Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Młot Thora

Majówka w Srebrnej Górze

Recommended Posts

Chetnie bym sie z Wami spotkal bo zacne towarzystwo a i miejsce ladne. Niestety - nie moge. Szkoda. Tak ze zycze wszystkim uczestnikom owocnych obrad i mile spedzonych chwil.

pozdrawiam

Pokój zarezerwowany i opłacony. 

8 minut temu, Andrzej Wachowicz napisał(-a):

Chetnie bym sie z Wami spotkal bo zacne towarzystwo a i miejsce ladne. Niestety - nie moge. Szkoda. Tak ze zycze wszystkim uczestnikom owocnych obrad i mile spedzonych chwil.

pozdrawiam

Dziękujęmy i żałujemy :( Prywatnie liczyłem, że obgadamy temat Leinena.

Szkoda Andrzeju ... mam nadzieję że gdzieś się spotkamy jeszcze w tym roku 😉 

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

Dziekuje Ci Leszku. Ja tez mam taka nadzieje. Podobniez starszyzna cos tam kombinuje. Moze cos z tego wyjdzie. A ja mam do Ciebie kilka pytan, ale jeszcze nie jestem gotowy na rozmowe z Toba, ale moze wkrotce?

pozdrawiam

Nie ma sprawy. Dzwoń, pisz,  zawsze wg potrzeb 😉 

A na sobotę mamy jakiś pomysł? prezentacje ,zwiedzanie ,leniwy wypoczynek z degustacją ?😀

Roman, po naszej rozmowie, zadzwoniłem do Krzyśka i w sobotę być może będziemy mieli fajną atrakcję do zwiedzania w okolicy.

Uda się - nie uda ? Mam wielką nadzieję na wyjazd, ale sprawy rodzinne które mnie trochę blokują czekają na wyjaśnienie. Jak to ogarnę i będzie jeszcze możliwość rezerwacji noclegu z dużą przyjemnością bym się z Wami spotkał 😀.

Czołem,

Rezerwacja zrobiona.
Jak pewnie wiecie, 19 lipca jest rocznica zegara Zamku Królewskiego. Pięćdziesiątnica!
W trakcie tego dnia mam mieć prelekcje, co do których będę potrzebował Waszego wsparcia.
- czy będę mógł liczyć na takowe (przy zadanych pytaniach) w trakcie naszego spotkania w Srebrnej Górze?

pozdrawiam,
Władysław

Posted (edited)

Wczesnym popołudniem 17 maja ruszam z Warszawy samochodem do Srebrnej Góry. Wracam zaraz po zakończeniu spotkania w niedzielę 19 maja.
Jeśli komukolwiek pasuje taka wspólna jazda (ja będę się cieszył), to zapraszam i proszę o kontakt.
pozdrawiam,
Władysław

Edited by Władek Meller

Dobrze, że będziesz...Mam jeden z nadliczbowych elementów tarczy zegara zamkowego, to sobie pooglądamy i porozmawiamy nt. pracy warszawskich "mistrzów"...Do zobaczenia...😁

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

22 godziny temu, Władek Meller napisał(-a):

Wczesnym popołudniem 17 maja ruszam z Warszawy samochodem do Srebrnej Góry. Wracam zaraz po zakończeniu spotkania w niedzielę 19 maja.
Jeśli komukolwiek pasuje taka wspólna jazda (ja będę się cieszył), to zapraszam i proszę o kontakt.
pozdrawiam,
Władysław

Władku, jeżeli uda mi się ogarnąć sprawy rodzinne (powinno to się wyjaśnić w ciągu tygodnia) i będzie jeszcze możliwość rezerwacji noclegu, to chętnie bym się pisał na wspólny wyjazd. Oczywiście wtedy też mógłbym dysponować samochodem. Będę w kontakcie.

Jerzy

Tyle co się zapisałem i... muszę się wypisać, niestety!
18 maja jest NOC MUZEÓW i ja mam swoje obowiązki w naszym Muzeum Cechowym.
Będę opowiadał o zegarze zamkowym i jego rocznicy, oraz o historii powstania naszego Muzeum.

Niestety, szkoda, że się nie spotkamy w Srebrnej Górze

Oj, szkoda...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

ciekawy pomysł ... 45 minut jazdy samochodem ... Jestem za!!!

Posted (edited)

A to nie ta sama wystawa co w Muzeum porcelany , ale do Broumowa można się przejechać! może w niedzielę?

Edited by mechanik

To już było...

Posted (edited)

Mamy zaproszenie Muzeum Broumovska na wernisaż wystawy zegarów Gustava Beckera w sobotę, 18 maja o godz. 16-tej. W zasadzie jest to przeniesiona z wałbrzyskiego Muzeum Porcelany wystawa, ale są nowe eksponaty, np. 2 kiwaki GB Sfinks i Allegro. Ponadto warto zwiedzić klasztorne muzeum ze średniowieczną kopią Całunu Turyńskiego i relikwiami św. Wojciecha (osobiście jestem zainteresowany). Na wieży przyklasztornego kościoła św. Wojciecha jest nieczynny zegar, pytałem o możliwość wejścia na górę - zobaczymy czy się da, Można by wybrać się na cały dzień i zahaczyć o broumowski browar, gdzie warzony jest Opat, tak tak, ten sam. Co Koledzy myślą o wyprawie "wesołym autobusem" do Broumova? W załączeniu widok z okna muzeum na kościół oraz klasztor Benedyktynów.

Edited by WueM

Wojtek + Certina Club 2000 od lat

Autobus jest zawsze mile widziany...

A łącznie ze zwiedzaniem to atrakcyjna oferta  ,jakby nie był to duży kłopot z autobusem to Opata też chetnie.... 

Fajnie, że są pomysły na spędzenie aktywnie soboty. Ja nie mam nic przeciwko wyjazdowi do Broumova, jeżeli innym to pasuje.  Ja miałem na sobotę zaproponować wyjazd do Kamieńca Ząbkowickiego na zwiedzanie kompleksu pałacowo – parkowego wybudowanego przez Mariannę Orańską - jedną z barwniejszych postaci dziewiętnastowiecznych  Prus. Koszt budowy pałacu wyceniono podobno na trzy tony złota i jest to jedna z bardziej okazałych budowli Dolnego Śląska. W Ząbkowicach też pewnie było by co pooglądać, chociażby krzywą wieżę. Wszystko zależy od nas.

Nasze wpłaty i wydatki na rzecz utrzymania klubowego forum:

Pozycja wydatki to: księgowość, adres, alerty bankowe, mini firma, WEBH, administracja 

Luty 2024

455,00 zł od 16 klubowiczów

Marzec 2024

705,00 zł od 17 klubowiczów

Kwiecień 2024

do 30-04-2024 wpłaty  475,00 zł od 9 klubowiczów

do 30-04-2024 wydatki  3.515,58 zł 

Maj 2024

do 6-05-2024 wpłaty 40,00 zł od 2 klubowiczów 

do 6-05-2024 wydatki 2.652,18 zł

Jak bardzo wyraźnie widać wyżej, to się nie może udać !

I jeśli tak dalej będzie, to już w czerwcu forum zostanie zawieszone z powodu braku środków. Tu żadne dyskusje i dobre rady nic nie dadzą, potrzebne są prawdziwe pieniądze na rachunku KMZiZ  na utrzymanie klubowego forum.

Witam Szacownych Kolegów 🙂

Pewne sprawy się powyjaśniały, tak że będę miał możliwość dołączyć do Was na spotkanie w Srebrnej Górze, z czego się bardzo cieszę. Mając jednak na uwadze planowane wyjazdy po okolicy pozostaje pytanie, czy sa jeszcze miejsca w wypadku organizowanych wycieczek. Bedę bardzo zobowiązany za informację, pozwoli mi to dokonać rezerwacji hotelowej.

Planowałbym wyjazd z Warszawy w piątek po 14.00, będę miał ewentualne miejsca gdyby to się przydało.