądzie" kupiłbym chyba tylko  Octagona dla najlepszej czytelności z powodu mojego wzroku. Pytanie, czy te części/elementy dałoby się kupić oddzielnie i wstawić do czarnego GA-2100-1AER w serwisie Casio...

.

Edited by Renes

Obejrzałem kilka modeli  Octagona GA-2100 z których czarny 1AER podoba mi się najbardziej (ma jasne indeksy). Ale wstawiłbym do niego wskazówki godzin oraz wskazówkę subtarczy dni tygodnia z solarnego Octagona GA-B2100-1AER (są mniejsze/cieńsze a od subtarczy jest czerwona) oraz kolorową subtarczę dni tygodnia z Octagona GA-2100FT-8AER FUTUR. Tylko w takim "wyglądzie" kupiłbym chyba tylko  Octagona dla najlepszej czytelności z powodu mojego wzroku. Pytanie, czy te części/elementy dałoby się kupić oddzielnie i wstawić do czarnego GA-2100-1AER w serwisie Casio...

.
Ja się nigdy w modyfikacje nie bawiłem, ale do G-Shocków jest sporo elementów do dostania. Popytaj kolegów na forum w temacie G-Shock, na pewno pomogą.

Zdjęcia  w stylu vintage, bo i zegarek w takim stylu, TIMEX wersja Waterbury, kupiony głównie dla rewelacyjnego paska S.B. Foot Tanning Co.

dOhhmHb.jpg

1 godzinę temu, Topaz napisał(-a):

Zdjęcia  w stylu vintage, bo i zegarek w takim stylu, TIMEX wersja Waterbury, kupiony głównie dla rewelacyjnego paska S.B. Foot Tanning Co.

dOhhmHb.jpg

Gdybyś kiedyś wyrzucał zbędny zegarek, to... ;) 

3 godziny temu, Londek napisał(-a):

FF29EB64-06B9-41F7-A8F2-6D7691D5B1BF.jpeg

B5CDA103-A1DD-4553-A172-22AF1B716C0A.jpeg

Tani zegarek też może być super i ten taki jest. :) 

4 minutes ago, Paulus57 said:

Tani zegarek też może być super i ten taki jest. :) 

Całkowicie się zgadzam, nie tylko taniocha… ale Timex naprawdę wypuścił w bród fajnych czasomierzy na przełomie ostatnich kilkudziesięciu lat.

Fajne… przystępne, dla każdego coś fajnego, złego słowa nie powiem (a mam grubo ponad pięćdziesiąt różnych modeli z pod znaku „T”. 

2 minuty temu, Londek napisał(-a):

Całkowicie się zgadzam, nie tylko taniocha… ale Timex naprawdę wypuścił w bród fajnych czasomierzy na przełomie ostatnich kilkudziesięciu lat.

Fajne… przystępne, dla każdego coś fajnego, złego słowa nie powiem (a mam grubo ponad pięćdziesiąt różnych modeli z pod znaku „T”. 

Ja mam mniej, niż 10 i już mi się wydawało że mam sporo. ;) Ten Twój model jest wyjątkowo fotogeniczny, jak mi się trafi to sobie kupię. 

Na ebay’u są dość często dostępne, cena pomiędzy £25/ £35 za super stan… a ori skóra jest naprawdę świetna. 
Dwie foty, co by nie zasuszać😜

68D13A22-C1B1-498C-9ED4-BAF536AD8101.jpeg

8F6B9448-5D8D-46D5-B107-2D21BE825A56.jpeg

7 minut temu, Londek napisał(-a):

Trafił mi się dosłownie biały kruk… taki skin diverek z 70’ lat 

DCD97E24-50AB-414A-AF66-A019C362E829.jpeg

B6F948DD-CF5B-4620-939B-786C1E77A1EE.jpeg

Tego nie widziałem. Ostatnio kupiony?

7 minutes ago, Paulus57 said:

Tego nie widziałem. Ostatnio kupiony?

Tak, kupiony niedawno… a wczoraj wrócił z serwisu😉