Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Olsen

Alpina Alpiner 4 - Chrono24

Recommended Posts

Prwadziwy ale w tej cenie + cło i portowe możesz mieć Alpina Alpiner 4 Chrono blue.

Artur

IMG_20220714_172634.jpg

zaryzykowałem , zamówiłem, dam znać jak przebiegły sprawy celne , " zakochałem " się w tym zegarku i nic nie poradzę , dzięki za odp.

Nie ma ryzyka 👍 zegarek ładny 😊

Poproś sprzedającego o umieszczenie kosztów wysyłki na fakturze.

Wysyłkę byle nie via Poczta Polska tylko kurierem DHL lub czymś podobnym.

I dolicz 25% na cło i vat.

Tak z doświadczenia.

Sprzedający informował że może wysłać zegarek z Austrii, więc odpadają cło i podatek.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, emzet napisał(-a):

Sprzedający informował że może wysłać zegarek z Austrii, więc odpadają cło i podatek.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

dokładnie tak , zobaczymy co i jak , poinformuje Was jak to wyjdzie w praktyce , dzięki z odp :)

Posted (edited)

Witajcie , mam problem z transakcją na chrono24 , transakcja oznaczona jako opłacona z nr. identyfikacyjnym natomiast nie "zeszły" mi pieniądze z konta (od 11/03) , żadnego kontaktu ze sprzedającym i dziś dostałem mail od ch24 - " jak przebiegła transakcja?" , dwa zegarki kupiłem przez ten portal bez problemu i teraz nie bardzo wiem co robić , spotkaliście się z taką sytuacją?

tak to wygląda :

https://www.chrono24.pl/user/checkout-detail.htm?checkoutId=8103927

Edited by Olsen

Tak, i to 2 razy. Co prawda nie na chrono24, tylko na naszych portalach, gdzie kupowałem coś tam w dwóch różnych sklepach. Transakcja przebiegła "jak zawsze" z dwustopniowym logowaniem a pieniądze nie zeszły z konta. Dopiero kiedy sprzedawca podał mi numer konta, zrobiłem przelew bezpośrednio na podane konto i sprawa była załatwiona.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

W dniu 16.03.2024 o 16:54, Olsen napisał(-a):

Witajcie , mam problem z transakcją na chrono24 , transakcja oznaczona jako opłacona z nr. identyfikacyjnym natomiast nie "zeszły" mi pieniądze z konta (od 11/03) , żadnego kontaktu ze sprzedającym i dziś dostałem mail od ch24 - " jak przebiegła transakcja?" , dwa zegarki kupiłem przez ten portal bez problemu i teraz nie bardzo wiem co robić , spotkaliście się z taką sytuacją?

tak to wygląda :

https://www.chrono24.pl/user/checkout-detail.htm?checkoutId=8103927

Skontaktuj sie z CH24, nie wykonuj bezposredniego przelewu na konto sprzedajacego.

nic z tego nie wyszło tak jakby sprzedający nie potwierdził transakcji na CH24 , nie odpisał na mail więc dałem sobie spokój , jednak lepiej robić zakupy u sprzedawców profesjonalnych..

Elo , nie chcę zakładać nowego tematu , podpowiedzcie jak pobrać / wydrukować potwierdzenie transakcji na CH24 , z góry dziękuje

Można to zrobić tylko przez pół roku od zakupu zegarka. Po tym czasie trzeba napisać do centrali CH24. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.