Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Sign in to follow this  
QuavelioS

Zegarek do garnituru do ok 2500zł

Recommended Posts

Witam.

Zastanawiam się nad zakupem zegarka do garnituru. Aktualnie tą funkcję sprawuje Grovana Traditiona z srebrną tarczą. Na codzień posiadam Certine DS8 z czarną tarczą i zastanawiam się czy również z srebrną mogła by posłużyć jako garniturowiec. Oto kilka modeli, które mi się spodobały:

C033.451.16.031.00_SLD.png?itok=Tdpx8mAVZegarek męski Roamer Classic Line 709856 41 12 07 (709856.41.12.07)C035.410.16.037.01_SLD.png?itok=IJhygv57ATLANTIC Seabase 60343.41.21Szwajcarski zegarek na skórzanym pasku Frederique Constant Slimline Gents

Ze swojej strony głos na Tissot Le Locle. Mnóstwo wersji, ja posiadam ze srebrną tarczą i gorąco polecam.

@kamol96 Tissot całkiem ciekawie wygląda jednak nie jest to do końca to czego bym oczekiwał.

@rmickey certina naprawde ladna tylko czy grubosc 13 mm do zegarka garniturowego to nie za duzo? :)

Interesuje mnie opinia o tych 2 zegarkach jako garniturowce czy może popatrzyć na coś innego :)

image.png.e388ed7901364b83c79113a742776149.pngimage.png.7a0c117dd2ccfa5cf4ca1b4082408150.png

Jak znajdziesz gruby zegarek i się w nim zakochasz, a szukasz pod kątem konkretnej uroczystości to zawsze możesz uszyć koszulę na miarę z luźniejszym mankietem na nadgarstku, na którym nosisz zegarek. 🙃

Szyjąc na miarę prawie każdy będzie się chował.

14 godzin temu, QuavelioS napisał(-a):

@rmickey
 certina naprawde ladna tylko czy grubosc 13 mm do zegarka garniturowego to nie za duzo? :)

To zależy od Twoich perferencji. Moim zdaniem 13 mm jest jeszcze ok (czasem zakładam do koszuli ze spinkami Aqua Terrę, która ma chyba troche ponad 13 mm i się mieści bez większego problemu). 

Alternatywa do Day Date jest model podstawowy, który ma 11 o ile mnie pamięć nie zawodzi. 

49 minut temu, rmickey napisał(-a):

To zależy od Twoich perferencji. Moim zdaniem 13 mm jest jeszcze ok (czasem zakładam do koszuli ze spinkami Aqua Terrę, która ma chyba troche ponad 13 mm i się mieści bez większego problemu). 

Alternatywa do Day Date jest model podstawowy, który ma 11 o ile mnie pamięć nie zawodzi. 

Mnie pod mankiet nie wejdzie nic ponad 10mm. Muszę nosić kwarca 8mm aby było komfortowo.

Wynika to z budowy sylwetki, bo noszę koszule slim a slim nie jestem i zazwyczaj mam ciasnawo w rękawach.

Przydałaby się informacja właśnie o maksymalnych wymiarach. Mimo 5,5-6cm szerokość i 19cm obwód nadgarstka preferuję max 39mm do koszuli i najlepiej do 8mm. A to już stwarza problem...

Roamery mają dziwne uszy, odczuwalnie na ręce są większe niż wskazują wymiary. 40mm dla mnie było mniej komfortowe niż 41innej marki. Dotyczy trzech egz.

Pytanie jeszcze jak bardzo formalny ma być zegarek. Bo oczywiście zaproponuje Aerowatch

IMG_20230817_134657629.thumb.jpg.7f5f6175f8c8dd802ed1802f2b0a37e3.jpg

IMG_20230817_134637703.jpg

Edited by Petru23

W dniu 4.12.2023 o 22:22, QuavelioS napisał(-a):

certina naprawde ladna tylko czy grubosc 13 mm do zegarka garniturowego to nie za duzo? :)

Mierzyłem ten zegarek jakiś czas temu i absolutnie bym nie powiedział, że ma 13mm. Układał się na ręce bardzo wygodnie i zdecydowanie nie było czuć, żeby był za gruby. A lubię do koszuli nosić zegarki tak w okolicach 10mm grubości.

Może troszkę grubszy (choć nawet tego nie czuć) ale za to z WR100. Bardzo ładny, elegancki i wygodny zegarek.

Że ja go nie kupiłem, kiedy jakiś czas temu był do wzięcia na Ashford za chyba coś koło 1500 PLN już po wszystkich opłatach 🤬