Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
meXy

Klub użytkowników GARMIN

Recommended Posts

Wyciekły zdjęcia Fenixa 8, cała seria będzie miała ekrany AMOLED, MIP zostanie jedynia w Fenixie E, nie wiem na ile on będzie okrojony w stosunki do wszystkich wersji Fenixa 8, ale E brzmi jak Economy :P czyli pewnie będzie najtańszy

456716355_8549936941684276_3609550694215384171_n.jpg

456329625_8549936751684295_9054628510934840241_n.jpg

456606447_8549938285017475_6407439022147252009_n.jpg

456606515_8549938281684142_3271099759112242136_n.jpg

Posted (edited)

Zapowiada się dość fajnie, nie ukrywam, że wyczekuję tej premiery. Szkoda, że nie będzie ładowania bezprzewodowego. Mniejszą ramka wokół wyświetlacza na minus według mnie. Ten szeroki bezel w poprzednikach nadawał takiego sportowego wyglądu. 

Edited by pepepatryk

12 minut temu, pepepatryk napisał(-a):

Zapowiada się dość fajnie, nie ukrywam, że wyczekuję tej premiery. Szkoda, że nie będzie ładowania bezprzewodowego. Mniejszą ramka wokół wyświetlacza na minus według mnie. Ten szeroki bezel w poprzednikach nadawał takiego sporo równego wyglądu. 

Tak jak mówisz szerszy bezel nadaje mu charakteru , a cienki to jak większość innych ……

oczekiwałem na 8 ke ale jak zobaczyłem ceny to mi przeszło , kupiłem 7X solar za dwukrotnie mniejszą cenę i jestem zadowolony ,

Myślę, a nawet jestem prawie pewien, że najlepszym wyborem jest wybranie tego co ja wybrałem, czyli kupno Forerunnera 965. To taki Fenix 8 tylko ze Forerunner ; )

Godzinę temu, Lestaf napisał(-a):

Myślę, a nawet jestem prawie pewien, że najlepszym wyborem jest wybranie tego co ja wybrałem, czyli kupno Forerunnera 965. To taki Fenix 8 tylko ze Forerunner ; )

Kwestia gustu dla mnie wygląda jak damski 😜🫣

Kwestia gustu dla mnie wygląda jak damski 🫣

No to kawał damy musiałby go nosić, bo ma ponad 47 mm średnicy

52 minuty temu, Lestaf napisał(-a):

No to kawał damy musiałby go nosić, bo ma ponad 47 mm średnicy

Wiadomo kwestia gustu wszystko , nie chodzi tu o wielkość nawet  , poprostu nie podobają mi się tak gładkie i ładne zegarki wolę właśnie widoczne śrubki , szeroki bezel itd 

Wiadomo kwestia gustu wszystko , nie chodzi tu o wielkość nawet  , poprostu nie podobają mi się tak gładkie i ładne zegarki wolę właśnie widoczne śrubki , szeroki bezel itd 

No ale im grubszy bezel, tym mniejszy ekran. FR965 ma największy ekran ze wszystkich Garminów i jego czystelność podczas treningu jest doskonała. Długo zastanawiałem się który zegarek kupić i wygrał Epix2 Pro i FR965 z tym że ten pierwszy jest o połowę droższy, więc wybór był oczywisty.

Posted (edited)
6 minut temu, Lestaf napisał(-a):

No ale im grubszy bezel, tym mniejszy ekran. FR965 ma największy ekran ze wszystkich Garminów i jego czystelność podczas treningu jest doskonała. Długo zastanawiałem się który zegarek kupić i wygrał Epix2 Pro i FR965 z tym że ten pierwszy jest o połowę droższy, więc wybór był oczywisty.

Ja nie neguję twojego zakupu ani nie chcę cię przekonać do swojego 😀 podoba ci się super , mi się podoba mój , miałem kiedyś Huawei gt2 tam mnie denerwowało „odpalanie „ ekranu ruchem nadgarstka ( wiem że można włączyć na stałe ekran ale bateria ginie w oczach ) naprawdę minto przeszkadza głupi przykład siedzisz masz rękę na udzie spoglądasz na ekaran a on czarny musisz ruszyć ręką albo nacisnąć przycisk , za dużo roboty he he , 

Wyswiatlacz też mam 1.4 cala 😜
Fajna funkcja to latarka w fenixie naprawdę daje radę świeci jakbyś używał latarki z telefonu , szybki dostęp , dwuklik i świeci , białe czerwone światło , miganie itd , naprawdę jej używam .

Edited by revolta4

Ja nie neguję twojego zakupu ani nie chcę cię przekonać do swojego podoba ci się super , mi się podoba mój , miałem kiedyś Huawei gt2 tam mnie denerwowało „odpalanie „ ekranu ruchem nadgarstka ( wiem że można włączyć na stałe ekran ale bateria ginie w oczach ) naprawdę minto przeszkadza głupi przykład siedzisz masz rękę na udzie spoglądasz na ekaran a on czarny musisz ruszyć ręką albo nacisnąć przycisk , za dużo roboty he he , 

Wyswiatlacz też mam 1.4 cala

Garminy to zegarki sportowe i to jaki model kupisz zależy od tego, czego konkretnie potrzebujesz. Ja biegam, chodzę po górach, lasach itd, potrzebne mi jest doskonałe pozycjonowanie i maksymalnie czytelne mapy. Ekran amoled daje mi taką czytelność map i wykresów na jakiej mi zależy, a dwuzakresowy gnss to najdokładniejsze dostępne pozycjonowanie. Ekrany MIP nie mają zbyt czytelnych map, szczególnie w górach, bo ta technologia nie potrafi dobrze pokazywać wzniesień. Co do odczytywania godziny, to są monochromatyczne, kontrastowe tarcze, które dobrze widać na ciągle aktywnym ekranie, który może zjada szybciej baterię, ale i tak koło tygodnia wytrzyma. To nie applewatch żeby trzymał 18 godzin na baterii.

17 minut temu, Lestaf napisał(-a):

Garminy to zegarki sportowe i to jaki model kupisz zależy od tego, czego konkretnie potrzebujesz. Ja biegam, chodzę po górach, lasach itd, potrzebne mi jest doskonałe pozycjonowanie i maksymalnie czytelne mapy. Ekran amoled daje mi taką czytelność map i wykresów na jakiej mi zależy, a dwuzakresowy gnss to najdokładniejsze dostępne pozycjonowanie. Ekrany MIP nie mają zbyt czytelnych map, szczególnie w górach, bo ta technologia nie potrafi dobrze pokazywać wzniesień. Co do odczytywania godziny, to są monochromatyczny, kontrastowe tarcze, które dobrze widać na ciągle aktywnym ekranie, który może zjada szybciej baterię, ale i tak koło tygodnia wytrzyma. To nie applewatch żeby trzymał 18 godzin na baterii.

I tak byśmy mogli pisać i pisać 😀 ja jeżdżę rowerkiem po Mazurach , i spaceruję z psem . Wykorzystuje swojego fenixa 7X solar w 25 % i tyle 🫣😀

I tak byśmy mogli pisać i pisać ja jeżdżę rowerkiem po Mazurach , i spaceruję z psem . Wykorzystuje swojego fenixa 7X solar w 25 % i tyle 🫣

No właśnie, koniec pisania o pierdołach. Przed chwilą udało mi się zdobyć odznakę za wyzwanie weekendowe i wam też radzę się pośpieszyć, bo zostało na to już nie całe trzy godziny

06392f8c7f3abefa0fce696dd8bdf1e8.jpg

12 godzin temu, Lestaf napisał(-a):

No właśnie, koniec pisania o pierdołach. Przed chwilą udało mi się zdobyć odznakę za wyzwanie weekendowe i wam też radzę się pośpieszyć, bo zostało na to już nie całe trzy godziny emoji123.png

Zadanie wykonane! ;)

A ja dalej ze swoim tematem. Niestety termin 14 dni mi minął zanim support garmina mi odpisał i zostałem z zabaweczką za kilka tysięcy... Support napisał, że te 30 metrów różnicy od prawdziwej pozycji, mieści się w charakterystyce produktu 🚽 

To już zwykły smartwatch Samsunga lepiej rejestrował nawet najmniejszy ruch... Dla porównania macie przykład z gry w piłkę nożną. Nagrywane na tym samym boisku, tak więc warunki są również zbliżone. 

Jestem świadom, że żaden zegarek, dokładnie nie zarejestruje mojego śladu, gdzie w ciągu kilku minut jest bardzo wiele zmian kierunków ruchu, na przestrzeni zaledwie kilku metrów. Nie oczekuję trasy co do centymetra, jak ktoś mi wcześniej to zarzucił... 

Ale na Samsungu przynajmniej pokazał, że byłem na boisku, a przeglądając timelaps ładnie widać, kiedy byłem w której części boiska i jak się tam kręciłem :P 

A Garmin uparcie przykleja trasę to najbliższej "jezdni". Pisałem o tym wcześniej, że tak się dziwnie zachowuje nawet przy jeździe rowerem. Ale nie widzę takiej opcji do wyłączenia. Support też się do tego nie odniósł. 

Garmin nagrywał aktywność "Piłka nożna na zewnątrz" - oczywiście wszystkie możliwe opcje GPS + zapis co sekundę włączone. 

Piłka samsung.jpg

Piłka garmin.jpg

Ewidentnie popsuty. Co by Ci tu doradzić... Nie wiem, może włóż do ryżu

W dniu 25.08.2024 o 21:18, Lestaf napisał(-a):

No właśnie, koniec pisania o pierdołach. Przed chwilą udało mi się zdobyć odznakę za wyzwanie weekendowe i wam też radzę się pośpieszyć, bo zostało na to już nie całe trzy godziny emoji123.png

Jaki masz/macie poziom?

Ja jestem na 5 i mam 214 punktów 

Dzisiaj już się pojawiły recenzje nowych Fenixów. Jak dla mnie to taka modyfikacja delikatna Descent mk3

Czas pracy amoled jest dla mnie nie do przyjęcia, żaden nie wytrzyma nawet tygodnia.

Podejrzewam, że bym musiał ładować max co 5 dni :(

Posted (edited)

Do mnie Amoled nie przemawia również. Nie chodzi o czas pracy na baterii, ale pokazywanie godziny po wykonaniu gestu i zbyt mocne kolory jak w telefonie. Miałem chwilę FR 965, ale od razu praktycznie wróciłem do 955. Teraz korzystając z masowych sprzedaży modeli 7, wracam do Fenixa Pro. Zobaczymy na jak długo 😉

IMG_0690.jpeg

Edited by selphy

Posted (edited)

Czy dobrze widzę, że Fenix 8 Solar 47 mm MIP jest grubszy mimo, że nie idzie za tym dłuższa praca na baterii? Jeśli dobrze pamiętam Fenix 5 z szafirem miał 15,5 mm (sprawdziłem, 15,8 mm) i to było dla mnie za wiele. Fenix 7 Pro Solar szafir, za stroną producenta ma 14,5 mm. Wciąż sporo, ale jednak krok w dobrym kierunku. Nie wiem co miałoby uzasadniać wzrost do 15,2 mm w Fenix 8. 

Edited by adiblue2