Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest

Pogadajmy o samochodach :-)

Recommended Posts

Polecam każdemu Chryslera Sebringa dobra jakość co do ceny. Samochód bardzo dobrze wyposażony wygodny, duży, dość spory bagażnik. Spokojnie może służyć jako auto rodzinne (4 osobowe).

Podoba mi się Sebring...od dawna mam do niego slabosc podobnie jak do starego modelu 300m . Ale ponoc byl cholernie usterkowy.

Mozna bylo do niedawna tez nabyc Volge Siber :D bazujaca na Sebringu :P ...ale produkowali ją chyba tylko 2 lata.

gaz-volga-siber-02.jpg

Edited by QuadrifoglioVerde

Ja mam Sebringa od roku i jedynie sprzęgło wymieniałem (spaliło się) kosz sprzęgła 700 (niemiecki zamiennik firmy LUK) i końcówki drązków (koszt nie pamiętam dokładnie koło 150zł) więc cenny części są normalne.

Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy...

Kierownik - łap linki na PW :)

Neln, ezn was nith mit wine, doch ez im glich waere (...)

Gotfryd ze Strasburga

Podoba mi się Sebring...od dawna mam do niego slabosc podobnie jak do starego modelu 300m .

Sebring nie bardzo, ale 300M zawsze bardzo mi się widział :)

Ile razy zmieniałem auto, tyle razy był mocnym kandydatem, ale zawsze coś innego wpadało... aczkolwiek sentyment mi do niego został.

Ile razy jakieś widzę na ulicy, tyle razy głowa sama się obraca :lol: - auto robione tyle lat temu, a wciąż mogące się podobać :) :) :)

Chrysler robi fajne samochody i w porównaniu do konkurencji niemieckiej całkiem nie drogie.

Telefon nigdy nie zastąpi zegarka. To, że pokazuje godzinę nic nie znaczy...

Chrysler robi fajne samochody i w porównaniu do konkurencji niemieckiej całkiem nie drogie.

W porównaniu do Niemiaszków to wszyscy robią tańsze :)

Koledzy, co możecie powiedzieć samochodzie Opel Vectra 2.2 benzyna 2007r. w automacie? Interesuja mnie wszelkiej maści uwagi....

nie brałem tego silnika wcześniej pod uwagę, ale znajomy sprzedaje takie auto, salonowe, serwisowane w aso, 84tys km, w super stanie i full opcja (skóra, navi, itp)

Może mnie,ktoś poprawić,jednak z tego co wiem to motor 2,2 był chyba średniej jakości (problem również z tym motorem miał Saab)ale głowy nie dam za to i nie bardzo pamiętam czy to było w benzynie czy dieslu.

Robert

Koledzy, co możecie powiedzieć samochodzie Opel Vectra 2.2 benzyna 2007r. w automacie? Interesuja mnie wszelkiej maści uwagi....

nie brałem tego silnika wcześniej pod uwagę, ale znajomy sprzedaje takie auto, salonowe, serwisowane w aso, 84tys km, w super stanie i full opcja (skóra, navi, itp)

bez jakiejś wielkiej analizy można na pewno powiedzieć, że oszczędny nie będzie :) ...ale jeździł będzie przyjemnie.

są jakieś przeciwwskazania do założenia instalacji gazowej w tym silniku? spalanie chyba faktycznie bedzie ponad 11l

Edited by ksylo1

2.2 miał przede wszystkim problemy ze smarowaniem, ale podobno problem dotyczył 147-konnej wersji sprzed liftingu.

Katalogowe spalanie dla automatu to: 13,6/6,9/9,4 (miasto/trasa/średnio).

Jak zauważyłem po wszystkich autach, którymi jeździłem, spalanie katalogowe zazwyczaj się potwierdza przy normalnej (spokojnej) jeździe.

A komu nie wychodzi niech nauczy się jeździć.

2007 to ta już po lifcie, bodaj 155KM. W nowym numerzekatalogu Auto Świat - auta używane, ta vectra jest opisywana pochlebnie, alekto wie ile w tym prawdy....

Silnik jest ok i na pewno jest lepszym wyborem niż 1,8 (140KM), praktycznie to samo zużycie paliwa a fun większy. Jedyne "ale" w tym aucie to skrzynia, niestety automat w Oplu potrafi dać w kość jeżeli wcześniejszy właściciel o niego nie dbał. Poza tym auto fajne chociaż ja nieobiektywny jestem bo sam mam VC.

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

dzięki za opinię. Istnieje jakaś możliwość sprawdzeniastanu skrzyni?

dzięki za opinię. Istnieje jakaś możliwość sprawdzeniastanu skrzyni?

Dobry serwis Opla (ale dobry dobry a nie jedyny w okolicy) albo warsztat specjalizujący się w skrzyniach, popatrz na vectra-unlimited.pl albo vectraklub.pl tam są tony informacji o Vectrach :)

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Ja generalnie jestem przeciwnikiem gazowania pomijając fakt, że na gnojowicę jeżdżę :)

ASO'y na ogół nie ogarniają automatycznych skrzyń. Trzeba podjechać do fachowca od takich skrzyń (np. jedyny mi znany nie robi niczego innego tylko skrzynie aut.).

Może mnie,ktoś poprawić,jednak z tego co wiem to motor 2,2 był chyba średniej jakości (problem również z tym motorem miał Saab)ale głowy nie dam za to i nie bardzo pamiętam czy to było w benzynie czy dieslu.

Chodziło o motor 2.2 TiD z Isuzu.

Który i tak był mniej problematyczny niż 3.0 :D

3.0 był ok dopóki GM nie zmienił kilku rzeczy - m.in pojemności miski olejowej.

ktos jezdzil moze lancią ypsilon 1 generacji ?

jakies spostrzezenia, porownania ?

ja przez chwilę- takie małe badziewko, ale jak ma jakiś rozsądny silniczek, to nienajgorzej jeździ