Czesiek 96 #76 Posted November 11, 2024 Gratuluję warsztatów! I już ostrzę pazury, aby załapać się na kolejne. 😃 2 Share this post Link to post Share on other sites
Tempus Fugit 338 #77 Posted November 12, 2024 Bardzo dziękuję za zaproszenie i wspaniałe spotkanie. Dziękuję organizatorom za trud i zaangażowanie. Dziękuję za możliwość reazliazcji pomysłu, którego owoc mam nadzieję, przysłuży się Mistrzowi Wiegandowi. Żałuję jedynie, że nie mogłem uczestniczyć w całym spotkaniu. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Werniks 13 #78 Posted November 13, 2024 Wspaniałe spotkanie i zajmująca relacja, świetne zdjęcia. Serdecznie dziękuję 🙂 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kieszonkowe 767 #79 Posted November 16, 2024 Witam, w końcu udało mi się wrócić do domu i rozpakować moje zabawki Pierwsze warsztaty pod nowym zarządem @Krzysztof Skórka @Piotr Orzechowski @Piotr Piątkowski mamy już za sobą. Wszystkim którzy nie mogli lub nie chcieli być mogę powiedzieć że sporo się na nich działo . W piątek wszyscy obecni w hotelu mogli pobawić się ogniem i popróbować starych metod niebieszczenia wskazówek. Dla osób chcących jeszcze popróbować mogę złożyć jeden taki zestaw (można próbować mnie korumpować ) A Damianowi nawet udało się przylutować przy pomocy dmuchawki nóżkę do tarczy (ale to może będzie tematem jakiś następnych warsztatów ) W sobotę program przygotowany przez Damiana @czasik był tak obszerny że nie zdołaliśmy go w pełni zrealizować. Bo zaczęło się od zwiedzania Szybu Bończak, później Zegar Strefowy Beckera, Muzeum Pożarnictwa, Zegar Wieżowy Eppnera zegar w pięknym stanie zachowania różniący się kilkoma numerami od Eppnera wskrzeszonego przez Witolda no i tym że ma trzy bębny czyli jest kwadransowym (a który przy nas coś zaczął cienko popiskiwać - ale na pewno znajdzie się osoba która się nim zajmie ) Zabrakło czasu na spacer po Nikiszowcu ( widocznie trzeba będzie zorganizować jeszcze jedne warsztaty na Śląsku ) No i clou programu czyli wizyta w pracowni muzeum mistrza Wieganda. Ilekroć tam jestem zawsze z ciekawością i dużą przyjemnością słucham opowieści Pana Franciszka. Tym razem doszło też do symbolicznego przekazania skonstruowanego przez jednego z młodszych mistrzów zegarmistrzostwa @Tempus Fugit elektronicznego zegara matki jednemu ze starszych mistrzów Panu Franciszkowi do sterowania jednym z jego dużych ogrodowych zegarów zrobionym w oparciu o silnik wycieraczek samochodowych. No i koniec dnia czyli "wieczorne polaków rozmowy" przeciekawy wykład o słuchaniu zegarów wieżowych @Władek Meller , czy oglądanie eksponatów przywiezionych m.in. przez Kolegów @kopernik18, @Lamela. @ksylo1 ..... Myślę że warto było się spotkać i do następnego razu Roman 6 Share this post Link to post Share on other sites
Andrzej Wachowicz 301 #80 Posted November 16, 2024 @Kieszonkowe Dziekuje, kronikarzu . pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lamela 346 #81 Posted November 18, 2024 Dziękuję wszystkim za ciekawe spotkanie. Czekam na kolejne, mam wszak u Romana długi 🙂. Jerzy 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 9052 #82 Posted December 19, 2024 Przepraszam, że z takim opóźnieniem, ale jakoś nie było kiedy Zdjęcia i filmy jeszcze dokładam do galerii, także niedługo będzie komplet. Miłego oglądania 3 Share this post Link to post Share on other sites