Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Recommended Posts

A dla mnie "Wojna polsko-ruska" to bodajże najlepszy polski film w ostatnim dziesięcioleciu. Nie wiem czy to dobrze, czy źle świadczy o stanie rodzimej kinematografii... ;)

Niby Święta, długi weekend, ale na nic nie mam czasu. Nawet pewne zobowiązania w stosunku do Forum musiałem odłożyć :)

Ale, ale, ale... Jest coś, co poprawia mi humor. Odkryłem to dzięki mojej ośmioletniej siostrzenicy. Po prostu rewelacja, nie tylko dla dzieci (a może w ogóle NIE dla dzieci). Sami zobaczcie:

http://www.youtube.com/watch?v=kVAsvr52nIU

Myślimy z małżonką nad wieczorem, padło na kino. Coś możecie mi polecić?

Zapowiada się ciekawie :

http://www.youtube.com/watch?v=E1YbOMDI59k

Lub :

Ewentualnie :

http://www.youtube.com/watch?v=xU4ReVEemN0

Co myślicie?

Edited by carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Ostatnimi czasy obejrzałem "Dom Zły" oraz "Wyspa Tajemnic" i stanowczo stwierdzam, że oba obrazy to dzieła wybitne. Znakomite kino , fantastyczne kreacje aktorskie. Majstersztyki. Każdemu polecam oba z czystym sumieniem ;)

Teraz mam sporo czasu bo siedzę z synkiem w szpitalu więc z nudów oglądam filmy. Jeśli ktoś poleci podobne do w/w obrazy, to będę wdzięczny.

Edited by onkyo05

"Dom Zły" to rzeczywiście film znakomity. A oglądałeś "Wesele" tego samego autora? Równie dobry, choć konwencja nieco inna. Z polskiego współczesnego kina polecam jeszcze takie pozycje, jak "Plac Zbawiciela", "Sztuczki", "Palimpsest", "Komornik".

Wczoraj Limitless i Ludzie firmy, przedwczoraj Nasza Rosja: Złote jaja "Czingishana" :P

+ najnowszy odcinek House i 10 odcinek Pacyfiku

i na dzisiaj Władcy umysłu i 11 innych na dysk lezy :D

Ja polecam serial "The Wire", chyba, że coś krótszego (jeden odcinek pół h ) to "Entourage"

Wczoraj nie dałem rady dokończyć filmu "Joanna"... nie dlatego, że słaby ale wolałem nie oglądać zakończenia... okropnie dołujące, szczególnie jeśli ktoś ma dzieci. Aż trudno sobie wyobrazić jak ludzie żyli w czasach okupacji. Sam film nieźle zrobiony.

Mocne :P

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Ja polecam serial "The Wire", chyba, że coś krótszego (jeden odcinek pół h ) to "Entourage"

"Entourage" to chyba najlepszy serial jaki oglądałem obok Californication i Dextera. Ostatnio oglądam serial "Damages" i również polecam naprawdę warto.

Ja w ostatnim czasie nadrabiałem zaległości i (tak z różnych beczek) polecam:

1. Pluję na Twój Grób (nieco więcej realizmu niż zwykle)

2. Zanim Odejdą Wody (choć pierwszą część trzeba po prostu przetrwać, to warto ... bo jest z czego się pośmiać)

3. Oczy Julii (wymagany efekt osiągnięty obrazem i ścieżką dźwiękową, choć krew leje się rzadko a to co wywołuje dreszcze w zasadzie jest niewidoczne)

4. Rezydent (napiszę tylko, że się podobał)

5. Święci z Bostonu (tak na rozluźnienie .... )

Polecam :

"Nostalgia Anioła"

"Przerwane objęcia"

Dobry romans z Marcinem Dorocińskim w roli głównej :

Kobieta, która pragnęła mężczyzny / Kvinden Der Dr?mte Om En Mand

oraz film do którego powróciłem po latach :

Wielki błękit / Grand bleu, Le

czyli Freediving w pełnym tego słowa znaczeniu. Muzyka jest rewelacyjna ;)

Pozdrawiam, Dawid

"Wielki błękit" to film kultowy, jeden z moich ulubionych, niesamowity klimat. Sekwencje nurkowania na długo zapadają w pamięć.

Dzisiaj wieczorem po raz kolejny oglądałem film "Królowie nocy" - dobre kino sensacyjno-obyczajowe.

Guest McIntosh

Ostatnimi czasy obejrzałem "Dom Zły" oraz "Wyspa Tajemnic" i stanowczo stwierdzam, że oba obrazy to dzieła wybitne. Znakomite kino , fantastyczne kreacje aktorskie. Majstersztyki. Każdemu polecam oba z czystym sumieniem ;)

Teraz mam sporo czasu bo siedzę z synkiem w szpitalu więc z nudów oglądam filmy. Jeśli ktoś poleci podobne do w/w obrazy, to będę wdzięczny.

Potwierdzam. "Wyspa tajemnic" to genialny film. Byłem na tym w kinie i chyba ze dwa razy oglądałem w TV. DiCaprio to znakomity aktor i do tego miłośnik zegarków (za to dodatkowy plus). Ja polecam film "Infiltracja". Jeżeli ktoś z Was nie widział, to naprawdę warto.

http://www.youtube.com/watch?v=SGWvwjZ0eDc

Infiltracja i Krwawy diament to moim zdaniem jedne z najlepszych filmów w jakich grał Leo.

Wyspy tajemnic jeszcze nie oglądałem.

Edited by krystekomega

The Usual suspects - klasyka, majstersztyk ;) uwielbiam taki klimat dobrych filmów z lat '90. To se ne vrati.

uwielbiam taki klimat dobrych filmów z lat '90.

np. L.A. Confidential tez jeden z takich filmow.

Kret

Wymarzłem dziś porządnie w Multikinie na "Krecie" - filmie rozliczeniowym. Chyba twórcy nie mieli do końca określonego pomysłu na ten film, bo kampania reklamowa, dłużyzny sugerujące poszukiwanie głębszego tła oraz zakończenie rodem ze sztampowego filmu sensacyjnego, kompletnie do siebie nie pasują. Rodzina Kowalów ma być metaforą polskich rodzin, gdzie ofiary żyją obok oprawców komunistycznych. Młoda kobieta (piękna Magdalena Czerwińska), której ojciec zginął podczas pacyfikacji kopalni Bolesław, jest synową ubeckiego konfidenta, który sprowokował krwawe zamieszki w tejże kopalni. Oczywiście teść-donosiciel nie był donosicielem, bo to lubił, tylko dlatego, że chciał ratować chorą żonę, a potem małego syna.

Obsadzenie w głównej roli Borysa Szyca miało chyba na celu przyciągnięcie do kin młodego pokolenia. Pokazana w reklamie scena łóżkowa miała chyba na celu przyciągnięcie do kin męskiej publiczności. Plakat do filmu prawdopodobnie zachęca do oglądania miłośników amerykańskich thrillerów sensacyjnych. Po tygodniu wyświetlania na sali kinowej były cztery osoby.

Moim zdaniem, to nie jest temat na film kinowy. Godzinna "Scena faktu" załatwiłaby temat bez zbędnej "spektakularności".

Edited by gardenia