-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By szczepan601
Witam, od jakiegoś czasu szukam zegarka Citizen Satellite Wave lecz nie potrafię znaleźć. Jak to jest z dostępnością tych zegarków? Czy są one jeszcze produkowane, czy były to pojedyncze serie i nie ma co liczyć na wcześniejsze modele?
-
By Luki2604
Hej, szukam dekielka do citizen FE1220-89A. Może znacie jakiś sklep z częściami?
Łukasz.
-
By SerferFan
Kupię zegarek Citizen z serii Super Tough. W nowym stanie.
Interesują mnie modele: BN0118-12L / BN0241-59W
-
By oczek666
Witam. W mojej kolekcji brak rasowego divera.
Podobają mi się modele z bezelami w kolorze "pepsi".
Obecnie zastanawiam się nad dwoma typami:
1. Festina F20531-5
2. Citizen BN0168-06L
Za Festina przemawia mechanizm automatyczny, szafir i branzoleta, za Citkiem Eco-Drive i ciekawe indeksy, ale mam wątpliwości co do paska i szkła. Ponadto mimo, że wg specyfikacji to Festina ma grubszą kopertę 13mm, Citek 11,6mm to z boku Citizen wydaje mi się wielkim klockiem. Być może tylko tak na fotach wygląda...
Czy może ktoś z was ma oba?
-
By SLAWEK 01
Cześć Wszystim 😉
Postanowiłem założyć nowy temat, jak do tej pory nie trafiłem na forum nic o podobnej tematyce, jeśli coś podobnego jest już to proszę o usunięcie, a jeśli nie to zapraszam do zabawy i chwalenia się swoimi zegarkami o podobnej charakterystyce.
Ostatnio udało mi się kupić zegarek Orient Multi calendar produkowany wyłącznie na rynek japoński, w sumie na żywo zobaczyłem pierwszy raz zegarek z takim szkiełkiem i od razu "zaiskrzyło". Na żywo robi piorunujące wrażenie, przez trzy dni nie mogłem oderwać od niego oczu, co spojrzenie, to inaczej wyglądał, dodam, że szkiełko jest fazowane zarówno na zewnątrz jak i wewnątrz, do tego dochodzi cieniowana tarcza w kolorze butelkowej zieleni ze szlifem słonecznym i Multi kalendarzem w kolorystyce rainbow, wskazówki delikatne, proste plus czerwony sekundnik. Indeksy godzinowe w sumie pięć 😊 w kształcie maleńkich diamencikow. Całość jest zamknięta w kopercie idealnie spasowanej ze szklem w super rozmiarze 37mm i delikatnie ząbkowanej lunecie.
P.S dla ciekawości dodam że jest to automacik, który przez trzy tygodnie zrobił +2sek👏
Jeśli posiadacie coś w tym stylu to serdecznie zapraszam.
Poniżej kilka fotek tego nietuzinkowego czasomierza.
-