marek4 12 #1 Napisano wczoraj o 13:46 Cześć, Na sprzedaż piękny i masywny (153 gramy) Breguet Marine Big Date w 18-karatowym złocie. Zegar jest z kompletem pudeł (biały karton i skrzynka czeczot) i dokumentów oraz dwoma nowymi oryginalnymi paskami do tego modelu; kauczukiem i brązowym aligatorem. Oryginalne zapięcie klipsowe z 18-karatowego złota. Stan oceniam na 9/10 zegarek i 10/10 oba paski. Cena: 49 900,- zł. BLACK WEEK Jest to najniższa cena W EU i US jaką widziałem w takim zestawie. Ten model z kompletem dokumentów i przepięknym drewnianym pudłem jest b. rzadki. Dopuszczam wymianę za coś dla mnie ciekawego do 10k zł. Odbiór osobisty w Warszawie ew. mój dowóz do uzgodnienia. Nie wysyłam. Opis i dane techniczne: Breguet Marine Big Date Ref. 5817BA/Z2/5V8 to wyjątkowy wyraz morskiej elegancji połączonej z mechanicznym kunsztem. Czerpiąc z historycznej roli Breguet jako oficjalnego producenta chronometrów dla francuskiej marynarki wojennej, ten współczesny model Marine łączy w sobie morską użyteczność z arystokratycznym wyrafinowaniem. Wykonana z 18-karatowego żółtego złota koperta o średnicy 39 mm przyciąga uwagę polerowanymi konturami, żłobkowanym paskiem i kultowymi uszami. Głęboka, srebrno-biała tarcza, podkreślona lśniącym giloszem i świetlistymi cyframi rzymskimi, tworzy wyrazisty kontrast, który podkreśla ponadczasowy styl Breguet. Jedną z najbardziej charakterystycznych cech tego modelu jest duże okienko daty na godzinie 6, które zapewnia eleganckie rozwiązanie zapewniające czytelność na co dzień. W zegarku pracuje automatyczny kaliber 517GG, widoczny przez szafirowy dekiel, ozdobiony pasami Côtes de Genève oraz złoty rotor z wygrawerowanym motywem fali – nawiązanie do marynistycznej inspiracji. Numer referencyjny: 5817BR/12/9V8, Materiał koperty: 18-karatowe żółte złoto, Średnica koperty: 39 mm, Tarcza: srebrna z ręcznie grawerowanym giloszem w centrum, nakładanymi cyframi rzymskimi, luminescencyjnymi kropkami i dużym dwucyfrowym okienkiem daty na godzinie 6, Szkiełko: Szafirowe z przodu i z tyłu, Mechanizm: Breguet Caliber 517GG – mechanizm z automatycznym naciągiem, Funkcje: Godziny, minuty, centralna sekunda i duża data, Wodoszczelność: 100 metrów / 10 ATM, Pasek: Czarny gumowy pasek z zapięciem zatrzaskowym z 18-karatowego żółtego złota plus brązowy aligator, Rezerwa chodu: Ok. 65 godzin, Dodatkowe szczegóły: Charakterystyczny, żłobkowany pasek koperty i spawane uchwyty ze śrubami. Pozdrawiam, 0 Gdyby oczyścić bramy percepcji, każda rzecz ukazałaby się człowiekowi, jaka jest, nieskończona./William Blake/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach