-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By ginger109
Witam.
Dostałem w prezencie zegarek 18 luty 2024 kupiony przez allegro. 17 marca reklamowaliśmy bo zeszły kolory z paska. Wymienili i odesłali zegarek. Znów zszedł kolor z paska i tarcza z dniami tygodnia raz działa raz nie. Teraz już wolelibyśmy zwrot gotówki, bo to wadliwy zegarek. A dostaliśmy odpowiedz, że wymiana paska 150zł, bo to wynik eksploatacji i nie podlega reklamacji, a tarcze naprawią. Gdzie mogę sprawdzić czy to prawda, że gwarancja jest tylko na zegarek. Pasek jest guma/silikon a kolorowe paski są namalowane.
odpowiedz od Labri Kinga Górska
Witam, To pierwsza sytuacja, w ktorej mowimy o sprawie reklamacyjnej (tarcza z dniami tygodnia). Co do schodzacych kolorow z paska to wynik eksploatacji, to nie podlega reklamacji, mielismy taki pasek w zapasie, wiec bedac proklienckim sklepem wymienilismy go Panstwu. Drugiego niestety nie mamy i tak: 1) mozliwa gwarancyjna naprawa tarczy zegarka i odeslanie, na nasz koszt 2) mozliwa gwarancyjna naprawa tarczy zegarka + wymiana paska w cenie 150zl (Panstwa koszt), jesli sa Panstwo zainteresowani wymiana paska rowniez Prosze o decyzje. Pozdrawiam,
-
By koorchuck
Sprzedam rzadką wersję Pro Treka PRW S-3100 z szafirowym szkiełkiem, solarem, radio controlled i innymi bajerami znanymi z Multiband 6. Był dostępny dość krótko w sprzedaży i z tego, co widzę, to teraz można go znaleźć tylko na eBay.
Kupiony 2, może 3 lata temu, nowy kosztował 1300 zł. Noszony przez jakiś czas na co dzień, w góry, na rower itp. Nie był tyrany przy żadnych ciężkich robotach.
Stan zachowawcze 7, ale na 8 pewnie by się też mógł załapać. Szkło oczywiście czyste, dekiel i koperta też, jedynie pasek wyślizgany i trochę porysowany.
Cena - 650 zł z dostawą paczkomatem.
-
By Siewca
Dzień Dobry,
Mam problem z ustawieniem czasu na zegarku Casio WVQ-142E moduł 4757 po wymianie baterii
Wymieniłem baterię, zresetowałem, ustawiłem strefę +1
Wskazówki pokręciły się ustawiły się na jakiejś randomowej godzinie. W nocy zegarek ożył znowu wskazówki się pokręciły, tym razem poprawnie ustawiła się data i dzień miesiąca , ale czas jest nie poprawny.
Teraz wskazuje mi np. 11:21 a powinien 18:44
Czy przed ustawieniem strefy muszę ustawić ręcznie czas np 12:00 ?
Jak ręcznie ustawić czas w tym zegarku / czy w ogóle jest taka opcja ?
Pozdrawiam
-
By Kacperek_77u
Cześć
W tym temacie będe ukazywał swoje prace nad zegarkami
Najpierw napiszę coś o sobie (miłego czytania 😝) :
Zegarkami mechanicznymi interesowałem się od zawsze i zawsze chciałem taki mieć bo ,,ma duszę i pięknie tyka''. Pierwszy z jakim miałem do czynienia była męska zaria kupiona za 20zł 7 lat temu na targu w rzeszowie. Chodziła tylko dwa tygodnie bo niewiem jakim cudem ale czop osi sekundnowej zniknął a jak wiadomo 2009 bez niego chodził nie będzie. Porozbierałem ją z ciekawości, o dziwo poskładałem ją spowrotem i poszła w kąt razem z zainteresowaniem zegarkami. Jakieś dwa lata temu znowu ją odkopałem, znalazłem dawcę na allegro i coś nawet z tego poskładałem ale chodzic to nie chciało... Więc znowu poszła w kąt z zainteresowaniem-do czasu...
W ubiegłym roku gdzieś na jesień przypadkiem znalazłem ofertę pudła części do owego mechanizmu i udało mi się je wyrwać za całe 15zł (radość.JPG). Przyszła paczka, zacząłem coś kręcić i wymodziłem w miare działający zegarek 😁
Potem zakręciłem się w ruskich i dostałem bzika na punkcie sportivn. I w grudniu zakupiłem fajny egzemplarz aczkolwiek zauważyłem na zdjęciach że ma martwy włos więc podmianka była potrzebna (akurat z tamtymi częściami do zari udało mi się jeszcze kupić pare mechanizmów do pobied i kolejne pudło części więc no problemo o drugi włos). Pamiętam jak ćwiczyłem ruchy dzięki którym mógłbym zdjąć włos xd. Procesu podmianki opisywać nie będe bo za długo by to zeszło ale finalnie zegarek OŻYŁ! I tak już z rok będzie jak dłubie w zegarkach 😁
Pierwsze co chciałbym wam pokazać z niedawnych prac to pierwsze poważniejsze wyprostowanie włosa w slavie któro zakończyło się niczym innym jak sukcesem 😁
Jak widać ktoś chciał ją przyśpieszyć ale potem stwierdził że jednak chodzi za szybko i zdecydowanym ruchem cofnął przesówkę uszkadzając włos...
Więc akurat się złożyło że niedawno robiłem identyczną slave więc wziałem ją jako wzorzec i żeby nic nie wpadło do niej to poprostu zamiast dekla położyłem szkiełko
Zbliżenie na wrorzec
I o to pacjent po wyprostowaniu włosa (przy tego typu uszkodzeniach preferuję metodę ,,na żywca'' czyli poprostu prostuje włos gdy jest zamontowany z balansem tylko ewentualnie bawie się przesówkami 🙃)
Teraz wystarczyło poprostu ustawić przesówkę z kołkiem włosa (będe wdzięczy za podanie jej profesjonalnej nazwy) żeby zegarek zaczął przyjemnie chodzić:
20221224_002529.mp4 -
By dodge66
Na sprzedaż lecą dwa nowe i nieużywane paski wykonane ręcznie przez forumowego mistrza M.Pigeon (Jebudu) skierowane do zegarków Cartier. Piękna, przeszywana skóra z precyzyjnym wykończeniem. Kolor przeszyć w rzeczywistości jest nieco ciemniejszy, bardziej dopasowany do koloru skóry - Cartier Red to dosłownie kolor Cartier Red
Cartier Red sprzedany! Cena za Royal Green: 180zł + koszt wybranej przesyłki (np. Paczkomat 15zł)
Pasek w kolorze Cartier Red z klamerką 17 mm / 17 mm
Wymiar krótszej części: 6 cm (bez klamerki) / 7.2 cm (z klamerką)
Wymiar dłuższej części: 10.3 cm
Pasek w kolorze Royal Green z dopasowany do zapięcia motylkowego Cartier 17 mm / 17 mm
Wymiar krótszej części: 6.4 cm
Wymiar dłuższej części: 7.5 cm
-