Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
marek4

BREGUET Marine Big Date

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Na sprzedaż piękny i masywny (153 gramy) Breguet Marine Big Date  w 18-karatowym złocie.

Zegar jest z kompletem pudeł (biały karton i skrzynka czeczot)  i dokumentów oraz dwoma nowymi oryginalnymi paskami do tego modelu; kauczukiem i brązowym aligatorem. Oryginalne zapięcie klipsowe z 18-karatowego złota.

Stan oceniam na 9/10 zegarek i 10/10 oba paski.

Cena: 49 900,- zł.  BLACK WEEK

Jest to najniższa cena W EU i US jaką widziałem w takim zestawie.

Ten model z kompletem dokumentów i przepięknym drewnianym pudłem jest b. rzadki.

Dopuszczam wymianę za coś dla mnie ciekawego do 10k zł.

Odbiór osobisty w Warszawie ew. mój dowóz do uzgodnienia.

Nie wysyłam.

Opis i dane techniczne:

Breguet Marine Big Date Ref. 5817BA/Z2/5V8 to wyjątkowy wyraz morskiej elegancji połączonej z mechanicznym kunsztem. Czerpiąc z historycznej roli Breguet jako oficjalnego producenta chronometrów dla francuskiej marynarki wojennej, ten współczesny model Marine łączy w sobie morską użyteczność z arystokratycznym wyrafinowaniem.

Wykonana z 18-karatowego żółtego złota koperta o średnicy 39 mm przyciąga uwagę polerowanymi konturami, żłobkowanym paskiem i kultowymi uszami. Głęboka, srebrno-biała tarcza, podkreślona lśniącym giloszem i świetlistymi cyframi rzymskimi, tworzy wyrazisty kontrast, który podkreśla ponadczasowy styl Breguet. Jedną z najbardziej charakterystycznych cech tego modelu jest duże okienko daty na godzinie 6, które zapewnia eleganckie rozwiązanie zapewniające czytelność na co dzień.

W zegarku pracuje automatyczny kaliber 517GG, widoczny przez szafirowy dekiel, ozdobiony pasami Côtes de Genève oraz złoty rotor z wygrawerowanym motywem fali – nawiązanie do marynistycznej inspiracji.

Numer referencyjny: 5817BR/12/9V8,

Materiał koperty: 18-karatowe żółte złoto,

Średnica koperty: 39 mm,

Tarcza: srebrna z ręcznie grawerowanym giloszem w centrum, nakładanymi cyframi rzymskimi, luminescencyjnymi kropkami i dużym dwucyfrowym okienkiem daty na godzinie 6,

Szkiełko: Szafirowe z przodu i z tyłu,

Mechanizm: Breguet Caliber 517GG – mechanizm z automatycznym naciągiem,

Funkcje: Godziny, minuty, centralna sekunda i duża data,

Wodoszczelność: 100 metrów / 10 ATM,

Pasek: Czarny gumowy pasek z zapięciem zatrzaskowym z 18-karatowego żółtego złota plus brązowy aligator,

Rezerwa chodu: Ok. 65 godzin,

Dodatkowe szczegóły: Charakterystyczny, żłobkowany pasek koperty i spawane uchwyty ze śrubami.

Pozdrawiam,

B1.jpg

B2.jpg

B3.jpg

B4.jpg

B5.jpg

B6.jpg

Gdyby oczyścić bramy percepcji, każda rzecz ukazałaby się człowiekowi, jaka jest, nieskończona.

/William Blake/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.