Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Recommended Posts

Ja od kiedy przeczytałam spoiler z finałowego sezonu rzuciłam Dextera całkiem.

Rano zmęczyłam najnowszy odcinek SEAL Team. Dalej obstaję, że Valor i The Brave są lepsze.

Koniec Końców poleciałem kilka epizodów Dextera :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Najlepszy sezon z Trinity Killer'em!

Taplaltakl.

Jak o serialach rozmawiamy, to są już dwa odcinki trzeciego sezonu Gomorra’y.

Rozumiem, że jak jesteś na 3 sezonie to serial jest dobry? Suburra od Netflix mi się podobała i zastanawiam się nad tym.

Guest fidelio

Ja wczoraj obejrzałem sobie Symetrię. Mimo upływu lat, film w dalszym ciągu robi piorunujące wrażenie. Polecam!

Rozumiem, że jak jesteś na 3 sezonie to serial jest dobry? Suburra od Netflix mi się podobała i zastanawiam się nad tym.

Suburra to taka troche gorsza kopia Gomorry. Super że ruszył 3 sezon.

" Sezon" to moze byc letni lub na szupaka :), a filmu, pierwsza lub druga seria...;)

Wiem, wiem :), ale "irytuje" mnie to nazewnictwo, napisałem, i juz mi " lepiej" ;)

Pozdrawiam, Marek

Kilka dni temu trafiłem po raz kolejny na "Requiem dla snu" . Niesamowity film.

Miałem wkleić scenę zamknięcia, ale jednak jest  jednak zbyt poruszająca, wystarczy sama nuta.

Serial jest bardzo dobry według mnie. Surowy, nietknięty hollywoodzkimi łapami Nie mogę się doczekać kolejnych odcinków. Polecam

To sobie obejrzę Gomorrę jednak. Póki co nadrabiam The Affair.

Requiem <3 chociaż ta scena na szpitalnym łożu w zabiegowym... ble

Jestem bardzo aktywnym kinomaniakiem ale chyba tylko o trzech filmach mogę powiedzieć, że są wielkie.

- Fight Club

- American Beauty

- Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Polecam ten trzeci - mało znany a wbija mnie w fotel za kazdym razem - arcydzieło

eternal-sunshine.jpg

Hej,

Odnośnie Fight Club - widziałem ten film i jest on dość dziwny - wciągnął mnie, (Żone nie bardzo) ale mam wrażenie, że nie zrozumiałem go w całości, dziwna końcówka.

Wczoraj , właściwie przez przypadek, trafiłem na "ligę sprawiedliwych" czegoś tak potwornego nie widziałem dawno. Totalna strata czasu i pieniędzy...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Guest Kwiatek

Ja dziś oglądam dwa pierwsze odcinki, 5 serii Wikingów. Zobaczymy czy uda im się uratować ten serial.

Guest AdamBanan

Czekając na 3 sezon Gomorry obejrzałem serial Suburra: La serie  i film o tym samym tytule z 2015 Suburra. Całkiem przyjemne kino dla osób lubiących klimaty włoskiej mafii. Polecam najpierw obejrzeć film a potem serial  ;)

Czekając na 3 sezon Gomorry obejrzałem serial Suburra: La serie  i film o tym samym tytule z 2015 Suburra. Całkiem przyjemne kino dla osób lubiących klimaty włoskiej mafii. Polecam najpierw obejrzeć film a potem serial  ;)

NIE!!!! W sensie wydarzenia z serialu (mimo, że wyszedł później) dzieją się wcześniej przed wydarzeniami pokazanymi w filmie. Serial jest jak to się mówi prequelem(?)

Aczkolwiek serial bardzo wciągający, sama obejrzałam w kilka dni.

Aktualnie zaczęłam Frontier 2 sezon. Pierwszy wciągał bardziej.

Hej muszę się podzielić z wami tym co oglądałem ostatnio.

Gorąco polecam Planeta Ziemia 2 od BBC Earth.

Nigdy nie widziałem lepiej zrobionego dokumentu przyrodniczego. PEarh 1 (dostępne na Netflix) zrobiło ogromne wrażenie. Seria „Life” również ale Planeta Ziemia 2 to inny poziom. Ciężko oderwać oczy od tego dokumentu. Nie da się pominąć muzyki Hansa Zimmer’a a nowe technologie pozwoliły sfilmować zwierzęta jak nigdy wcześniej. Calosc dopełnia miły głos narratora którego zna każdy fan takich produkcji.

Osobiście skorzystałem z promocji w dużym sklepie online. 99pln za Blue Ray i nie żałuje żadnej wydanej złotówki.

Jedyny minus. W mojej wersji nie ma Czubównej a być chyba powinna. Ale narrator oryginalny i napisy robią robotę.

Polecam! Każdy powinien to zobaczyć

Edited by el_mazurro

Świętosława, córka Mieszka i Dobrawy, siostra Bolesława  Chrobrego została wydana za mąż za Króla Szwecji, Eryka Zwycięskiego około 980 roku.

Małżeństwo polityczne, wymierzone przeciwko Danii- Mieszko w ten sposób zdobył władze na Pomorzu zachodnim.

Po śmierci Eryka w 995 roku została królową Szwecji, i zakochana w królu Norwegii  Olafie, który odrzucił Jej awansa ;) , powtórnie, z zemsty wyszła za mąż za będącego na wygnaniu Svena Widłobrodego króla Norwegii i Danii doprowadzając do sojuszu ze Szwecją  obaliła Olafa :P

Małżeństwo to zostało zawarte około 966 roku. Z tego związku urodziło się co najmniej pięcioro dzieci, w tym dwaj kolejni duńscy królowie: Harald II Svensson i Kanut II Wielki oraz córki: Estryda oraz Świętosława. Gdy Swen około 1002 roku wypędził żonę, schroniła się ona u brata, Bolesława Chrobrego w Polsce.

Powodem wygnania było to że Sven dowiedział się że Świętosława wyszła za mąż by zemścić się na Olafie

Swen w 1013 został królem Anglii. Po śmierci duńskiego króla Swena ich synowie Harald i Kanut przybyli do Polski, prosząc ją, aby wróciła do Danii. Ostatnim pewnym faktem z jej życia jest powrót do Danii. Kanut w 1016 podbił Anglię.

W tym czasie wraz synem Kanutem Wielkim rządzila Anglią!!!

Angole chyba zapomnieli że Polka była matką ich króla, który sprawił im łomot :D 

W Skandynawii znana i szanowana jako  Sygryda Storrada.

P.S To Ona ochrzciła Skandynawię.

Ja dziś oglądam dwa pierwsze odcinki, 5 serii Wikingów. Zobaczymy czy uda im się uratować ten serial.

;)

Pozdrawiam, Marek