Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Premy

Przechowywanie zegarków - pokazywać czy trzymać w szufladzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zastanawiałem się gdzie trzymać pudełko na zegarki. Dyskutowałem z żoną, jej zdaniem zegarki są jak biżuteria - powinienem trzymać je w swojej szufladzie.

Ja natomiast myślę, że mając ładne oszklone pudełko na zegarki, mogłoby ono stać w living roomie, żeby dumnie prezentować zawartość (i żeby było się czym pochwalić gościom :) )

Ciekaw jestem Waszego zdania!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy kogo przyjmujesz w domu. Warto by przypadkowe osoby jednak nie miały "oka" na Twoje zbiory 🕰️⏱️

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie te zegarki, które są aktualnie w rotomatach są siłą rzeczy na widoku (ale nie w salonie). Manuale i reszta w skrzyneczkach - w szufladach. Pokazujesz to, co masz na ręce. Jak ktoś jest zainteresowany, to zawsze możesz skrzyneczkę wyjąć z szuflady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pośrednio znam gościa który trzyma w salonie pudełka po rolexach i omegach żeby było WIDAĆ ;)  

35 minut temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Pokazujesz to, co masz na ręce. Jak ktoś jest zainteresowany, to zawsze możesz skrzyneczkę wyjąć z szuflady.

jestem tego samego zdania co Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak trochę z innej beczki jak zdejmujecie zegarek na bransolecie to jak go odkladacie 🤔🤔🤔

Ale żeby być w temacie, to tak 😁😁😁

IMG_20241223_185134.jpg.cee76919adb3f557aeec9549be34892c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

A tak trochę z innej beczki jak zdejmujecie zegarek na bransolecie to jak go odkladacie 🤔🤔🤔

Na noc - na wieszaczek, a na dłużej, to zapinam na poduszce i wsadzam do pudła. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Premy napisał(-a):

Ostatnio zastanawiałem się gdzie trzymać pudełko na zegarki. Dyskutowałem z żoną, jej zdaniem zegarki są jak biżuteria - powinienem trzymać je w swojej szufladzie.

Ja natomiast myślę, że mając ładne oszklone pudełko na zegarki, mogłoby ono stać w living roomie, żeby dumnie prezentować zawartość (i żeby było się czym pochwalić gościom :) )

Ja robię tak jak Twoja Żonka uważa. 

2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ja zdejmuję tylko na noc. Wówczas idzie do pudełka. 

2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Na tych stojakach złote, wielkie i ciężkie zegarki tak nie będą się trzymać jak G. :(

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast myślę, że mając ładne oszklone pudełko na zegarki, mogłoby ono stać w living roomie, żeby dumnie prezentować zawartość (i żeby było się czym pochwalić gościom )

Osobiście przyznam rację Twojej żonie. Moje zegarki, przechowuje w bardziej ustronnym miejscu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na widoku to ja mam zegary :D. Pół domu zastawiłem (część mi żona kazała sprzątnąć :( ). Nie znam się na tym, sama taniocha (głównie elektroniki VFD + trochę staroci za grosze), ale bardzo je lubię. Zegarki trzymam schowane.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja natomiast myślę, że mając ładne oszklone pudełko na zegarki, mogłoby ono stać w living roomie, żeby dumnie prezentować zawartość (i żeby było się czym pochwalić gościom )

Zależy od Ciebie. Ja akurat mam rotomat i pudełko na zegarki w sypialni na komodzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jak zdejmuje na bransie to odkladam na szafke koronką do góry dla regulacji. Jak na dłużej to mam pudełeczka i tam wędrują

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a):

Jak zdejmuje na bransie to odkladam na szafke koronką do góry dla regulacji. Jak na dłużej to mam pudełeczka i tam wędrują

O właśnie o to mi chodziło 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie wygląda to tak. Słoneczko gdy oczywiście jest świeci max. do 11, w pudełku żadne tam rarytasy ale np. Citizen z automatu doświetla się.

Nie chowam tych moich zbiorów w ogóle, może jak sobie kupię droższy zegarek niż wszystkie 6 razem wziętych to wtedy o tym pomyślę, choć w gruncie rzeczy na ulicy można dostać po dziobie i stracić to co się ma na ręce, a do domu wpuszczam sprawdzone osoby, często gęsto bez pasji zegarkowej.

20250105_130445.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Wamo napisał(-a):

U mnie wygląda to tak. Słoneczko gdy oczywiście jest świeci max. do 11, w pudełku żadne tam rarytasy ale np. Citizen z automatu doświetla się.

Nie chowam tych moich zbiorów w ogóle, może jak sobie kupię droższy zegarek niż wszystkie 6 razem wziętych to wtedy o tym pomyślę, choć w gruncie rzeczy na ulicy można dostać po dziobie i stracić to co się ma na ręce, a do domu wpuszczam sprawdzone osoby, często gęsto bez pasji zegarkowej.

20250105_130445.jpg

Na ulicy to można dostać i za darmo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym sobie wykrakał, na "szczęście" zegarek został ale nie mam zęba i to jedynki. Taki oto paradoks.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, Wamo napisał(-a):

Jakbym sobie wykrakał, na "szczęście" zegarek został ale nie mam zęba i to jedynki. Taki oto paradoks.

A co się stało?? Chyba gorzej stracić 1 niż zegarek będzie droższa do wstawienia. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

A co się stało?? Chyba gorzej stracić 1 niż zegarek będzie droższa do wstawienia. 

Może wybił zęba o zegarek 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tak dyplomatycznie - znalazłem się w złym miejscu i o złej porze. 

Dziś już mam chłodną głowę, choć widok samego siebie nie napawa mnie optymizmem.

Sprawa zgłoszona również na 997, a jutro wizyta u sprawdzonego dobrego ducha od szkliwia.

Nakręcam się jednak pozytywnie, bo co mi zostało. Gęba trochę boli tu i ówdzie ale to się wygoi. Tak to się dziwnie w czasie zgrało, że aż mi pod ten temat podeszło, natomiast ludzie z którymi miałem styczność być może zrobili to żeby zrobić. Wiem, masło maślane ale nie mnie tu oceniać co kto ma w głowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Wamo napisał(-a):

😒 współczuję. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi