Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
mk64

Prośba o pomoc w zakupie Tissot

Recommended Posts

Wyjdzie dobra cena za dobry zegarek. Sklep ok, na forum przeczytasz o nim w nie jednym wątku.

Sam zegarek kwestia gustu, jak się podoba i cena akceptowalna to nie widzę przeszkód.

Aczkolwiek jestem przekonany, że widziałem w ciągu ostatnich dwóch dni przecenę w polskim sklepie na zbliżony model cały srebrny w cenie poniżej 2k PLN.  (1700-1800?). Niestety nie mogę namierzyć teraz. Chyba któryś z mało znanych jubilerów ze swoją stroną www. 

Edited by Petru23

Proszę za 1650zl. I moim zdaniem nawet fajniejszy ;)

Dostawa potrwa bo do sprowadzenia ale darmowy zwrot, odroczona płatność, raty 0% i całe pozostałe dobrodziejstwo zakupu w krajowym sklepie.

Na jomashop też dostępny w żółtym złocie.

https://www.jomashop.com/tissot-classic-dream-automatic-silver-dial-two-tone-mens-watch-t129-407-22-031-01.html

Są też inne w podobnej cenie, ale głównie bez złota i na pasku.

Screenshot_20241012-142916.thumb.png.de787b5440a3b0feb1ba10b6f24fb769.png

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-tissot-classic-dream-swissmatic-t129-407-22-031-00?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[PM][PLA+A]&utm_id=17446348317&gclid=CjwKCAjwvKi4BhABEiwAH2gcw4w9Jg7l0tlmFuYEIbnXjGl43dTrmN6sP4kOSyJenm8MII8MUlfZaBoChdwQAvD_BwE

Edited by Petru23

40 minut temu, Petru23 napisał(-a):

Proszę za 1650zl. I moim zdaniem nawet fajniejszy ;)

Dostawa potrwa bo do sprowadzenia ale darmowy zwrot, odroczona płatność, raty 0% i całe pozostałe dobrodziejstwo zakupu w krajowym sklepie.

Na jomashop też dostępny w żółtym złocie.

https://www.jomashop.com/tissot-classic-dream-automatic-silver-dial-two-tone-mens-watch-t129-407-22-031-01.html

Są też inne w podobnej cenie, ale głównie bez złota i na pasku.

Screenshot_20241012-142916.thumb.png.de787b5440a3b0feb1ba10b6f24fb769.png

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-tissot-classic-dream-swissmatic-t129-407-22-031-00?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[PM][PLA+A]&utm_id=17446348317&gclid=CjwKCAjwvKi4BhABEiwAH2gcw4w9Jg7l0tlmFuYEIbnXjGl43dTrmN6sP4kOSyJenm8MII8MUlfZaBoChdwQAvD_BwE

Tylko nie wiem czy zauważyłeś, że ten jest z mechanizmem swissmatic, a w tamtym stara ETA. Oczywiście zależy co kto lubi i na czym komu zależy.

1 godzinę temu, StaryWilk napisał(-a):

Tylko nie wiem czy zauważyłeś, że ten jest z mechanizmem swissmatic, a w tamtym stara ETA. Oczywiście zależy co kto lubi i na czym komu zależy.

Jest Tissot w automacie na łańcuchu ze złotem? Jest ;) werk to już detale techniczne.

3 godziny temu, Petru23 napisał(-a):

werk to już detale techniczne.

W tym przypadku nie. Trzeba uświadomić ewentualnego kupującego jakiego typu jest to werk… Żeby potem nie było rozczarowania

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

59 minut temu, mkoch napisał(-a):

W tym przypadku nie. Trzeba uświadomić ewentualnego kupującego jakiego typu jest to werk… Żeby potem nie było rozczarowania

Uświadom zatem, proszę ;)

Ja odsyłam do art z google

https://dolinski.pl/nowy-mechanizm-swissmatic/?srsltid=AfmBOoqIWdHBJL5N3vUKIDgmK5l4aP1LdrUpmnywsyQkHHNrp0kxLoIg

Dzięki, że zwróciłeś na to uwagę. 👍

Jak widać, ja nie 

Edited by Petru23

44 minuty temu, Petru23 napisał(-a):

Uświadom zatem, proszę ;)

Ja odsyłam do art z google

https://dolinski.pl/nowy-mechanizm-swissmatic/?srsltid=AfmBOoqIWdHBJL5N3vUKIDgmK5l4aP1LdrUpmnywsyQkHHNrp0kxLoIg

Dzięki, że zwróciłeś na to uwagę. 👍

Jak widać, ja nie 

Akurat ten artykuł kompletnie nie odnosi się do cech tego mechanizmu. Główną jest ta, że jest nierozbieralny a serwis polega na wymianie. Nie każdemu może to odpowiadać 

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

No to uświadamiam. Ten zawierający części z taniego plastiku werk jest w zasadzie jednorazówką. Serwis polega na wywaleniu starego/uszkodzonego i wstawieniu nowego/działającego.  Owszem,  jest to werk mechaniczny ale nie ma się tu zupełnie czym ekscytować.

quartz bandit

@Petru23 Nie wciskaj proszę nikomu zegarka na mechaniźmie Swissmatic. To odpowiedź Grupy Swatch na tanie zegarki mechaniczne od Orienta czy Seiko. Najniższy możliwy do osiągnięcia koszt determinuje cały ten projekt i wszystkie zegarki z tym mechanizmem. Zresztą rynek chyba rozsądnie na ten mechanizm odpowiedział bo zegarki na Swissmatic to w zasadzie jakiś margines rynku. I dobrze. Dużo lepiej wybrać najprostszą wersję Powermatica 80.

Edited by Perpetuum Mobile

48 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

@Petru23 Nie wciskaj proszę nikomu zegarka na mechaniźmie Swissmatic. To odpowiedź Grupy Swatch na tanie zegarki mechaniczne od Orienta czy Seiko. Najniższy możliwy do osiągnięcia koszt determinuje cały ten projekt i wszystkie zegarki z tym mechanizmem. Zresztą rynek chyba rozsądnie na ten mechanizm odpowiedział bo zegarki na Swissmatic to w zasadzie jakiś margines rynku. I dobrze. Dużo lepiej wybrać najprostszą wersję Powermatica 80.

Nic nikomu nie wciskam. Wszystko masz od pierwszego mojego postu w tym wątku. Łącznie z tym, że na mechanizm nie zwróciłem uwagi i poprosiłem o wyjaśnienie całej tej kwestii, co zrobił @mkoch i @Funky_Koval

Edit

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-tissot-le-locle-automatique-petite-seconde-t006-428-22-032-00?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[PM][PLA+A]&utm_id=17446348317&gclid=CjwKCAjw3624BhBAEiwAkxgTOqHkqtV1pYmuK34DrwBgVTvp-BQzXP4WlJDKxFLct8rZKRP7VMb9XhoCJvwQAvD_BwE

Edited by Petru23

Godzinę temu, Petru23 napisał(-a):

Nic nikomu nie wciskam.

Racja. Źle się wyraziłem. Przepraszam.

Chciałem napisać "nie proponuj, proszę...".