Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

A to , też bez dachu 🤔🤔🤔

IMG_20240808_165239.jpg

Ale co? Fajne cabrio z centralnie umieszczonym silnikiem :)

EDYCJA: Zawartość usunięta przez moderatora.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

12 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Ale co? Fajne cabrio z centralnie umieszczonym silnikiem :)

A jak z sztywnością nadwozia 🤔🤔🤔

2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

A jak z sztywnością nadwozia 🤔🤔🤔

No na pewno lepiej, aniżeli w Twojej Renówce i w moim wolwo :), ale znacznie gorzej, aniżeli w Cayman GT4RS, to chyba oczywiste?

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Edycja: zawartość usunięta przez moderatora.

3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Ale co? Fajne cabrio z centralnie umieszczonym silnikiem 

Dla ścisłości to jest roadster w wersji diabelnej spyder RS - czyli takie niby cabrio z bardzo upierdliwą procedurą składania/rozkładania dachu. Niemniej masz całkowitą rację, auta bez dachu to jest coś co uzależnia 👍

EDIT: zły cytat

4 minuty temu, Valygaar napisał(-a):

Dla ścisłości to jest roadster w wersji diabelnej spyder RS - czyli takie niby cabrio z bardzo upierdliwą procedurą składania/rozkładania dachu. Niemniej masz całkowitą rację, auta bez dachu to jest coś co uzależnia 👍

Tak roadster, co i tak nie zmienia faktu, że jest konstrukcją "otwartą". Oczywiście zdecydowanie masz racje i powinienem być precyzyjny, bo cabrio to 4 osobowy pojazd ;)

AMG GT Bez dachu jest ok w każdej wersji poza R. Chociaż mnie nie jara z tych aut nic poza Rka (R Pro i BS oczywiście też ale to inna bajka). 

Co do GT4RS uwielbiam w każdej postaci, ale patrząc na to co mam w garażu to chyba na razie pass. Za dużo sportu za mało...miejsca. Mam 2 dzieci i nie mogę kupić 4tego samochodu tylko dla taty;) 

A Spajdera chyba jednak wziąłbym zwykle GT4 w manualu. 

2 minuty temu, Enkil napisał(-a):

Wczoraj w Zamościu był zlot pojazdów PRL.

Ten mi się podobał najbardziej :D

IMG_20240818_153740.thumb.jpg.8658ae837f607bb499d95a0453a20b31.jpg

IMG_20240818_153741.thumb.jpg.2fcd77664f0ff65f590be14aeafce0f1.jpg

Złomek odnaleziony.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Ja w trakcie wakacyjnej podróży też widziałem takiego tylko po picowaniu🙂 

PS ten złomek to może być C-325, poprzednik. 

20240728_142012.jpg

Edited by Marak

DARK HORSE - korci ;)

Mustang  DH.jpg

9 godzin temu, Remy napisał(-a):

Rewelacja.

Na choinkę się nada 😉

dopiero w środku jest choinka 😉

20240820_211408.jpg

3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

wunderbauma brakuje :)

rozumem że kolor ustawiasz sobie wg widzimisię / nastroju? 

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

20240820_211408.jpg

Ale będziesz na paluchy przeklinał. Oklej, ja ekrany w macie zrobiłem. A cała konsola, panele boczne, tam gdzie piano wszystko poszło pod folię  ;)

To "luksusowe" piano black to jest straszny rak we współczesnych samochodach. pierwsza jazda po sprzątani u wszędzie i tak znać paluchy i kurz.

1dFQTya.png

17 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Ale za to oklejone matową folią wygląda super emoji16.png

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Ja piano mam normalną bezbarwną, ale wszystkie ekrany poszły w mat. Nie widziałem jeszcze piano oklejonego matem. Ciekawa sprawa, bo przecież piano ma być połyskujące ;)

22 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Ja piano mam normalną bezbarwną, ale wszystkie ekrany poszły w mat. Nie widziałem jeszcze piano oklejonego matem. Ciekawa sprawa, bo przecież piano ma być połyskujące ;)

Ja przepraszam że zapytam, ale po co kupujecie droższą wersję z piano (chyba że innej nie ma) , żeby potem robić z niej ….nie piano? To nie lepiej kupić tańszą wersję wnętrza i się nie bawić w oklejanie plastikiem?

5 minut temu, beniowski napisał(-a):

Ja przepraszam że zapytam, ale po co kupujecie droższą wersję z piano (chyba że innej nie ma) , żeby potem robić z niej ….nie piano? To nie lepiej kupić tańszą wersję wnętrza i się nie bawić w oklejanie plastikiem?

Puścił bym Ci kawałek sceny z serialu "Ślepnąć od świateł" "; "o czym ty Jacek mówisz..."

Piano black oklejasz folią nie po to by straciło właściwości piano black, tylko po to, że folia bezbarwna pod wpływem temperatury ma właściwości samoregenerujące.

Masz Żonę, pewnie, ma paznokietki? No więc piano skupione wokół pokręteł, startera, choćby było wykonane z najwyższej jakości tworzywa sztucznego i tak będzie zajechane. Folia ten problem rozwiązuje.

A mat stosujesz na ekrany; bo nie widać "palcowania".

2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Puścił bym Ci kawałek sceny z serialu "Ślepnąć od świateł" "; "o czym ty Jacek mówisz..."

Piano black oklejasz folią nie po to by straciło właściwości piano black, tylko po to, że folia bezbarwna pod wpływem temperatury ma właściwości samoregenerujące.

Masz Żonę, pewnie, ma paznokietki? No więc piano skupione wokół pokręteł, startera, choćby było wykonane z najwyższej jakości tworzywa sztucznego i tak będzie zajechane. Folia ten problem rozwiązuje.

A mat stosujesz na ekrany; bo nie widać "palcowania".

A czemu tego nie może zrobić producent w fabryce, skoro to takie dobre rozwiązanie? 
Niestety, rozczaruję cię - moja żona ma krótkie paznokcie, bez żadnych cudów. Zresztą, nawet jakby miała, to by używała auta tak jak używa - bo po to jest, żeby jeździło. Kogo obchodzi milimetrowa rysa przy gałce rozrusznika?