Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Crach

Szukam osoby, która wykonałaby test wodoszczelności z wymianą szkła

Recommended Posts

Witam serdecznie,

w mojej okolicy nie mogę znaleźć żadnego zegarmistrza bądź osoby prywatnej, dlatego też uderzam w to miejsce.

Posiadam Casio Duro i trzeba wymienić w nim baterię, jednak chciałbym mieć pełną pewność, że zegarek po takiej wymianie nadal będzie na poziomie WR 200M, a tego raczej w warunkach domowych sprawdzić się nie da.

Przy okazji myślę również nad zmianą szkła na szafirowe, jednak zdecyduję się dopiero jeśli uda mi się znaleźć taką osobę.

Całość chciałbym załatwić poprzez wysyłkę kurierem/paczkomatem, których koszty oczywiście pokrywam, a usługa ma się rozumieć będzie odpłatna.

Pozdrawiam

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By PistolPete
      MIDO OCEAN STAR GMT SPECIAL EDITION

Do sprzedania oferuję zegarek MIDO Ocean Star GMT Special Edition- ref M026.608.33.051.00.
      Oferowany zegarek to nowe wcielenie znanego i cenionego, zwłaszcza za ciekawe wzornictwo i rewelacyjny stosunek jakości do ceny, modelu Ocean Star GMT. Tym razem zaprezentowano go w mniejszej kopercie i detalami nadającymi zegarkowi cech vintage’owych diverów. Szczotkowana bransoleta składa się z bardzo drobnych ogniw przez co jest ona bardzo wygodna. Dodatkowo wyposażono ja w przedłużkę nurkową z płynną regulacją. Zaletą Mido GMT jest również tzw. mechanizm „True GMT”, który charakteryzuje się m.in. możliwością czasu lokalnego oraz wskazówki GMT bez wpływu na dokładność chodu i zatrzymania mechanizmu. Dodatkowa podziałka 24h na bezelu (aluminiowym, według mnie taki też bardziej pasuje do vintage’ owego klimatu) pozawala dodatkowo mierzyć trzecią strefę czasową.
      Sprzedawany zestaw zawiera zegarek w doskonałym (wręcz jak nowym) stanie oraz wszystkie oryginalne pudełka i dokumenty . W skład zestawu Special Edition wchodzi również dodatkowy pasek NATO.

Dane techniczne:
      Referencja:     M026.829.18.041.00
      Średnica:        Ø 40,5mm
      Grubość:        13,4mm
      Waga:             167g
      Koperta:         Stal
      Szkiełko:         Szkło szafirowe, wypukłe z powłoką AR
      Dekiel:            Pełny, stalowy
      Napęd:           Automatyczny, Mido Caliber 80, ETA C07.661
      Data:              Tak
      GMT:              Tak
      Wodoszczelność:    20 ATM, zakręcana koronka

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. 2 letnia gwarancja od daty zakupu- 10.05.2024 u autoryzowanego sprzedawcy Mido w Niemczech. Gwarancja międzynarodowa. Dodatkowy rok gwarancji od sprzedawcy.

Stan wizualny:
      9,0/10        Doskonały. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania. Możliwe ewentualnie bardzo nieliczne włoskowate ślady na polerowanych elementach. Zegarek jednak był parokrotnie na ręku stąd ocena 9 nie 10.
      Koperta:      Bez skaz.
      Szkiełko:      Bez skaz.
      Dekiel:         Bez skaz.
      Pasek:         Bez skaz. NATO nie było zakładane. Bransoleta skrócona do rozmiaru nadgarstka 19,5cm. Dodatkowe ogniwa są w zestawie.

Cena:
      4150PLN (do negocjacji, z zachowaniem rozsądku)+ przesyłka z Austrii (od około 40EUR, zależnie od pośrednika). Chętnie rozliczę się w EUR.
      Oficjalna cena: 1440EUR.
      Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.

• By enpa
      Sprzedam zegarek Axios model Ironclad w kolorystyce Horizon.

Zegarek z mechanizmem Sellita SW200-1 na dobrym chodzie, ceramicznym, 120 klikowym bezelem, wodoszczelnością 500m, bardzo mocną lumą C3 X1 + BGW9 Swiss-LumiNova, zakręcaną koronką, AR i powłoką przeciwko rysom.
      Wymiary to 40mm średnicy, 13mm wysokości (13.8 ze szkiełkiem), 20mm między uszami, 46mm wysokości.
      W zestawie zegarek z oryginalną bransoletą, roller, dodatkowe linki bransolety oraz metalowa karta gwarancyjna.
      Stan oceniam na 9/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, nie zauważyłem żadnych rys.

Cena dla forumowiczów 2099zł z wysyłką Inpost/DPD.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• By Sierżant Julian
      Na sprzedaż idzie mój San Martin typu SeaQ, podobny do Glashutte, ale w mojej opinii nieco przyjemniej zaprojektowany (no date, bardzo mocna klasycznie zielona luma C3, bezel coin edge). 39 mm licząc bez koronki. Mechanizm Seiko, chód punktualny. Typowe cechy San Martina: szkoło szafirowe, antyrefleks, powierzchnie satynowane, bardzo porządna robota, bransoleta również satynowana, sygnowana, masywna, ogniwa pełne. WR 200 m. W komplecie oryginalne pudełko, dołączone papierki producenta i dwa narzędzia.
      Stan forumowy 8,5/10: lekkie zarysowania od desk-divingu na bransolecie.
      Cena 750 550 pln, paczkomat InPost w cenie.
      Zegarek bardzo fajny, ale mam dwa podobne, niech więc dla odmiany trafi do kogoś, kto go będzie nosił.

• By billyhargrove
      Cześć zegarkowicze,

Jak na tle Certina DS Action 43mm wypada Davosa Argonautic? Jakie opinie jeżeli chodzi o jakość wykonania, czy też samą markę? Czy jest coś co w tej cenie konkuruje z tymi dwoma diverami?

Dla kontekstu: Byłem przymierzać swój pierwszy, potencjalny zegarek, Certina DS Action 38mm - okazał się mniejszy niż zakładałem wizualnie na moim 17cm nadgarstku. Przeskoczyłem od razu do mierzenia wersji 43mm - poza lepszą jakością i zapięciem, wizualnie też prezentował się o wiele lepiej. Sprzedawca wiedząc o preferencjach, zasugerował mi przymiarkę zegarka Davosa Argonautic  - zrobił na mnie dosyć dobre wrażenie, na zdjęciach w Internecie nie prezentował się tak dobrze jak na żywo i po chwili rozmowy nawet można było odnieść wrażenie, że całościowo jest o wiele lepszy niż Certina.

Jak to wygląda w praktyce? Czy ktoś może się wypowiedzieć o obu modelach? Czy może jest coś w tym budżecie co może z nimi konkurować? Szukałem opinii na grupach na facebooku i zazwyczaj jeśli ktos miał coś do zarzucenia to fakt, że Davosa próbuje naśladować marki premium. Aktualnie jest 60/40 w stronę Certiny, ale może ktoś z Was pomoże te szalę przechylić, bądź zasugeruje nowego zawodnika.

• By enpa
      Sprzedam zegarek Axios model Ironclad w kolorystyce Horizon.

Zegarek z mechanizmem Sellita SW200-1 na dobrym chodzie, ceramicznym, 120 klikowym bezelem, wodoszczelnością 500m, bardzo mocną lumą C3 X1 + BGW9 Swiss-LumiNova, zakręcaną koronką, AR i powłoką przeciwko rysom.
      Wymiary to 40mm średnicy, 13mm wysokości (13.8 ze szkiełkiem), 20mm między uszami, 46mm wysokości.
      W zestawie zegarek z oryginalną bransoletą, roller, dodatkowe linki bransolety oraz metalowa karta gwarancyjna.
      Stan oceniam na 9/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, nie zauważyłem żadnych rys.

Cena dla klubowiczów 2299zł z wysyłką Inpost/DPD.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.