Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
QuadrifoglioVerde

VIS1935.P1 i VIS1935.P2

Recommended Posts

27 minut temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

A jeśli przy paskach jesteśmy, to zapytam czy sa one takie miękkie, delikatne czy bardziej sztywne, militarne?

miekki

możesz pokazać obok siebie p1 i p2 w różnych warunkach oświetleniowych, aby można było porównać czytelność?

Posted (edited)

Zdecydowałem, że datownik zostanie usunięty w wersji produkcyjnej P2 a indeksy zostaną o 5% powiększone, logo będzie także luminescencyjne.

Będzie jeszcze jedna wersja P3 ale to już po realizacji P2 ujawnimy. Będzie droższa z uwagi na pewne nietypowe rozwiązanie bardzo bardzo rzadko stosowane - potrzebujemy je dobrze przetestować aby nie było wtopy.

adall black no date ad.png

Pre-prototyp:

DSC_0979 (Copy).JPG

DSC_0980 (Copy).JPG

Edited by QuadrifoglioVerde

Brak daty i logo z lumą, to informacje na plus, ale z tą wersją P3 to wprowadziłeś zamęt, nie chciałbyś jednak zdradzić jakie masz plany, na tą trzecią wersję?

3 minuty temu, dawko napisał(-a):

Brak daty i logo z lumą, to informacje na plusemoji106.png, ale z tą wersją P3 to wprowadziłeś zamętemoji38.png, nie chciałbyś jednak zdradzić jakie masz plany, na tą trzecią wersję?

Nie ma co wzniecać ognia, przez wykonaniem prototypu i zobaczeniem efektu w realu. Sam jestem podniecony, że na ten pomysł wpadłem, ale wiem jak jest....nie zawsze coś co da się zrobić w teorii to sprawdza się w praktyce. Pewne jest, że nikt i tak by się nie domyślił.

Godzinę temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Zdecydowałem, że datownik zostanie usunięty w wersji produkcyjnej P2 a indeksy zostaną o 5% powiększone, logo będzie także luminescencyjne.

Będzie jeszcze jedna wersja P3 ale to już po realizacji P2 ujawnimy. Będzie droższa z uwagi na pewne nietypowe rozwiązanie bardzo bardzo rzadko stosowane - potrzebujemy je dobrze przetestować aby nie było wtopy.

Nie wiem jak przeżyję zegarek bez daty...😔 Szkoda.

39 minut temu, Wacor napisał(-a):

w all black chyba do przełkniecia 😉 

48 minut temu, Wacor napisał(-a):

Visów I generacji miałem chyba 5 sztuk w różnych konfiguracjach - miałem taką możliwość bo 3 zamówili koledzy a jeden miał być na prezent . Zostawiłem sobie brązowego z datą  i później żałowałem że jednak nie wziąłem bez daty. 

Dla mnie brak daty to duży plus w tym zegarku 😁

Cytując klasyka - tarcza bez dziury prezentuje się lepiej 😂

@Wacor oddam Ci tarczę z dziurą z P1, Ty mi z P2 bez dziury i tylko lumę się zamieni :P 

Też tak miałem długi czas - efekt jest taki, że do noszenia większość zegarków mam z dziurą ☹️

Ale trzy ostatnie nabytki już kupiłem bez dziury  i szybko okazało się że  data wcale nie jest potrzebna 😉

Mnie też szkoda daty. Jak jest dobrze wycięte okienko w tarczy i w kolorze takim, że nie dominuje i nie rzuca się w oczy to fajnie jak jest.

10 godzin temu, Wacor napisał(-a):

Ale ja muszę mieć z datą, bo z daty w zegarku korzystam częściej niż z godziny 🤣 

A czytelność nie jest ważna ? Po co Ci taki zegarek co na nim prawie nic nie widać :P ..ten zegarek nie jest praktyczny tylko "cyniarski" data tu nie wiele zmienia.

8 godzin temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

A czytelność nie jest ważna ? Po co Ci taki zegarek co na nim prawie nic nie widać :P ..ten zegarek nie jest praktyczny tylko "cyniarski" data tu nie wiele zmienia.

Czyżby?

- Czy za dnia da się odczytać godzinę?

- Oczywiście, bez najmniejszych problemów, zapewnia to tektonika tarczy - elementy mimo tej samej barwy mają inną strukturę i sa na innym poziomie. Indeksy są wyniesione.

Także nie jest li tylko cyniarski, ale i praktyczny. Niewidoczna data też była fajna i, co najważniejsze, rzadko spotykana. Dla mnie to był dodatkowy smaczek…teraz sam nie wiem co robić i jestem w rozdarty pomiędzy pozostaniem w projekcie, a wycofaniem zaliczki…

2 godziny temu, Wacor napisał(-a):

Dla mnie to był dodatkowy smaczek…teraz sam nie wiem co robić i jestem w rozdarty pomiędzy pozostaniem w projekcie, a wycofaniem zaliczki…

Ja mam  wręcz odwrotnie :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

3 godziny temu, Wacor napisał(-a):

Czyżby?

- Czy za dnia da się odczytać godzinę?

- Oczywiście, bez najmniejszych problemów, zapewnia to tektonika tarczy - elementy mimo tej samej barwy mają inną strukturę i sa na innym poziomie. Indeksy są wyniesione.

Także nie jest li tylko cyniarski, ale i praktyczny. Niewidoczna data też była fajna i, co najważniejsze, rzadko spotykana. Dla mnie to był dodatkowy smaczek…teraz sam nie wiem co robić i jestem w rozdarty pomiędzy pozostaniem w projekcie, a wycofaniem zaliczki…

No za dnia się da, ale przy słabym świetle może być już problem, taka już specyfika tych zegarków. Dlatego zdecydowałem o powiększeniu cyfr a datownik wywaliłem bo to niepotrzebny koszt robić dyski daty na zamówienie po to aby były czarne. To już wolałem tą kasę włożyć w nową matryce tarczy z powiększonymi indeksami i lumowanym logo.

To zawsze są trudne wybory, ale trzeba je podjąć.

Jeśli w projekcie trzyma Cie tylko data, jeszcze w zegarku all black - dla mnie jest to dosyć kuriozalne, ale życie nauczyło, że nawet najdziwniejsze decyzje są właściwe bo są "nasze"

Jesli byłby podobny zegarek na rynku z datą....to rozumiem, ale chyba nie ma tutaj konkurencji zbyt dużej.

42 minuty temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Jeśli w projekcie trzyma Cie tylko data, jeszcze w zegarku all black - dla mnie jest to dosyć kuriozalne, ale życie nauczyło, że nawet najdziwniejsze decyzje są właściwe bo są "nasze"

Jesli byłby podobny zegarek na rynku z datą....to rozumiem, ale chyba nie ma tutaj konkurencji zbyt dużej.

Dokładnie. Zamówiłem go dla tej daty😉🤣

Po prostu lubię zegarki z datą, bo jak wcześniej wspomniałem, używam jej w zegarku dość często…

Teraz też jest fajnie, ale ta data…

Widzę, że większość jest zadowolona z tej zmiany, Ty również, więc pozostaje mi tylko pobić się z myślami i czekać na realizację… 

Ewentualnie z chęcią przyjmę wersję próbną z datą, choć pewnie nie ma takiej możliwości. 

Swoją drogą - współczuję Tobie, szczerze, że musisz czytać wpisy takich malkontentów jak ja, którzy pewnie na koniec powiedzą - bez daty fajnie wyszedł. Dobrze, że chociaż zaliczkę wpłaciłem, bo ci co się wymądrzają, a nie chcą kupić są chyba jeszcze gorsi…

Posted (edited)

Mogę Ci złożyć 1 szt z datą za dopłatą 300zl, na tarczy prototypowej ale datownik będzie taki jak na zdjęciach powyżej czyli biały. I mam tylko jeden taki mechanizm, jak się zj**ie to nie przyjmuje reklamacji . Ale ja bym poczekał na prototyp bez daty i wtedy zadecydujesz.

Edited by QuadrifoglioVerde

55 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

Mogę Ci złożyć 1 szt z datą za dopłatą 300zl, na tarczy prototypowej ale datownik będzie taki jak na zdjęciach powyżej czyli biały. I mam tylko jeden taki mechanizm, jak się zj**ie to nie przyjmuje reklamacji . Ale ja bym poczekał na prototyp bez daty i wtedy zadecydujesz.

Cały knyf z tą datą jest taki, że jej nie widać!😉 ale dziękuję za propozycję.

Jest nas tylko dwóch za data, wiec  wdzę, że raczej zostanie bez daty. Muszę się zastanowić ale chyba nic nie wymyślę i trzeba zamawiać.

Posted (edited)

all black fajny

/ jakieś potwierdzenie rezerwacji na maila przychodzi ? / 

Edited by gszydlowsky