Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Litus

[S] Boldr Odyssey Steel 45mm

Recommended Posts

Posted (edited)

Wystawiam na sprzedaż Boldr Odyssey 45mm w wersji stalowej i tarczą w kolorze ciemnego granatu. Zegarek pochodzi z wymiany forumowej sprzed dwóch miesięcy i jest dokładnie w takim stanie, w jakim go otrzymałem. Ma niewielkie oznaki noszenia na ostrych, zewnętrznych krawędziach bezela (w tym miejscu są nie do uniknięcia, nawet przy delikatnym obnoszeniu się ze sprzętem) i przy zaworze helowym - ale trzeba się dobrze przyglądać. Stan zegarka oceniam bezpiecznie na 8,0 w forumowej skali. W komplecie wszystko, co dał poprzedni właściciel: walizka ze sztucznego tworzywa, karta gwarancyjna, instrukcja i naklejka, oryginalny czarny pasek gumowy (widoczne ślady użytkowania) oraz trzy dodatkowe, w bardzo dobrym stanie: pomarańczowy, czarny i niebieski. Zegarek bardzo efektowny, świetnie prezentuje się na nadgarstku i pomimo swojego rozmiaru, wygodny. Luma świeci na niebiesko, długo i bardzo ładnie.

Cena: 1900 1800zł 1750 1700zł 1650zł + koszt wysyłki
Forma wysyłki: kurier lub INPOST, szczegóły do uzgodnienia z kupującym

Średnica koperty (bez koronki): 45mm
Materiał koperty: stal 316l
Rozstaw uszu: 22mm
WR: 500m
Szkiełko: szafirowe z wewnętrzną powłoką antyrefleksyjną
Bezel: obrotowy, stalowy
Mechanizm: SEIKO NH-35
Tarcza: granatowy mat + Superluminova BGW9
Koronka: zakręcana
Pasek: cztery gumowe drabinki (dwie czarne, pomarańczowa i niebieska)

IMG_20230527_160713.thumb.jpg.f2376c2c55e8caf8bae3ddc589b9190e.jpgIMG_20230527_160722.thumb.jpg.38f38228adf7931fdb02d5ba687cc22b.jpgIMG_20230527_160728.thumb.jpg.e116d3bb08fe1b19ecc5c1e7dbcc12ce.jpgIMG_20230527_160736.thumb.jpg.8516cd77c3cdd62cc55605dd61205272.jpgIMG_20230527_174711.thumb.jpg.d3b9f2c15a8e16b27152841bc9a01d76.jpgIMG_20230527_161208.thumb.jpg.dd20ec2fd05c104ace3004fb5a15240c.jpg

IMG_20230527_160755.jpg

I trochę bardziej wakacyjnego klimatu 🙂

IMG_20230717_212433.thumb.jpg.7c4f0b94c9fa7a1ca293615d74cbcfa9.jpg

IMG_20230717_212504.thumb.jpg.fb0b432d327b7403e2cc712be63b8b2b.jpg

IMG_20230717_212319.thumb.jpg.f2498bc6cc288c86fee5b1e6492f67c0.jpg

IMG_20230717_212354.thumb.jpg.b854777b712b53e7bae2ba57bbd2dd74.jpg

Edited by Litus

Podbicie i obniżka 🙂

Podbicie i nowa cena

Hop.

Pytajcie, korumpujcie 😉

...i przy okazji nowa cena.

Podbicie.

Hop

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Marqo
      Hej hej, szukam szkła szafirowego do Seiko SRPA21. Raczej proste, nie żadne wypukłe. Nie musi mieć powłoki AR, ewentualnie od wewnętrznej strony. Może komuś zalega w szufladzie.
    • By MichTheOne
      DUŻA I OSTATNIA OBNIŻKA CENY  🐢

--------------------

Sprzedaję SEIKO SRPC23K1 "Turtle".

Jeden z najlepszych Żółwi ever.
      Takich zegarków w takiej cenie już nie ma (i nie będzie)  

Zegarek jest używany, stan 7/10. Jestem drugim właścicielem. Zestaw obejmuje zegarek, bransoletę z wszystkimi ogniwami, oryginalne pudełko. Nie mam dowodu zakupu i papierków (pierwszy właściciel wyrzucił po upływie gwarancji...). Zakupiony pierwotnie z polskiego sklepu.

Ryski i ślady używania są widoczne na bransolecie i elementach polerowanych koperty. Są to rysy powierzchniowe, standardowe od trzymania nadgarstka na biurku przy pracy z komputerem. Nie ma głębszych zadrapań, poza jednym niedużym przy lewym górnym uchu (zob, zdjęcia). Szkło bez skazy. Na bezelu jakieś drobne "dotknięcia" i mikrodrapki (zob. zdjęcia). Nosiłem ten zegarek codziennie przez kilka miesięcy, także nie ma wątpliwości że jest używany. Ale jest w dobrym stanie. 

Naprawdę udany egzemplarz:
      bezel ładnie centruje  chapter ring idealnie spasowany mechanizm trzyma dobrze czas   

Cena: 1300 zł    1000 zł
      w tym wysyłka paczkomatem InPost
      albo odbior osobisty Warszawa i okolice.

Po więcej informacji zapraszam na priv.
      Michał

• By budafok
      Dzień dobry, tak jak w tytule - zastanawiam się nad zakupem nowego EDC (jestem na etapie prób racjonalizowania sobie takiej decyzji w głowie). Budżet to do 1500 złotych - z mojej perspektywy naprawdę niemało, ale też nie muszę sobie odmawiać jedzenia aby tyle wydać, toteż nie chcę "zainwestować" takiej sumy w zły sposób. Przymierzałem w salonie Seiko presage cocktail i... pasował. Po prostu. Na styk, bo mój nadgarstek ma 16cm obwodu, ale po prostu pasował, co dało mi nadzieję że nie muszę koniecznie poruszać się wśród używanych modeli vintage poniżej 36mm jak do tej pory. Z różnymi zniżkami i promocjami mniej więcej zmieściłby się w budżecie. Zegarek należy raczej do popularnych więc domyślam się że z odsprzedażą używanego, tudzież serwisem nie powinno być kłopotów. Z drugiej strony, jestem w stanie kupić w podobnych pieniądzach Tissota Luxury z amerykańskiego sklepu na J (oczywiście liczę razem z prepaid taxes oraz po kuponach rabatowych i przewalutowaniu revolutem). Zegarek na zdjęciach mi się podoba, z tym że nie bardzo występuje stacjonarnie do przymierzenia w Polsce, ogólnie nie jest to raczej najpopularniejszy ich model (na tle PRX czy gentlemana) a każda strona inaczej podaje jego wymiary zewnętrzne, ponadto konsekwentnie ignorują parametr L2L (podobnie zresztą ma się to z tym Seiko). Mierząc w tym salonie chociażby Certinę DS-1 czy Tissota Chemin des Tourelles stwierdziłem że to stanowczo za duże dla mnie patelnie, boję się że z tym by było podobnie, a praktycznie odpada możliwość zwrotu za ocean. Wiem tyle, że Seiko ma szkło mineralne a Tissot ma szafirowe, czyli w teorii wygrywa na tym polu (nic dziwnego skoro w Polsce kosztuje dwa razy więcej niż Seiko), oba mają WR50, tarczę 41mm i są automatami na bransolecie. Martwi mnie natomiast mechanizm Powermatic 80, jak to po kilku latach od premiery wygląda z jego żywotnością, naczytałem się starych wpisów na tym forum że jest plastikowy, nienaprawialny i ogólnie omijać szerokim łukiem (może stąd ta cena na zachodzie? ale w takim razie skąd ta cena w Polsce?) - o mechanizmie 4r35 zaś ludzie piszą głównie w superlatywach, choć bardziej jako o wole roboczym. Nasuwają mi się zatem pytania: w którym przypadku za taką sumę rzeczywiście dostałbym więcej zegarka w zegarku (bo podobają mi się oba, ale dwóch nie potrzebuję  )? Czy da się kładąc je obok siebie na stole orzec tak po prostu: ten jest lepszy, ten jest gorszy? Jak wyglądają zakupy na Joma krok po kroku, czy warto, jak wygląda zawartość paczki w stosunku do kupna w Polskim sklepie? Jak wygląda ten Tissot w kwestii realnych wymiarów? - tu proszę forumowiczów posiadających takowy model o udostępnienie zdjęć z linijką  oraz dotyczące obu przypadków: czy w ogóle warto za takie pieniądze je rozważać, czy lepiej dla studenta wydać to na alkohol  ? Czy polubiłyby się z paskiem w przypadku okazjonalnego użycia ich do garnituru? Jak bardzo ten Tissot jest Szwajcarem a to Seiko Japończykiem (gdzie są tak naprawdę produkowane i montowane)? Uprzedzając, nie szukam porad w stylu "dołóż 5 tysięcy i kup starą złotą omegę, akurat mam na bazarku" ani "dla studenta najlepszy to kwarc casio za 100 złotych" - interesują mnie informacje tylko o modelach wymienionych wyżej, konkretnie referencje T086.407.22.067.00 i SRPE15J1, dodatkowo zachęcam ich użytkowników do podzielenia się feedbackiem z noszenia i przemyśleniami tutaj. Czy któryś kupię, tego jeszcze nie wiem, może nawet skończę z seagullem z peppera  . Z innych marek w podobnej cenie uważam że citizeny i orienty są gorzej wykonane (materiały koperty i bransolety, wygląd tarczy) i to po prostu czułem w rękach, a zegarki przebijające dla mnie wyglądem te z tego wątku to już zupełnie inna liga finansowo - i nie jest to w żadnym wypadku moja liga.
    • By Funky_Koval
      Cena: 1599 pln

Seiko SRPC25j1 w wersji niebiesko czarnej, gradientowa tarcza. Zegarek w bdb stanie, forumowe 8,5/10. Nigdy nie nurkował, noszony z poszanowaniem.
      Szkło i bezel czyste, małe ryski na kopercie od użytkowania w pracy biurowej, zmiany pasków.
      Bransoleta ślady używania głównie na zapięciu, druga OEM praktywnie nie używana.
      Zegarek mechanicznie jest 100% sprawny, mi robił parę sekund/doba. Na początku jak go kupiłem (jestem pierwszym właścicielem) to poleciał po paru miesiącach do autoryzowanego serwisu
      (wymiana koronki, test szczelności wykonany).  Sprzedaję w pełnym komplecie:

- oryginalne pudełko
      - instrukcja, oryginalny rachunek
      - oryginalna bransoleta
      - bransoleta Strapcode, dedykowana dokładnie ten model: 
      https://www.strapcode.com/collections/replacement-band-for-seiko-new-turtle/products/metal-ss-bcl20-b046

Zegarek sprzedaję bo leży w pudle, noszę inne więc niech pocieszy kogoś innego.

• By Funky_Koval
      Na sprzedaż trafia Seiko SLA021. Zegarek w bardzo dobrym stanie, forumowe 8,5/10. Zero wgniotek, rys na szkle, bezel czysty. Słady użytkowania na kopercie (od zmiany pasków, małe wybłyszczenie od noszenia, nic poważnego). Zegarek sprzedaję z pełnym kompletem:

Cena: REZERWACJA

- zegarek z oryginalną bransoletą
      - oryginalna guma Seiko nowa, nie noszona (na zdjęciach mam założoną inną, prywatną)
      - oryginalne pudełko
      - pełna papierologia (rachunek, instrukcja, wszystko jest)
      - wszystkie ogniwa od bransolety, również od tej od Strapcode
      - dodatkowo bransoleta od Strapcode, ten model:
      https://www.strapcode.com/collections/replacement-band-for-seiko-mm300/products/metal-ss-bcl20-b058

Jestem pierwszym właścicielem zegarka, kupiłem go z polskiej dystrybucji jako fabrycznie nowy. Noszony z poszanowaniem (pracy biurowa), nie nurkowałem z nim, nie nosiłem go na plażę. Mechanicznie jest bez zarzutu, 8l35 w tym egzemplarzu u mnie działał z dokładnością COSC, do serwisu ma jeszcze sporo czasu. Luma świeci jasno i mocno, jest również dobrze nałożona. Zegarek nie był otwierany, nic przy nim nie było serwisowane. Moja recenzja (wtedy pod innym nickiem) zegarka tutaj na forum:

Obniżek nie przewiduję, raczej go sobię zostawię jeżeli się nie sprzeda. Wystawiłem go na bazarku bo obecnie częściej noszę mojego Tuńczyka i MM300 leży w pudle. A szkoda bo to świetny model i już nie produkowany. Niech pocieszy kogoś innego. Jestem osobą sprawdzoną na forum, parę zegarków już tu sprzedałem nikt nie miał zastrzeżeń. Zapraszam do kontaktu.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.