Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
rk7000

Rozmowy o bazarku - temat roboczy

Recommended Posts

7 godzin temu, rysqut napisał(-a):

Bazarek Wschodnie Czasy  😅

Świetne! Albo po prostu "Wschodnie Czasy" :)

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

W dniu 8.09.2023 o 22:28, Walter_87 napisał(-a):

Świetne! Albo po prostu "Wschodnie Czasy" :)

Wtedy nie będzie wiadomo o co chodzi trochę 🙃

,,Szacunek wobec innych, to podstawowa norma społeczna, szczególnie że większość forumowiczów mogłoby być moim ojcem albo nawet dziadkiem." Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym.  :) 

nazwałbym ten temat "Czerwony Bazarek" ale chyba za późno na propozycje.

Otwieramy sząłpana ;)

Ja tylko podpiwiem, że antykwariat to połączenie słów antyk i wariat, czyli w sumie Stary wariat - pół forum ruskiego. :)

Jest to znane mi określenie 😁

Dzięki Przemek za post otwierający bramy bazaru 🙂

Ten temat zostawiam na  48 h  - jakby ktoś miał jeszcze jakieś uwagi to dawajcie tutaj. Później temat pójdzie do zamknięcia. 

Dziękuję wszystkim Użytkownikom za wypowiedzi, Wasze głosy zaowocowały nowym tematem. Oby ten temat pozostał w tym dziale na stałe. 

A ja bym dziada nie zamykał, niech se wisi. Jeść nie woła, a jak ktoś kiedyś będzie miał jakieś pytania, wnioski czy coś takiego, to będzie miał gdzie.

Cieszę się, że bazarek ruszył. Od razu pojawiły się wpisy ;)

Najważniejsze jest, żeby jakiś ruch był bo chyba nie zawsze chodzi o piniondze ..

Dopytam o dwie kwestie (z ciekawości raczej).

1.

Jeden post dopuszcza 5 zdjęć zegarka. Czy jednym zdjęciem może być tzw "kolaż" ukazujący zegarek np z 4-ech lub więcej  różnych stron?

w zasadzie jest to jedno zdjęcie, aczkolwiek.. no wiecie..

2.

W jednym poście maksymalnie 5 zegarków, ale zachowana jest reguła 5-u zdjęć.. czyli gdy wystawiany jest jeden zegarek, to może mieć 5 zdjęć a gdy 5 zegarków, to już tylko "jedno zdjęcie na zegarek".

Jak można zinterpretować te zagadnienia?

Chodzi o to, żeby nie było postów z milionem zdjęć, przez który ciężko będzie się przebić. Przypuszczam, ale to tylko przypuszczenie, że jeśli dodatkowo wrzucisz link do jakiejś galerii zdjęć i w niej dasz więcej dodatkowych zdjęć, to nikt Cię nie zbanuje ;) 

Dyskutowaliśmy o tym dość długo, wszystko zależy od sprzedającego.

Może być jedno zdjęcie i dosłanie reszty na pw, może być 5 zdjęć zegarka ale wtedy jedna oferta. Co nie oznacza, że nie można wstawić kolejnej oczywiście z zachowaniem  zasady że nie wstawiamy postu pod własnym postem :)

Edycja

Nie bawmy się w  kolaże - dziś każdy telefon to zrobi tylko w jakim celu? 

4 godziny temu, renqien napisał(-a):

jeśli dodatkowo wrzucisz link do jakiejś galerii zdjęć

ja nic nie sprzedaję, nawet nie pomyślałem, że mógłbym z moimi złomkami iść na bazarek.. może kiedyś przemyślę i coś wystawie, ale muszę złapać wiatr w tym kierunku..

2 godziny temu, rk7000 napisał(-a):

Nie bawmy się w  kolaże - dziś każdy telefon to zrobi tylko w jakim celu?

Na rożnych forumach zacząłem wstawiać kolaże (nie sprzedażowe, tylko informacyjnie dot wyglądu "czegoś-tam") i przyznam, że podoba mi się możliwość ukazania w jednym zdjęciu kilku stron/elementów dotyczących konkretnego elementu, rzeczy..

Ale rozumiem, nie każdemu musi się podobać to co mi, można mieć różne spojrzenie na te sprawy.

Chyba moja ciekawość została zaspokojona i nie przewiduję kolejnych pytań ;)

5 godzin temu, zadra napisał(-a):

... 

Na rożnych forumach zacząłem wstawiać kolaże (nie sprzedażowe, tylko informacyjnie dot wyglądu "czegoś-tam") i przyznam, że podoba mi się możliwość ukazania w jednym zdjęciu kilku stron/elementów dotyczących konkretnego elementu, rzeczy..

Ale rozumiem, nie każdemu musi się podobać to co mi, można mieć różne spojrzenie na te sprawy.

Chyba moja ciekawość została zaspokojona i nie przewiduję kolejnych pytań ;)

Informacyjnie jak najbardziej  tak - wszyscy znamy i lubimy zdjęcia netgrafik  i inne.  Sprzedażowo  - zakazu nie ma, ja obawiam się tylko tego, że jeśli użyjemy zdjęć dużej rozdzielczości to taki kolaż będzie się długo ładował, jak małej to niewiele będzie widać na powiększeniu. Ale możemy testować jeśli ktoś ma ochotę :)

Temat handlowy  wystartował i ma udany początek. Mam nadzieję że z biegiem czasu będzie się rozkręcał. 

Ten temat zamykam. Gdyby była potrzeba dyskusji to mamy przecież temat do tego :)

Dziękuję wszystkim za pomoc. 

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.