-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By biedronsky
Zegarek kupiony 24.12.2021, czyli nie ma nawet roku. Wygląda jakby był zaledwie kilka-, kilkanaście razy na ręku. jakieś drobne mikroryski na kopercie się znajdą - bardzo asekuracyjnie dam 8/10. Myślę że "magiczna ściereczka" zrobiłaby z niego "nówkę". Szkło szafirowe oczywiście bez rys.
W komplecie z zegarkiem: pudełko, instrukcja, karta gwarancyjna, zawieszka. Jestem drugim właścicielem - paragonu brak. Kilka dni po zakupie pojawił się nowy cel
Sam zegarek ciekawy - styl retro nawiązujący do dawnych Worldmasterów, ale na miarę współczesnych wymogów i pozbawiony wad starych zegarków, bo przede wszystkim koperta jest stalowa, szkło szafirowe no i rozmiar "dzisiejszy".
Kilka danych technicznych:
mechanizm: ETA 2824-2 automatyczny
szerokość koperty b/k: 42 mm
grubość koperty: 11 mm
w uszach: 22 mm
pasek: skórzany
szkiełko: szafir
wodoszczelność: 50 m
Cena: 1950 zł z wliczoną dowolnie wybraną przesyłką
-
By Redwhim
Dzień dobry, poszukuje dobrego zegarka na prezent dla partnera jako prezent zaręczynowy. Budżet do 2000 zł. Zależy mi żeby był na skórzanym pasku ale nie jest to warunek konieczny, przede wszystkim zależy mi na jakości i niezawodności. W kolorach najlepiej czarno złotym. Zastanawiałam się nad Diesel Chief albo Diesel Mr. Daddy. Nie wiem jednak czy są one warte swojej ceny. Serdecznie dziękuję za wszelkie wskazówki ;)
-
By sdms1234
Panowie,
będę szczery nie znam się zupełnie na zegarkach i dlatego chciałbym zapytać o Waszą opinie na temat tego zegarka Longines Master Collection L2.893.4.78.3.
Czytałem na temat tego mechanizmu eta i z opinii użytkowników jest określany jako stary sprawdzony mechanizm.
Dodam że mam możliwość zakupu tego zegarka za kwotę 6400 zł nowy i pytanie czy warto czy raczej dołożyć trochę więcej i coś innego kupić albo może coś tańszego jak w moim przypadku bo nie jestem kolekcjonerem a zegarek ma pełnić funkcje użytkową.
Co do wyglądu zegarka to właśnie preferuje klasyczne zegarki tak jak ten na pasku skórzanym.
Obecnie mam zegarek Steinhart Marine 38 z mechanizmem ETA2824-2 i chciałbym po przeszło 10 latach zmienić na nowy.
Z góry dziękuje za Wasze opinie.
Daniel
-
By Przmslwklt
Cześć wszystkim!
Jestem tutaj nowy, dlatego kłaniam się nisko. Mam na imię Przemek i jestem z Gliwic. Odkryłem forum jakiś czas temu, i trochę wkręciłem się w zegarki.
Dostałem od mojego dziadka niedawno zegarek, który chcę odrestaurować i doprowadzić do jak najlepszego stanu. Nie mam niestety pojęcia co to jest za model zegarka, nie ma nigdzie żadnych oznaczeń modelowych a i na necie nie udało mi mi się znaleźć tego czasomierza ani niczego co mogłoby mnie naprowadzić na jakieś oznaczenie modelowe. Sam dziadek też nie kojarzy takich detali, powiedział mi jedynie że dostał go jakieś 50 lat temu. Na boku zegarka widnieje oznaczenie "AU20.-". Wszystkie zdjęcia załączam to tego posta.
Zegarek w środku wygląda jak nowy, co widać na zdjęciach, mimo to jednak nie działa - nie da się go nakręcić. Jak go dostałem to wskazówki (na zdjęciu już zdjęte) były mocno zagięte, przez co zablokowały się na jednym z indeksów i nie chciały iść dalej. W środku kręci się jakieś wahadełko (sorry, jeszcze uczę się nazewnictwa :D)
Wymiary zegarka:
Koperta:
Wysokość/Szerokość (Bez koronki) - 34 mm
Grubość - jakieś 3 - 4 mm.
Szerokość Paska - 20 mm
Bardzo proszę o pomoc we wskazaniu co to jest za zegarek, czy może być tak że jest on złocony?
Poszukuję również części do tego zegarka:
tarczy, dokładnie takiej samej jak na zdjęciu, szkiełka, oryginalnego albo zamiennika. Jeżeli ktoś ma, lub kojarzy kto może mieć, to proszę o kontakt
Wszelkie rady, przemyślenia z Waszej strony jak najbardziej pożądane.
-
By Watch_Noob
Witam,
Mogę prosić o pomoc w doborze zegarka?
Rozglądam się już do jakiegoś czasu za czarnym zegarkiem i tylko taki kolor mnie interesuje i mam niesamowity dylemat.
Po dłuższej selekcji wpadł mi w oko:
- Emporio Armani AX2164
- Tommy Hilfiger 1791611
Ten drugi na zdjęciach wygląda na bardzo duży i jednak bym się skłaniał ku pierwszej opcji. Wcześniej podobał mi się z kolei ten:
- Hugo Boss Grand Prix 1513578
Podsumowując: Pierwszy zegarek najlepiej prezentuje się na realnych zdjęciach i już dziś miałem go zamawiać, ale mówię może zaczerpnę porady na tym forum. Drugi z kolei wygląda na bardzo duży. Trzeci podoba mi się najbardziej na podrasowanych zdjęciach, ale z kolei na naturalnych wygląda jak szajs
Który według waszej opinii warto kupić, a może coś innego? Kwota od 500 do 1000zł i koniecznie czarny.
Pozdrawiam
-