kurtki 0 #1 Posted November 4, 2022 Dzień dobry. Mam dylemat i proszę o pomoc. Chcę zafundować małżonce zegarek do 5 tys. zł. Z tego co zauważyłem to podobają się dwa Davosa Classic Automatic i Hamilton Jazzmaster Lady Auto. Który wybrać ? Inne nie wchodzą w grę ze względu na wygląd. Tylko te dwa. Proszę o pomoc. Z wyrazami szacunku 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paulus57 59,154 #2 Posted November 4, 2022 1 godzinę temu, kurtki napisał(-a): Dzień dobry. Mam dylemat i proszę o pomoc. Chcę zafundować małżonce zegarek do 5 tys. zł. Z tego co zauważyłem to podobają się dwa Davosa Classic Automatic i Hamilton Jazzmaster Lady Auto. Który wybrać ? Inne nie wchodzą w grę ze względu na wygląd. Tylko te dwa. Proszę o pomoc. Z wyrazami szacunku Ja wybrałbym Hamiltona. 1 Share this post Link to post Share on other sites
SzefSzefow 907 #3 Posted November 4, 2022 1 godzinę temu, kurtki napisał(-a): Dzień dobry. Mam dylemat i proszę o pomoc. Chcę zafundować małżonce zegarek do 5 tys. zł. Z tego co zauważyłem to podobają się dwa Davosa Classic Automatic i Hamilton Jazzmaster Lady Auto. Który wybrać ? Inne nie wchodzą w grę ze względu na wygląd. Tylko te dwa. Proszę o pomoc. Z wyrazami szacunku Davosa jest o wiele bardziej "meska" w wygladzie, zalezy od tego jaka Twoja zona jest, jaki lubi styl ubierania. Jesli lubi nosic ubrania "meskie", oversize, marynarki, spodnie i podkrada Ci zegarki - Davosa. Jesli ubiera sie stereotypowo-kobieco - Hamilton. Jakosciowo zegarki beda zblizone. 0 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 27,345 #4 Posted November 4, 2022 Hamilton 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio ,Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
damp 1,041 #5 Posted November 4, 2022 (edited) 5 godzin temu, kurtki napisał(-a): Dzień dobry. Mam dylemat i proszę o pomoc. Chcę zafundować małżonce zegarek do 5 tys. zł. Z tego co zauważyłem to podobają się dwa Davosa Classic Automatic i Hamilton Jazzmaster Lady Auto. Który wybrać ? Inne nie wchodzą w grę ze względu na wygląd. Tylko te dwa. Proszę o pomoc. Z wyrazami szacunku Mi też się bardziej Hamilton podoba.. Ale nie wiem jak z Twoją małżonką bo niektóre kobiety lubią błyskotki. Jak zegarek nie świeci po oczach złotem, albo nie ma diamentów i perłowej tarczy to... Niestety kobiety często nie zwracają uwagi na werk, a nawet na markę zegarka... To tak, żeby przemyśleć temat, bo 5000zł nie leży na ulicy.... Ale jeżeli jesteś pewny to kupuj Edited November 4, 2022 by damp 2 Share this post Link to post Share on other sites
krondar 2,015 #6 Posted November 4, 2022 Oba są fajne, ale patrząc na gust mojej małżonki, wybrałbym Davosę, jeśli jest też w rozmiarze poniżej 39mm. Moją żonę od bardzo dawna wkurza to o czym wspomniał @damp. Przez to że bardzo duża część kobiet nie przywiązuje wagi ani do werków, ani do marki, a wręcz woli te modowe - ciężko znaleźć naprawdę fajne damskie zegarki, które nie mają diamencików, brylancików, perełek czy innego ustrojstwa 😉 Ileż to ja się nasłuchałem sarkania że zamiast ładnych indeksów są cytując 'cholerne brylanciki' 😜 Wybierz to co żona lubi po prostu 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jxxer 231 #7 Posted November 4, 2022 https://jubitom.com/zegarki/longines/record-collection/zegarek-longines/l23214562 https://jubitom.com/zegarki/longines/record-collection/zegarek-longines/l23214722 1 Share this post Link to post Share on other sites
kurtki 0 #8 Posted November 4, 2022 O jej, nie spodziewałem aż takiego zainteresowania moim tematem. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i podpowiedzi. Są naprawdę dla mnie cenne. Wybór padł na Hamiltona. Pozostaję z wyrazami szacunku 0 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 2,820 #9 Posted November 4, 2022 Z dwóch zegarków, pomiędzy którymi ma się dokonać wybór brałbym Hamiltona. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Perpetuum Mobile 32,644 #10 Posted November 4, 2022 Z tych dwóch bardziej podoba mi się Hamilton. Ale to nie ja będę w tym chodził 😉. Czy na pewno automat a nie kwarc? Niewiele jest kobiet, które wolą mechaniczne zegarki. One zazwyczaj mają kilka sztuk i zmieniają je jak biżuterię. Zegarek ma być zawsze gotowy do założenia i zawsze punktualny i na chodzie. Z automatem to się nie uda. W podobnym stylu do Hamiltona jest taki kwarcowy Longines. Może się jej spodobać. Połączeń stali szlachetnej ze "złotem" raczej nie lubię, ale w tym wypadku kolor "złota" jest w realu bardzo ładny o elegancki. 0 Share this post Link to post Share on other sites