Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Valygaar

Co myślicie o tej sytuacji z JP II?

Recommended Posts

Posted (edited)
6 minut temu, darekmp3 napisał(-a):

Czy to jest normalny kraj?

000GV9XQ9C016P39-C116-F4.jpged24e7744c65a666506d2b694605da25.jpg

Mnie osobiście to nie dziwi. Jaki naród tacy ich przedstawiciele.  Co w tym dziwnego i co tu jest nienormalne?

Edited by dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

3 minuty temu, dziadek napisał(-a):

Mnie osobiście to nie dziwi. Jaki naród tacy ich przedstawiciele.  Co w tym dziwnego i co tu jest nienormalne?

oczywiście, że nic nie jest dziwne i nienormalne, no może poza tymi zacnie spasowanymi i obsypanymi łupieżem marynarkami ;) 

Posted (edited)

Generalnie dyskusja z katolikami o Karolu Wojtyle sprowadza się do memicznego komentarza z forum (załączony obrazek).

Nawet nie chce mi się zaczynać, bo niczego ani nikogo to nie zmieni. Jakby katolikom podać 1000 udowodnionych faktów o krycie pedofilii, to i tak nie uwierzą i zaczyna się wrzutka inwektyw o komuchach, lewakach itp...

Szkoda prądu.

27EC25B0-3D75-4D9E-A7D3-047C1C732D36.jpeg.d833d79c101bda266a0a55b2360ad5e2.jpeg

Edited by Louis Cypher
literówki

Posted (edited)
27 minut temu, Louis Cypher napisał(-a):

Generalnie dyskusja z katolikami o Karolu Wojtyłę sprowadza się do memicznego komentarza z forum. 

Nawet nie chce mi się zaczynać, bo niczego ani nikogo to nie zmieni. Jakby katolikom podać 1000 udowodnionych faktów o krycie pedofilii, to i tak nie uwierzą i zaczyna się wrzutka inwektyw o komuchach, lewakach itp...

Szkoda prądu.

27EC25B0-3D75-4D9E-A7D3-047C1C732D36.jpeg.d833d79c101bda266a0a55b2360ad5e2.jpeg

Moim zdaniem komuch i lewak to nie jest inwektywa. Sam jestem starym komuchem i takie szufladkowanie ludzi np. mnie, nie obraża. :)

Poza tym, sama pedofilia to zupełnie co innego, niż mniej lub bardziej świadome ukrywanie pedofilii wynikające z różnych zależności społecznych i międzyludzkich.. 

Więc prądu nie ma co żałować.:)

Poza tym IMO. Memy z inwektywami światła jednak nie niosą, myślę że nawet wśród tych co nie wierzą w nic.:) 

Edited by dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

30 minut temu, dziadek napisał(-a):

Poza tym, sama pedofilia to zupełnie co innego, niż mniej lub bardziej świadome ukrywanie pedofilii wynikające z różnych zależności społecznych i międzyludzkich.. 

Muszę poprosić o wyjaśnienie, bo chyba nie rozumiem albo bardzo nie chcę zrozumieć tego zdania.

1 minutę temu, Exuberant napisał(-a):

Muszę poprosić o wyjaśnienie, bo chyba nie rozumiem albo bardzo nie chcę zrozumieć tego zdania.

Czego tu nie rozumiesz? 

Obcowanie płciowe z nieletnim lub nieletnią lub masturbacja przy nieletnim lub wzajemne grzebanie sobie w gaciach w celu osiągnięcia satysfakcji seksualnej to zupełnie co innego niż mniej lub bardziej świadome ukrywanie przed wymiarem sprawiedliwości kogoś kto tego typu czynów się dopuszcza.  

25 minut temu, dziadek napisał(-a):

Czego tu nie rozumiesz? 

Obcowanie płciowe z nieletnim lub nieletnią lub masturbacja przy nieletnim lub wzajemne grzebanie sobie w gaciach w celu osiągnięcia satysfakcji seksualnej to zupełnie co innego niż mniej lub bardziej świadome ukrywanie przed wymiarem sprawiedliwości kogoś kto tego typu czynów się dopuszcza.  

Ale Papaja nikt na razie nie oskarża o pedofilię, tylko o świadome krycie tego przestępstwa.

252. § 1. Kto utrudnia lub udaremnia postępowanie karne, pomagając sprawcy przestępstwa uniknąć odpowiedzialności karnej, w szczególności kto sprawcę ukrywa, zaciera ślady przestępstwa albo odbywa za skazanego karę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 5

Posted (edited)
4 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a):

Ale Papaja nikt na razie nie oskarża o pedofilię, tylko o świadome krycie tego przestępstwa.

252. § 1. Kto utrudnia lub udaremnia postępowanie karne, pomagając sprawcy przestępstwa uniknąć odpowiedzialności karnej, w szczególności kto sprawcę ukrywa, zaciera ślady przestępstwa albo odbywa za skazanego karę, podlega karze pozbawienia wolności do lat 5

Dopisz jeszcze proszę, jakiej karze podlega w PL sprawca pedofilii.  

Edited by dziadek

Posted (edited)

TeQUxhJoRRnAAnm3A5xZ9If4N9Y58sfU.png

Ludzie: "Domagamy się prawdy o Papieżu!"
Sejm: "Sejm działa zawsze dla ludu, to wola Narodu jest jego najważniejszym rozkazem!" *zakazuje mówić prawdy o Papieżu pod groźbą kary więzienia i grzywny*

Edited by Louis Cypher

6 godzin temu, Anansi napisał(-a):

Taki przerywnik, nieco przewrotnie pasujący do tego tematu:

330403703_901298234531690_1366387377725718199_n.jpg

Zaiste, ciekawy przerywnik... 

Obraz przedstawia makabryczne wydarzenie z Historii Kościoła z IX wieku. 

Papież Stefan VI sprofanował zwłoki zmarłego dziewięć miesięcy wcześniej 

swojego poprzednika Papieża Formozusa i urządził mu proces 

zwany Trupim Synodem. 

Po procesie zwłoki wyrzucono do Tybru. 

Mam tyko nadzieję, że doczesne szczątki JP 2 nie zostaną tak potraktowane... 

Pozdrawiam Jacek 

"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" 

4 godziny temu, JASI napisał(-a):

Mam tyko nadzieję, że doczesne szczątki JP 2 nie zostaną tak potraktowane... 

jeśli historia miałaby się powtórzyć to o to trzeba by pytać Papieża Franciszka ;)

a na serio - ja osobiście chciałbym po prostu końca zamiatania spraw pod dywan. Nie trzeba palić kościołów i burzyć pomników jak to niektórzy może by chcieli albo inni próbują wmówić, że tak będzie jak będzie się zadawać pytania

ten kraj to mem, więc nie zostaje nic innego niż memować

Brak dostępnego opisu zdjęcia.

9 godzin temu, dziadek napisał(-a):

nienormalne jest to ze w panstwie z nazwy swieckim jest tak duza zaleznosc tronu od oltarza, ten obrazek podkresla fasadowosc religijnosci osob bioracych udzial w tej szopce, dla nich religia jest jedynie srodkiem sluzacym zdobywaniu wladzy majacym przelozenie na status ekonomiczny, wiara wykorzystywana jest instrumentalnie
taka manifestacja podkresla jedynie ich przynaleznosc do okreslonej grupy a nie uwrazliwienie na lad moralny i prawny, ktory to powinien byc ich standardem zyciowym

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Posted (edited)
12 godzin temu, dziadek napisał(-a):

Też mam niskie zdanie o rodakach, ale aż tak bym im nie pojechał. Chociaż bardziej powinno być "jacy wyborcy tacy przedstawiciele", a ponieważ wybory wygrywa się emerytami to w sumie to odzwierciedlenie ma sens. A nienormalne jest to że dali za mało rzułtą mordę i młodzież może nie poznać kogo oni tam tak eksponują. Poniżej jest poprawnie:

papaj.jpg.947c21187b3c84e39315f2f69a74e02a.jpg

Edited by nicon

1dFQTya.png

Niestety ale w naszym "świeckim" tylko z nazwy Państwie rząd konsultuje z episkopatem jakie prawa może, a jakich nie może wprowadzić. Dzieciaki od małego indoktrynowane są religią (za, którą również to my płacimy, nie stawiamy im tylko emerytur), której za diabła kościół nie chce wynieść ze szkół. Tak jak napisał Trollu, nie chodzi tutaj o palenie kościołów i atak na kler, niech po prostu odczepią się od naszego Państwa bo nie powinni mieć tutaj absolutnie nic do powiedzenia. Ulewa mi się jak słyszę kolejnego polityka z obozu władzy, który twierdzi, "przecież prawdziwy Polak to katolik". To co wczoraj zrobił Sejm jest śmiechem z prawa i obrona "swojego" człowieka. Bo jak inaczej nazwać wybiórcze traktowanie - T.W. Bolek - nie no, wszystko się zgadza, wróg narodu, zdrajca i uzurpator, K. Wojtyła - nie wypowiadaj więcej tego nazwiska chamie bo jesteś za mały, aby w ogóle wspominać tak wielkiego Polaka. "Kolesiostwo" i tyle

Daleko nie trzeba z resztą szukać przykładu romansu władzy i kościoła. Jak to było? Życie z innym partnerem po zawarciu związku małżeńskiego w kościele uznawane jest za grzech, chyba, że nazywam się J. Kurski? Sami siebie niszczą, sami prezentują, że są równi i równiejsi, a potem będą "nauczać", że Bóg wszystkich kocha tak samo. To jest chyba najbardziej oburzające w tej sprawie, poza oczywiście samym kryciem przestępców. 

10 godzin temu, dziadek napisał(-a):

Czego tu nie rozumiesz? 

Poważnie jest to zupełnie co innego? Dowiaduje się o występku, kryję go i przenoszę bandytę do innej parafii, sprawa się powtarza. Taki jegomość ma tak samo "krew na rękach" jak osoba, która dopuściła się przewinienia. Gdyby go nie krył, nigdy by do powtórzenia takiego czynu nie doszło. Taki ksiądz powinien być oskarżony jak każdy inny obywatel i odbyć dokładnie taką samą karę jak osoba świecka.

4 minuty temu, Ceteth napisał(-a):

Bo jak inaczej nazwać wybiórcze traktowanie - T.W. Bolek - nie no, wszystko się zgadza, wróg narodu, zdrajca i uzurpator,

Warto tutaj dodać, że w przypadku Wałęsy teczki SB to było super wiarygodne źródło informacji, a w przypadku Wojtyły to obrzydliwe SBckie kwity w których nie ma za grosz prawdy.

1dFQTya.png

W normalnym cywilizowanym kraju, a nie klechistanie trójca - policja, prokuratura i sąd każdego  przestępcę seksualnego, nieważne czy w dresach, garniturze czy sutannie by zawinęła, oskarżyła i zapuszkowala na długo. 

Ale to w normalnym kraju... 

No właśnie, a jak mają udostępnić dokumenty o pedofilii to...

Parę razy wypowiedziałem się w tym temacie na temat wiary i boga może trochę emocjonalnie ale się z tego nie wycofuję. Wydaje mi się, że gorąca dyskusja tu jak i w całym kraju wynika z tego, że większość z nas chciała mieć nieskazitelny ponad podziałami autorytet a teraz okazuje się, że na tym diamencie są spore rysy. Inni z kolei uważają dalej ten diament za nieskazitelny i będą go bronić bez względu na wszystko. Oni mają łatwiej bo nie mają wątpliwości. Tym co je mają jest gorzej, bo jak tu komuś lub w coś jeszcze wierzyć.

Posted (edited)
18 godzin temu, loco50 napisał(-a):

W normalnym cywilizowanym kraju, a nie klechistanie trójca - policja, prokuratura i sąd każdego  przestępcę seksualnego, nieważne czy w dresach, garniturze czy sutannie by zawinęła, oskarżyła i zapuszkowala na długo. 

Ale to w normalnym kraju... 

Czy pisząc te słowa miałeś na myśli tzw. socjalistyczną Polskę lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych XX wieku?

Edited by Wagro56

W każdym bądź razie - wojna o emerycki kościelny elektorat trwa, ustawa, wzywanie na dywanik ambasadora USA...ten to dopiero musiał mieć bekę...

Papież to taki autorytet dla boomersow. Teraz emeryci z kiepskim wykształceniem za to bogobojni są najważniejszą grupą i kształtują przyszłość ludzi młodych w tym kraju. Wiadomo, że rząd będzie bronił idola swojego elektoratu, nawet jak dla nas to wydaje się komiczne. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.