Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
iradek

Kradzione zegarki

Recommended Posts

Witajcie,

Miałem włamanie w domu i ukradli mi między innymi zegarki. Czy ktoś może mi pomóc, co w takiej sytuacji zrobić? Gdzie zgłaszać? Kogo powiadomić?

Gdzie ewentualnie ich szukać? Czy są w ogóle jakieś szanse, czy już pojechały na wschód?

Zostały mi pudełka i papiery. Numery seryjne oczywiście mam.

Pozdrawiam

Radek

PS. Jeśli zła kategoria, to przepraszam i prośba o przeniesienie.

Na policję .
Przy okazji tutaj marka, model i numer seryjny.
Może bedzie ktoś uczciwy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

OLX, allegro, sprzedajemy.pl, grupy na FB i nie szukaj po modelu tylko po zdjęciach. Oprócz tego okoliczne lombardy czyli wizyty stacjonarne.

Gdzie zgłosić? Policja.

Pozdrawiam, Tomasz

Na Policje zgłoszone oczywiście.

Zdjęcia poglądowe:

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Safari

Ref. 26170ST.OO.D091CR.01

Nr ser: G17868-2372

15270926-5dyr7q4rvor6a59vqbkb6bei-Zoom.thumb.jpg.cf8c4b5ee1bffaf399995d7276efb69d.jpg

Omega Seamaster Planet Ocean 600M Deep Black

Ref. 215.92.46.22.01.001

Nr ser: 87884182

17375949-si4zu13t03mjoyx5ac8x4qzh-Zoom.thumb.jpg.993473c6c22c6e10cde2b3071121eb28.jpg

Za pomoc w znalezieniu nagroda pieniężna!!

Miałeś je jakoś zabezpieczone czy tak na wierzchu ?

Sam się zastanawiam jak zabezpieczyć zegarki.

Rok temu miałem włamanie (ale trochę Gang Olsena - nie byli to geniusze ) kipisz mi lekki zrobili ale zegarki jakoś ominęli.

Teraz myślę nad sejfem. 

MOże ktoś podrzuci temat jak inaczej można  zabezpieczyć kolekcję?

Większość rzeczy w sejfie, akurat te dwa były na wierzchu w szufladce nad sejfem. Sejfu nie dali rady otworzyć.

Jak myślisz nad sejfem, to bierz porządny czyli taki co waży min 150 kg. Na ogół je można zakotwiczyć w podłożu jeszcze.

W dniu 10.12.2020 o 20:53, Franka napisał:

Miałeś je jakoś zabezpieczone czy tak na wierzchu ?

Sam się zastanawiam jak zabezpieczyć zegarki.

Rok temu miałem włamanie (ale trochę Gang Olsena - nie byli to geniusze ) kipisz mi lekki zrobili ale zegarki jakoś ominęli.

Teraz myślę nad sejfem. 

MOże ktoś podrzuci temat jak inaczej można  zabezpieczyć kolekcję?

sam się zastanawiałem jak ogarnąć jakąś dobrą skrytkę. Nawet odpalałem kilka filmików na YT z pomysłami na nieoczywiste miejsce. Myślę nad fake podwójnym gniazdkiem elektrycznym w ścianie - trochę kucia, potem wklejenie ramki podwójnej i wkładane na zatrzask do ramki gniazdko podwójne. Najcenniejsze zegakri wejdą.

3 godziny temu, Boniek88 napisał:

sam się zastanawiałem jak ogarnąć jakąś dobrą skrytkę. Nawet odpalałem kilka filmików na YT z pomysłami na nieoczywiste miejsce. Myślę nad fake podwójnym gniazdkiem elektrycznym w ścianie - trochę kucia, potem wklejenie ramki podwójnej i wkładane na zatrzask do ramki gniazdko podwójne. Najcenniejsze zegakri wejdą.

Jednak 200kg zakotwiczone w podłodze przemawia do mnie bardziej. Zawsze jakiś przypadkowy dotyk może zwolnić zabezpieczenie. Mam nieczynny przewód kominowy  ale chyba mu nie zaufam.

Jednak 200kg zakotwiczone w podłodze przemawia do mnie bardziej. Zawsze jakiś przypadkowy dotyk może zwolnić zabezpieczenie. Mam nieczynny przewód kominowy  ale chyba mu nie zaufam.
No tak tylko że to już koszt spory a i zwraca uwagę ludzi. Takie wieści ze masz solidny sejf mogą się szybko roznieść i efekt będzie taki, że złodzieje skuszeni "bogactwem" przyjdą po inne rzeczy nieznajdujące się w sejfie.

Ten post jest trzeci w krótkim czasie o kradzieży więc temat zmusił mnie do ogarnięcia w końcu jakiegoś bezpiecznego miejsca, a nawet kilku. Myślę że mi się udało

Wysłane z mojego MI 8 Pro przy użyciu Tapatalka

I tak alarm podłączony do security to podstawa. Przyjeżdzają do 15 minut w mieście wiec nie zdążą otworzyć sejfu w tym czasie .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Adalbert11
      Cześć,
      Posiadacie wiedzę na temat fabrycznych wad serii co-axial 8000-9000? Słyszałem, że pomimo iż założenie stworzenia tego typu mechanizmu z rewolucyjnym wychwytem co-axial, który miał gwarantować rzadsze serwisy ze względu na mniejsze tarcia, mechanizm posiada wady. Ponoć nie wytrzymuje balans, koło wychwytu, sprężyny, które przy okazji zwykłego serwisu muszą być często wymienione na nowe. To prawda, czy miejska legenda?
    • By dodge66
      Na sprzedaż leci nowa i nieużywana Omega Seamaster Aqua Terra w rozmiarze 38 mm z piękną, niebieską boazerią (ref. 220.10.38.20.03.001). Zegarek jest nadal w oryginalnych foliach i pochodzi z polskiej dystrybucji z 5-cio letnią gwarancją do września 2029.

Pełny zestaw salonowy:
      - Zegarek właściwy w foliach
      - Pudełko białe, pudełko drewniane i ukryte w nim czerwone pudełko podróżne
      - Zawieszka, instrukcja oraz 3 karty z etui
      - Oryginalne pudełko transportowe (coffin case)
      - Katalog i torba

CENA: 28890zł 27890zł (plus wybrana przesyłka lub odbiór osobisty - do ustalenia)

Garść lepszych zdjęć innego egzemplarza, AT ma pełno smaczków

• By logann
      Cześć! Na sprzedaż wystawiam zegarek Omega Seamaster Aqua Tera 41mm, kolor niebieski, na pasku skórzanym, Full Set.

Jest to wersja 41mm z METAS z poziomą boazerią, z niebieskim napisem Seamaster - opcja już nieprodukowana, nie dostaniecie takiego u AD. Zakupiony 07.2022 w Jubitomie (na gwarancji do 2027), ale noszony zaledwie kilkanaście razy od lutego 2024. Sprzedaję Full Set, wszystkie pudła i dokumenty, nawet zawieszka z Jubitomu. Sprzedaję w zestawie z paskiem brązowym, wysokiej jakości, ręcznie szytym - zamawianym na forum oraz z nieużywanym paskiem Omega granatowym, zdjętym zaraz po zakupie.

Zegarek bardzo wygodny, na pasku nie czuć go na ręku, znika pod mankietem i jest bardzo elegancki.

Dane techniczne:
      - 41mm, w uchach 20mm, grubość 13.2, L2L 47.9 mm
      - wodoszczelność 150m
      - rezerwa chodu 60h
      - mechanizm 8900 z certyfikatem METAS

Stan zegarka oceniam jako 8/10, jedna głębsza ryska na boku (widać to na jednym ze zdjęć). Poza tym jedynie włoskowate ryski od mankietów, AR bez zadrapań, zegarek na idealnym chodzie, nigdy nie otwierany. Mechanizm 8900 działa bardzo dokładnie i dużo ciszej niż 8800.

Obecnie AT 41mm na pasku po rabatach kosztuje 27k (ze srebrnym napisem, ponieważ z niebieskim już nie ma w sprzedaży). Ja swoją sprzedaję za 22 000 PLN. Odbiór osobisty - Warszawa.

• By Rysik77
      Szanowni!

Czy ktoś z forumowych speców mógłby mi pomóc w ustaleniu czy jest to faktycznie Omega Geneve 1360050? Mam wątpliwości co do tego, co zadziało się na tarczy zegarka przy indeksach. To norma przy starociach czy ktoś przy niej majstrował?
      Dla nowicjusza trochę ciężki orzech do zgryzienia. 

Z góry serdecznie dziękuję,
      Maciek

• By SLAWEK 01
      Cześć, 
      Powoli rozglądam się za zegarkiem Omega Dynamic. 
      Warunek to b. dobry, oryginalny stan czyli bez renowacji. Interesuje mnie taka jak na zdjęciu (źródło internet) 
      Najchętniej Śląsk lub łódzkie, chodzi ewentualnie o odbiór osobisty. 
      Jak coś to zapraszam na PW.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.