odCzasu doCzasu 44 #1 Posted May 3, 2025 (edited) Za czasów „komuny” inżynierowie zobowiązani byli do spisywania i przekazywania wspomnień ze swojej pracy. Dzięki takim wspomnieniom inż. Kazimierza Żelazkiewicza powstały dwa rozdziały niniejszego opracowania. Jak możemy przeczytać w przedmowie: „…publikacje autorstwa inż. Kazimierza Żelazkiewicza stanowią przyczynek do historii polskiego przemysłu precyzyjnego. W pierwszym artykule autor opisuje historię uruchomienia w 1959 roku produkcji zegarka naręcznego „Błonie”…” Wydawca: Polskie Towarzystwo Historii Techniki Książka jest dostępna w wersji cyfrowej, ale… druk, to druk! Liczba stron: 309 Okładka: miękka Wydanie: Retro-Art Warszawa 1985 Dar: Władysław Meller Stan zachowania: bardzo dobry Liczba sztuk: 1 Cena: 15,00 zł Zakup książki - wsparcie Klubu w wysokości ceny książki i kosztu transportu należy wpłacić na konto KLUBU - informacja w regulaminie! Edited May 18, 2025 by odCzasu doCzasu 1 Więcej ciekawostek zegarkowych na naszym i stronie odCzasu doCzasu Share this post Link to post Share on other sites
Kieszonkowe 784 #2 Posted October 14, 2025 Sprzedana. Odbiorę razem z "Historia Zakładów Mechaniczno-Precyzyjnych MERA-BŁONIE” (z dedykacją ) jak się kiedyś spotkamy. Pozdrawiam Roman 0 Share this post Link to post Share on other sites
Władek Meller 303 #3 Posted October 16, 2025 Czołem, Tak. Oczywiście, z radością. Jako, że mam jeszcze jeden egzemplarz, to nie zamykam możliwości kupna! 0 Share this post Link to post Share on other sites
kopernik18 96 #4 Posted March 2 W dniu 14.10.2025 o 19:11, Kieszonkowe napisał(-a): Sprzedana. Odbiorę razem z "Historia Zakładów Mechaniczno-Precyzyjnych MERA-BŁONIE” (z dedykacją ) jak się kiedyś spotkamy. Pozdrawiam Roman Mam, załatwiłem dla Ciebie tę " Historię...." z dedykacją ☺️ . Przekażę Władkowi . Pozdrowienia dla Was. Piotrek . 0 Share this post Link to post Share on other sites
Kieszonkowe 784 #5 Posted March 17 (edited) W dniu 2.03.2026 o 07:37, kopernik18 napisał(-a): Mam, załatwiłem dla Ciebie tę " Historię...." z dedykacją ☺️ . Przekażę Władkowi . Pozdrowienia dla Was. Piotrek . Witaj Piotrze, jestem przeogromnie wdzięczny za poświęcony czas (znasz moją fobię z dedykacjami autorów ) Pozdrawiam i do zobaczenia Roman Edited March 17 by Kieszonkowe 0 Share this post Link to post Share on other sites