Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

50 minut temu, memento mori napisał(-a):

2 razy w tygodniu to rzeczywiście przesada, ale 3-4 razy w miesiącu niekoniecznie*. Widocznie nigdy nie miałeś czarnego lakieru na aucie lub zapomniałeś już, że w Polsce przez 160-180 dni w roku pada deszcz. 😜

* - nie dotyczy lakierów w kolorze podobnym do soli drogowej, błota, piasku lub kurzu 🙂

U mnie, jak zacznie padać, to pada bez przerwy przez miesiąc albo i dłużej - często bardziej niż w Polsce. I właśnie dlatego że pada, to auto sporadycznie biorę na myjnię, bo za chwilę i tak to wszystko szlag trafia. No ale my mamy służbowe, ono ma nas wozić z punktu A do B, nikt się nie przejmuje czy błyszczy czy jest lekko zabrudzone (nie brudne). 

14 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Pisałem o tym miesiące, lat temu...

Wiem co kombinuje rząd norweski, ale nie podzielę się z Wami informacją, bo dostanę kulkę między oczy.

EOT.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

3 minutes ago, Autor1984 said:

Pisałem o tym miesiące, lat temu...

Wiem co kombinuje rząd norweski, ale nie podzielę się z Wami informacją, bo dostanę kulkę między oczy.

EOT.

Gadaj… bo dostaniesz kulkę 😂

23 minuty temu, Londek napisał(-a):

Gadaj… bo dostaniesz kulkę 😂

Kulką między łopatki lub łopatką między kulki ...😜

5 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

A coś więcej, przebieg, stan? Wrzuciłeś foto VW za 900 zł :D

No przecież w całym tym stroszeniu piórek i pokazywaniu kto ma dłuższego, chodzi o pewną dozę niedopowiedzenia i aurę tajemniczości... 🤣😜 2.0 TDI, 150 kuca i 5 lat...highline...nic specjalnego...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

No ale my mamy służbowe, ono ma nas wozić z punktu A do B, nikt się nie przejmuje czy błyszczy czy jest lekko zabrudzone (nie brudne). 

i nie ma w tym nic złego 👍

natomiast są też ludzie którzy uważają że samochód jest częścią ich osobowości , autfitu ..itd ;) , i tak jak zmieniają spodnie czy koszulę bo ma plamę i nie wygląda świeżo , to też myją swojego auta w tym samym celu , żeby dobrze wyglądać , nie ważne czy dla siebie czy dla innych , i też nie ma w tym nic złego .

a o tym myciu pisałem , bo nikt kto zajmuje się ceramiką nie powie klientowi ,  że pożądany efekt jest osiągnięty przy porządnie umytym aucie , w innym przypadku to są pieniędzy wyrzucone w błoto 

Godzinę temu, kiniol napisał(-a):

Kulką między łopatki lub łopatką między kulki ...😜

No przecież w całym tym stroszeniu piórek i pokazywaniu kto ma dłuższego, chodzi o pewną dozę niedopowiedzenia i aurę tajemniczości... 🤣😜 2.0 TDI, 150 kuca i 5 lat...highline...nic specjalnego...

Krzysztof jesteś już dużym chłopcem i powinieneś to wiedzieć. Dlaczego udostępniłeś materiał z TVNu? Bo co? Każdy z nas łaknie docenienia, nie myśl, że jesteś inny. Wszyscy jesteśmy tacy sami. Albo nas chwalą, albo się sami chwalimy. Wszyscy bez wyjątku. Bez względu na status.

Powracając do Volkswaganega jak ma przebieg niestyrany to bierz, bo to dobre auto.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

15 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Krzysztof jesteś już dużym chłopcem i powinieneś to wiedzieć. Dlaczego udostępniłeś materiał z TVNu? Bo co? Każdy z nas łaknie docenienia, nie myśl, że jesteś inny. Wszyscy jesteśmy tacy sami. Albo nas chwalą, albo się sami chwalimy. Wszyscy bez wyjątku. Bez względu na status.

Powracając do Volkswaganega jak ma przebieg niestyrany to bierz, bo to dobre auto.

Ooo ...psieprasiam...materiał udostępniły Władze Klubu... Z tym VW to jest niestety konieczność...opiniuję i biorę udział w tworzeniu muzeum na południu Polski i mam tam z domu jakieś 550km w jedną stronę, a ten wehikuł to i potrafi ze 4 litry ON spalić...😉 Bo w 3.5, jak podaje sprzedawca, to nie wierzę...

Edited by kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

6 minut temu, kiniol napisał(-a):

Ooo ...psieprasiam...materiał udostępniły Władze Klubu... Z tym VW to jest niestety konieczność...opiniuję i biorę udział w tworzeniu muzeum na południu Polski i mam tam z domu jakieś 550km w jedną stronę, a ten wehikuł to i potrafi ze 4 litry ON spalić...😉 Bo w 3.5, jak podaje sprzedawca, to nie wierzę...

Krzysztof nie licytujmy się ok? Ja Cię doceniam, bo jesteś jednym z niewielu, który zadba o nasze dobro narodowe. I z chęcią bym się z Tobą napił dobrej zmrożonej wódeczki :)

Tfu w pokojowej temperaturze, zmrożona to szit ;)

koxue.jpg

Edited by Autor1984

12 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Krzysztof nie licytujmy się ok? Ja Cię doceniam, bo jesteś jednym z niewielu, który zadba o nasze dobro narodowe. I z chęcią bym się z Tobą napił dobrej zmrożonej wódeczki :)

Tfu w pokojowej temperaturze, zmrożona to szit ;)

koxue.jpg

Ale ja się nie licytuję...żarty sobie robię...ze spokojem ... Jestem bezalkoholowy...ale tak czy siak, gdybyś był kiedyś w Poznaniu, to mogę jakąś fajną wycieczkę zorganizować...zapraszam...😁 Wieża ratuszowa, Koziołki, Rogalin...etc.

18 minut temu, nicon napisał(-a):

Jakbyś wziął 1.9tdi to by produkował ropę. Kurrrła kiedyś to było.

Miałem kiedyś taki błąd życiowy jak 1.9tdi, ale to pewnie był wadliwy egzemplarz VW Touran...żarł paliwo jak głupi...ale już go nie mam...😉

Edited by kiniol

Godzinę temu, kiniol napisał(-a):

Ale ja się nie licytuję...żarty sobie robię...ze spokojem ... Jestem bezalkoholowy...ale tak czy siak, gdybyś był kiedyś w Poznaniu, to mogę jakąś fajną wycieczkę zorganizować...zapraszam...😁 Wieża ratuszowa, Koziołki, Rogalin...etc.

Na tatarek?

8 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Na tatarek?

Oczywiście ...zawsze...😉

9 godzin temu, kiniol napisał(-a):

Oczywiście ...zawsze...😉

Ze szprotką, ew. sardelą?

52 minuty temu, Londek napisał(-a):

Mnie tak ekrany nie bolą… ale piano black to 🤬

Tutaj chodzi o bezpieczeństwo nie aspekty wizualne

12 minutes ago, Rebrov said:

Tutaj chodzi o bezpieczeństwo nie aspekty wizualne

Zrobią dodatkowy panel z fizycznymi i przejdzie. 

Po pierwsze, to tylko Euro NCAP, które nie ma mocy decyzyjnej, a po drugie chodzi o funkcje kierunkowskazów, wycieraczek, świateł awaryjnych i SOS, a to 99,9% samochodów ma mechanicznie. Tak naprawdę to uderzają tu głównie w Teslę

22 minuty temu, Tommaso napisał(-a):

Po pierwsze, to tylko Euro NCAP, które nie ma mocy decyzyjnej, a po drugie chodzi o funkcje kierunkowskazów, wycieraczek, świateł awaryjnych i SOS, a to 99,9% samochodów ma mechanicznie. Tak naprawdę to uderzają tu głównie w Teslę

Mocy decyzyjnej nie maja, ale jak samochod dostanie 4 gwiazdki, to bedzie to gruba rysa na wizerunku marki.

Ekrany w aucie to zło. Wielkie zło. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Tak, u mnie normalna niedziela w typowym Polskim garażu...żadnych kurła ekranów...😜IMG20240310155518.thumb.jpg.9e0b21c4cdbc9c1bf8491ac3427b5110.jpg

1 hour ago, kiniol said:

Tak, u mnie normalna niedziela w typowym Polskim garażu...żadnych kurła ekranów...😜IMG20240310155518.thumb.jpg.9e0b21c4cdbc9c1bf8491ac3427b5110.jpg

Czy tam siedzi kompresor? 

W dniu 8.03.2024 o 12:09, Autor1984 napisał(-a):

No to się pochwalę, przyjechała niunia do odbioru :)

Idealna do rozwożenia grochówki po stołówkach zakładowych.

@mario1971nada się?

BMW1.png

bmw2.png

bmw3.png

bmw4.png

Gratuluję. W tygodniu mogłem ściągać z lawet byloby podobnie 😀

Qq12L1z.jpeg

XQmnQbO.jpeg

Na drugiej lawecie fioletowe były. Zielona fajniejsza bo w m pakiecie. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos