ziomek1988 40 #1 Posted October 12, 2020 Panowie i Panie, Który spośród trzech i dlaczego? 1. Rolex Explorer 1 36mm 2. Rolex Oyster Perpetual 36 3. Omega Aqua Terra 38.5mm Ma to być jedyny zegarek, głównie do smart casual. Zdjęcia zapożyczone 0 Share this post Link to post Share on other sites
poiuyt 166 #2 Posted October 12, 2020 Żaden. Najbliżej mi do Ex36, ale ceny są horrendalne. 0 Share this post Link to post Share on other sites
deviles 52 #3 Posted October 12, 2020 Jako smart casual wybrałbym któregoś z niebieskich. Dla mnie czarny wygląda trochę "pogrzebowo" ponadto wygląd mają bardzo klasyczny bez zbędnych udziwnień (komplikacji). Oba są b.czytelne a jakość i cena są porównywalne. Tak czy owak wybrałbym dwóch kandydatów i porównał na nadgarstku (nie wiem jak z dostępnością szczególnie Rolexa). Daj znać na co się zdecydowałeś. Mam takiego Rolexa i Omegę (z białą tarczą - tytan) i noszę na zmianę. Trudny wybór. 0 Share this post Link to post Share on other sites
szuwi 1,453 #4 Posted October 13, 2020 Ja bym wybrał Ex39 z lumą w 3,6,9. A jeżeli koniecznie 36mm, to chyba OP niebieskiego, choć ja wolałbym poszukać dj 🙂 0 Share this post Link to post Share on other sites
disaster3 837 #5 Posted October 13, 2020 ja też wybrałbym ex I 39mm lub dj36mm niebieski z karbownikiem + jubilee Na razie mam wewn. blokadę wyjść poza 20k PLN za zegarek, w tym roku osiągnałem bariere ~ 15k PLN (bb58 navy blue) (a granica była na 10k), zobaczymy jak sie temat będzie rozwijał 0 Share this post Link to post Share on other sites
lukebor 2,651 #6 Posted October 13, 2020 ja też wybrałbym ex I 39mm lub dj36mm niebieski z karbownikiem + jubilee Na razie mam wewn. blokadę wyjść poza 20k PLN za zegarek, w tym roku osiągnałem bariere ~ 15k PLN (bb58 navy blue) (a granica była na 10k), zobaczymy jak sie temat będzie rozwijał O, Kolego, przekroczenie budżetu o 50% to bardzo ładny wynik ;-)Przyrost przewiduję niestety geometryczny ;-) A w temacie - bez dwóch zdań, z podanych: Ex1. 1 I'm not myself, but not dead and not for sale... Share this post Link to post Share on other sites
ziomek1988 40 #7 Posted October 13, 2020 5 godzin temu, disaster3 napisał: ja też wybrałbym ex I 39mm lub dj36mm niebieski z karbownikiem + jubilee Na razie mam wewn. blokadę wyjść poza 20k PLN za zegarek, w tym roku osiągnałem bariere ~ 15k PLN (bb58 navy blue) (a granica była na 10k), zobaczymy jak sie temat będzie rozwijał Przy moich 16cm nadgarstka ex 39mm będzie za duży ale po pierwszym zachwycie nad niebeiskim OP, coraz bardziej doceniam ten konserwatyzm i pozorną nudę exa, wydaje się bardziej ponadczasowy. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Peterson 1 #8 Posted December 6, 2020 mam AT i bardzo go lubię 0 zegary: staruszek Tissot, ML Pontos Small Seconds Mechanik, Seiko Monster, Oris Big Crown Flying Doctor's Share this post Link to post Share on other sites
maariusz 232 #9 Posted December 6, 2020 Z tej trojki wybralbym OP 36. Dlaczego? Przez niebieska tarcze oraz nakladane logo Rolexa na tarczy.Jestes pewien czy rozmiar 36mm bedzie ok? Moze zobacz Exa 39mm czy OP41.Czy tylko ta trojka wchodzi w grę? 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 70 #10 Posted December 7, 2020 (edited) a ja dla odmiany wybrałbym omegę , a niby czemu ma być gorsza od tych Rolków , to świetny zegarek z piękną tarczą i nie taki nudny jak dwa pozostałe Edited December 7, 2020 by rafio77 0 Share this post Link to post Share on other sites
MasterMind 3,752 #11 Posted December 7, 2020 Szczerze mówiąc wszystkie trzy są bardzo fajne, gdybym miał wybierać to Aqua-Terra najszybciej się zmieścisz w budżecie, bo EX 36mm w ładnym stanie teraz do 20k bardzo, bardzo trudno dostać, a OP jest nudny w porównaniu do AT. 0 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 1,108 #12 Posted December 7, 2020 Z tych 3 Omega A/T albo ... Nomos Club Neomatik 0 Share this post Link to post Share on other sites
SzefSzefow 78 #13 Posted December 7, 2020 Rolex OP 0 Share this post Link to post Share on other sites
konradl 136 #14 Posted December 7, 2020 Omega AT. Bardzo ładny zegarek i fajna bransoleta na żywo. Mierzyłem wczoraj - co prawda 41, ale to już jak komu na nadgarstku leży. 0 Share this post Link to post Share on other sites