Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Pawel88

Porysowany zegarek przez serwis

Recommended Posts

Witam,
Sprawa dotyczy zegarka Aerowatch, który został zakupiony w lutym tego roku

https://www.zegarek.net/zegarki-aerowatch/zegarek-42985-aa01-
W dniu dzisiejszym dotarła do mnie paczka z zegarkiem, który został oddany na gwarancje-tak jak podejrzewałem wyczerpała się batreria.Dokładnie obejrzałem zegarek, aby sprawdzić czy nie został uszkodzony i okazało się, że jednak został-na deklu jest długa, gruba rysa+parę mniejszych.
Nie ukrywam, że jestem mocno zirytowany.Zadzwoniłem na infolinię gdzie go zakupiłem, przedstawiłem sytuację,a Pani poprosiła mnie o zrobienie zdjęcie i przesłanie.Czego mogę oczekiwać od serwisu, który go uszkodził ? Najlepszym rozwiązaniem była by wymiana uszkodzonego elementu, ale nie chce znowu rozstawać się z czasomierzem na trzy tygodnie.A może jakaś rekompensata pieniężna-tylko w jakie wysokości ?
Miał ktoś z Państwa do czynienia z podobną sprawą ? Całe szczęście, że przed wysyłką zrobiłem sporo zdjęć jak wyglądał.

IMG_20210928_113713.jpg

Przyrząd, którym wykonano to zdjęcie też powinien trafić do serwisu...

Można się jednak domyślać, że uszkodzenia są znaczne.

Pozdrawiam

Piotr

7 minut temu, tarant napisał(-a):

Przyrząd, którym wykonano to zdjęcie też powinien trafić do serwisu...

Można się jednak domyślać, że uszkodzenia są znaczne.

Dziękuje za konkretną pomoc ;]

A jak możemy pomóc? Wina serwisu jest oczywista. Na zdjęciu praktycznie nic nie widać.

Gwoli tego jak powinien i może działać serwis, oddawałem niedawno  do naprawy gwarancyjnej smatwatcha Samsung Galaxy. Przy odbiorze opisano go dokładnie, przed naprawą kopertę oklejono we wszystkich możliwych miejscach folią ochronną (i z taką go oddano). Na kopercie nie ma ani ryski.

Pozdrawiam

Piotr

Godzinę temu, tarant napisał(-a):

A jak możemy pomóc? Wina serwisu jest oczywista. Na zdjęciu praktycznie nic nie widać.

Gwoli tego jak powinien i może działać serwis, oddawałem niedawno  do naprawy gwarancyjnej smatwatcha Samsung Galaxy. Przy odbiorze opisano go dokładnie, przed naprawą kopertę oklejono we wszystkich możliwych miejscach folią ochronną (i z taką go oddano). Na kopercie nie ma ani ryski.

Co sugerujesz...?

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Co sugerujesz...?

Zrzutę na dobrą kancelarię prawną, albo ustawkę pod serwisem. Może być?

Pozdrawiam

Piotr

3 minuty temu, tarant napisał(-a):

Zrzutę na dobrą kancelarię prawną, albo ustawkę pod serwisem. Może być?

Za stary jestem na bieganie z bejsbolem. Wolę przelać parę zeta na dobrego prawnika. A może któryś z naszych forumowych zrobić dobry uczynek i poprowadzi sprawę pro bono?

Edited by mario1971

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

Sprawa ma się tak, że zrobiłem inne, lepsze zdjęcia z zarysowaniami, przesłałem je na podany mi wcześniej adres i czekam.

A tak na marginesie to sami wymieniacie baterie w swoich kwarcach czy zanosicie do majstra? 

Jak ja zobaczyłem jak szkłem zegarek oparł o biurko przy ściąganiu dekla to byłem przerażony. 

A tak na marginesie to sami wymieniacie baterie w swoich kwarcach czy zanosicie do majstra? 
Jak ja zobaczyłem jak szkłem zegarek oparł o biurko przy ściąganiu dekla to byłem przerażony. 
Ja to robię we własnym zakresie. Nakładam folię na dekiel i odkręcam powoli. Nawet jak się ześlizgnie to dekiel się nie zarysuje. A ile radości jak się samemu zrobi :)

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka

11 godzin temu, greenmag napisał(-a):

Większość sam. Tylko te "droższe" z wciskanym deklem noszę do speca, aby dekiel ściągarką zdjął.

19 godzin temu, greenmag napisał(-a):

Ja zanoszę do majstra :)

Baterię wymieniam sam. Ktoś kto robi taką fuszerkę przy tak łatwej czynności musi być totalnym laikiem. Co to za serwis?

"Zdziwiło was, panowie, żeście usłyszeli z moich ust słowo "Bóg", lecz zapewniam was, że pojęcie Boga i cześć jaką mam dla niego opieram na podstawach tak pewnych jak prawdy z dziedziny fizyki." - Michael Faraday

6 godzin temu, bobwoj napisał(-a):

Co to za serwis?

Jest to zegarek firmy Aerowatch, ogólnie chcą, abym wysłał do nich zegarek, a sprzedawca w ramach rekompensaty oferuje mi tylko 50 zł, ale wtedy muszę zrezygnować z wysyłki zegarka do serwisu.Nie ukrywam, że nie chcę ponownie im wysyłać zegarka, ale 50 zł to trochę mało ;/