Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

Teraz, Autor1984 napisał(-a):

Dziś rozmawiałem z pewnym człowiekiem z Forda, odpłynęli jeżeli chodzi o ceny... I chyba myślą, że są premium.

Brat ma rocznik 2016.

Jak dla mnie jedyna rzecz, dla której warto kupić Mustanga to coyote. Z jakimkolwiek innym silnikiem niż 5.0 to auto nie ma żadnego sensu.

35 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

306 Konny mustang to V6 - produkt przeznaczony jedynie na NA.

Ogólnie ma parametry gorsze od 2.3 Ecoboost 😕 

Tylko ecoboost mają średnie opinie jeśli chodzi o niezawodność. Nie wiem, czy konkretnie ten 2.3

Miłego dnia!

1 godzinę temu, pmwas napisał(-a):

Tylko ecoboost mają średnie opinie jeśli chodzi o niezawodność. Nie wiem, czy konkretnie ten 2.3

Problemy były w Focusie ST, ale kilka lat temu. Do Mustanga już chyba trafiały poprawione EB 2.3.

Moje Audi już wjechało do Polski. Teraz parę dni formalności i mam nadzieję w ciągu najbliższych 10 dni dostanę kluczyki do ręki. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

też jestem bardzo ciekaw , bo zamówiłem w ciemno , opierając się na opiniach że cream de la cream car audio obecnie to :-B&O Advanced w audi a6/7 , w a8 i q7/8 podobno trochę gorzej gra 

-Bespoke w RR 

- B&W Diamond w 7er X7 , IX i XM 

- Burmester Hi End w S/GLS 

bardzo dobrze podobno gra Mark Levinson w Lexusie LS i B&W w Volvo 

faktycznie jest tego mało , narazie widziałem tylko jeden SQ8 z tym systemem 

Słuchałem w A8 i brzmi świetnie.

Ale B&W w 7er to było najlepsze audio samochodowe jakie osobiście testowałem.

B&W w volvo również jest doskonały, z tym, że wyraźnie lepiej grał w V90CC niż XC90, co pewnie było spowodowane gorszą akustyką większego (?)

Mercedesa w ogóle nie znam, ich audio tym bardziej. Natomiast Burmestery miałem w rozmaitych prosiakach testowych i są bardzo dobre, poziom B&O. 

Posted (edited)

Najlepszy system audio, jaki słyszałem to Mark Levinson w najnowszym lexusie LS. W Lexisie NX już tak dobrze nie grał.

Mam swoje referencyjne CD do testowania systemów audio (Upojenie Anny Marii Jopek z Patem Methenym) i tam wszystko wychodzi czarno na białym.

Edited by Tommaso

A ja tak z innej beczki. Czy macie w zwyczaju doskonalić umiejętność jazdy pod okiem fachowców?  Ja dwa razy do roku (zimą i latem) funduję sobie jakiś pakiet szkoleniowy na torze, nie po to aby się wyszaleć, ale żeby popróbować w kontrolowanych warunkach tego, czego niekoniecznie chciałbym doświadczyć na drodze. 

1 minutę temu, Qsto napisał(-a):

Wczoraj odebrny🙂

20240530_074513.jpg

20240530_074533.jpg

20240530_074559.jpg

Bez środka się nie liczy ;) 

Gratuluję Mieczysława.

Jaki silnik?

10 godzin temu, d4wid napisał(-a):

A ja tak z innej beczki. Czy macie w zwyczaju doskonalić umiejętność jazdy pod okiem fachowców?  Ja dwa razy do roku (zimą i latem) funduję sobie jakiś pakiet szkoleniowy na torze, nie po to aby się wyszaleć, ale żeby popróbować w kontrolowanych warunkach tego, czego niekoniecznie chciałbym doświadczyć na drodze. 

Nie.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

11 godzin temu, Tommaso napisał(-a):

Mam swoje referencyjne CD

Wycofanie CD z samochodów uważam za tak dużą porażkę jak montowanie w nich tabletów. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Posted (edited)
11 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Ale B&W w 7er to było najlepsze audio samochodowe jakie osobiście testowałem.

Mercedesa w ogóle nie znam, ich audio tym bardziej. Natomiast Burmestery miałem w rozmaitych prosiakach testowych i są bardzo dobre, poziom B&O. 

w aktualnej 7er czy poprzedniej ?

Burmester ma kilka modeli , chyba w Porsche nie było Burmester Hi End, tylko 3d/4d , który też jest świetny, ale to już półka niżej

12 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Moje Audi już wjechało do Polski. Teraz parę dni formalności i mam nadzieję w ciągu najbliższych 10 dni dostanę kluczyki do ręki. 

super 👍 , czekam na pierwsze wrażenie w porównaniu do GLC

21 minut temu, Qsto napisał(-a):

Wczoraj odebrny🙂

20240530_074513.jpg

20240530_074533.jpg

20240530_074559.jpg

piękne, eleganckie auto 😍  gratuluję, długo nad nim się zastanawiałem .  

tak jak Łukasz pisał , bez fotek ze środka się nie liczy 😊

Edited by Krakus1

1 minutę temu, Krakus1 napisał(-a):

w aktualnej 7er czy poprzedniej ?

Burmester ma kilka modeli , chyba w Porsche nie było Burmester Hi End, tylko 3d/4d , który też jest świetny, ale to już półka niżej

super 👍

, czekam na pierwsze wrażenie w porównaniu do GLC

piękne, eleganckie auto 😍  gratuluję, długo nad nim się zastanawiałem .  

tak jak Łukasz pisał , bez fotek ze środka się nie liczy 😊

Mi się nowa E coraz bardziej podoba i też była w kręgu mojego zainteresowania. Choć z Mercami nie jest najlepiej, ale może przy nowych wypustach problemy ustapiły.

@QstoIle udzielili rabatu od ceny cennikowej?

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

14 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Wycofanie CD z samochodów uważam za tak dużą porażkę jak montowanie w nich tabletów. 

No ale CD możesz sobie ew. podłączyć przez USB, jeśli masz ochotę. Nie wiem co z jakością dźwięku wtedy itd., ale to możliwe. Tabletu natomiast nie wymontujesz i nie zamontujesz tradycyjnych zegarów. 

Posted (edited)
6 minut temu, beniowski napisał(-a):

No ale CD możesz sobie ew. podłączyć przez USB, jeśli masz ochotę.

Oczywiście, że mogę. Tylko obsługa nie jest już taka prosta i mcno odrywająca od prowadzenia. :( A i też nie bardzo mam to wówczas gdzie położyć.   :(

Cytat

Nie wiem co z jakością dźwięku wtedy itd.

Zapewne dla mnie wystarczająca byłaby. 

Cytat

Tabletu natomiast nie wymontujesz i nie zamontujesz tradycyjnych zegarów. 

Dokładnie.  😡

Edited by Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Posted (edited)
Godzinę temu, Qsto napisał(-a):

Wczoraj odebrny🙂

20240530_074513.jpg

20240530_074533.jpg

20240530_074559.jpg

Moje ulubione zestawienie w Mercedesach, czyli czerń i chrom. Przepiękna linia i auto. Nawet 1.3 by mi w nim nie przeszkadzało. 🙂 

Edited by memento mori

12 godzin temu, d4wid napisał(-a):

To swietny pomysl. Niestety nie mialem okazji partycypowac w typowym torowym szkoleniu, ale bardzo bym chcial (co ciekawe takie szkolenie jest obowiazkowe w CH po zdaniu prawka).

Bralem natomiast udzial w szkoleniu jazdy rajdowej ;)

1 godzinę temu, Qsto napisał(-a):

Wczoraj odebrny🙂

20240530_074513.jpg

20240530_074533.jpg

20240530_074559.jpg

2.0d?

Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Jeżeli system audio odtwarza bezstratne formaty to nie ma sensu montować CD, zresztą i tak większość słucha streamingów.

Tablety to wielofunkcyjność i niższy koszt, możliwość zmian konfiguracji albo dopłaty za odblokowanie funkcji - dla producenta same zalety. Jak są estetycznie wkomponowanie i mogą wyświetlać analogowe zegary to czemu nie.

Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Mi się nowa E coraz bardziej podoba i też była w kręgu mojego zainteresowania. Choć z Mercami nie jest najlepiej, ale może przy nowych wypustach problemy ustapiły.

@QstoIle udzielili rabatu od ceny cennikowej?

Gdy zaczynaja Ci sie podobac Mercedesy to wiesz, ze jestes juz stary 🤭

Posted (edited)
9 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Gdy zaczynaja Ci sie podobac Mercedesy to wiesz, ze jestes juz stary 🤭

Mi się podobają od około 15 roku życia. Od tego samego wieku nie podobają mi się Ople, Audi, Skoda, KIA, Hyundai i Peugeoty. Chociaż muszę przyznać, że po 20 latach powstało coś fajnego: nowa 308. 🙂 

Edited by memento mori

Mam 29 lat i staro się nie czuje, a e czy s klasę bym chętnie przygarnął

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

16 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Dziś rozmawiałem z pewnym człowiekiem z Forda, odpłynęli jeżeli chodzi o ceny... I chyba myślą, że są premium.

Ale Ford czy Vignale 🤣? A na serio - zgoda, sęk w tym, że większość z nich odpłynęła.

Poniżej 20.000€ jest u nas raptem kilka nowych aut i to segmenty A i B tylko…

25 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Mam 29 lat i staro się nie czuje, a e czy s klasę bym chętnie przygarnął emoji16.png

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

31 minut temu, memento mori napisał(-a):

Mi się podobają od około 15 roku życia. Od tego samego wieku nie podobają mi się Ople, Audi, Skoda, KIA, Hyundai i Peugeoty. Chociaż muszę przyznać, że po 20 latach powstało coś fajnego: nowa 308. 🙂 

Widocznie macie stare i nudne dusze 😅

Posted (edited)
59 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

To swietny pomysl. Niestety nie mialem okazji partycypowac w typowym torowym szkoleniu, ale bardzo bym chcial (co ciekawe takie szkolenie jest obowiazkowe w CH po zdaniu prawka).

Bralem natomiast udzial w szkoleniu jazdy rajdowej ;)

2.0d?

Lata temu miałem okazję testować wchodzącego wtedy na rynek Fiata Stilo. Zabawa to była nieprzeciętna, bo byliśmy na lotnisku w Piotrkowie Trybunalskim i mieliśmy auta segmentu Stilo (Golfa, Peugeota 308 itd.). Stilo mialo wtedy kontrolę trakcji, co było nowością w tym segmencie. Testy łosia, rozpędzanie auta i próba jego przewrócenia (gwałtowne manewry przy dużej prędkości), jazda po zamrożonej i śliskiej nawierzchni i porównywanie jak zachowują się auta z kontrolą trakcji i bez - ale to była frajda. Miałem też kiedyś zaproszenie na jazdę po lodzie w Skandynawii, ale nie udało mi się pojechać. 
Uważam że tekie jazdy tesotwe powinny być częścią szkolenia na prawo jazdy. 

Edited by beniowski

Panowie, Wy tak serio, że lubicie jakąś markę a innej nie? Tak, hurtem? 

Karkołomna teza.