Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Reinhold

Pytanie o zakupy we Włoskim sklepie

Recommended Posts

Koledzy,obecnie jestem we Włoszech,w małym miasteczku turystycznym Arezzo.

Wiele butików i kilka sklepów z zegarkami używanymi.Tłumy turystów.Sklepy z używanymi zegarkami  dobrze zaopatrzone,kilka modeli Rolexa na wystawie.Do sklepu drzwi otwierają się po zadzwonieniu .Niby wszystko wyglqda dobrze ale moje pytanie jest takie:

Czy można tam wtopić i czy mogą sprzedać fejka turystom?

Czy takie zdarzenia miały już miejsce i trzeba uważać?

Oglądałem ładnego Rolexa Submariner z zielonym pierścieniem.Zegarek wystawiony za 9500euro.

Czy we Włoszech ceny za Rolexy są tańsze i ktoś z kolegów robił tam zakupy bo warto?

Czy mogę z kimś z forum przejść na Whatsapp i otwierając go szybko tam na miejscu ,zrobić zdjęcie i zweryfikować z którymś tu kolegą orginalność.Jutro tam będę i zależy mi na szybkiej weryfikacji.Cz mogę liczyć na kogoś pomoc?

Chodzi o ten sklep...w sieci mają mało  opinii.

https://www.mercuriorologi.it/

Nie ufasz sprzedawcy a do tego nie znasz się na zegarkach, nie powinieneś kupować okazji. Proszę bardzo! 

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

Osculati to jakoby Portugalczyk, ale chyba miał rodzinę w Arezzo.

11 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Nie ufasz sprzedawcy a do tego nie znasz się na zegarkach, nie powinieneś kupować okazji. Proszę bardzo! 

Żadna to okazja.Stary zegarek w rynkowej cenie.

Nie o to pytałem ale doceniam i przyznaję;nie ufam  i nie znam się na zegarkach.

Tak jak  deweloperom i  na budownictwie,czy autokomisom i na mechanice.

...

Ale to przecież nie znaczy że nie powinienem  kupować fajnej chaty,zabytkowego mercedesa i... rolexa;)

Po to są fora.

Dzięki.

Można kupować, ale w przypadku zegarków czy samochodów warto dogłębnie poznać jego historię, sprawdzić u specjalisty ogólny stan i oryginalność. Przez telefon na podstawie zdjęć ciężko to stwierdzić. Najważniejszy jest jednak sam sprzedawca - jak go znasz, ufasz mu, ma rekomednacje znajomych, da ci gwarancję, wtedy łatwiej jest podjąć decyzję. Ja w okazje już nie wierzę, wolę kupić drożej a bezpieczniej od sprawdzonego sprzedawcy. 

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.