Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
kotylozaur

Właśnie obejrzałem film...

Recommended Posts

Ja popijałem sobie rum, więc problemów żołądkowych nie miałem :) po początkowym zmieszaniu stwierdziłem, że to taka sama komedia jak "Armia ciemności" , lub "Od zmierzchu do świtu" i autor w sumie nie miał nic na myśli. Resztę filmu obejrzałem już bez większego zdziwienia :)

Właśnie obejrzałem na HBO Go Rocketmana i polecam z czystym sumieniem. Musicale, które obejrzałem z przyjemnością lub choćby mnie nie uwierały, mógłbym policzyć na palcach jednej ręki. I zostałoby mi sporo palców w zapasie. Ten zdecydowanie mi się podobał.

Widzę, że w edukacyjnym nadrabianiu muzycznych zaległości zupełnie zapomniałem o Eltonie. Chyba czas naprawić ten błąd.

Edit: Teraz lecę z drugim odcinkiem DEVS (również HBO). Fakne zdjęcia, nieźle udźwiękowione, fabuła wciąga. Smaczek: w pierwszym odcinku SKX w wersji japońskiej.

Edited by brz

Do tych wszystkich pozycji dorzucam "Miasto cudów" 2 sezony, bardzo ciekawie oddany klimat Miami Beach na przełomie 50 i 60 lat ubiegłego wieku.

Guest Jash

"W lesie dziś nie zaśnie nikt". Szczerze, gorąco jak tylko potrafię - nie polecam! Dobrze, że nie trafi do kin. Parę osób nie straci tych kilku złotych na coś co miało być horrorem, a jest......no nie wiem. Koszmarem widza raczej :D

może o to chodziło - na horrorach ludzie się boją ale jak wychodzą z kin to już zapominają. Po tym filmie będą się ciągle bać, że kiedyś znów wylądują na czymś podobnym  :lol:

Też jestem po seansie - w zasadzie nie wiem co powiedzieć. Raczej nie polecam, chyba że ktoś jest miłośnikiem gatunku.

"W lesie dziś nie zaśnie nikt". Szczerze, gorąco jak tylko potrafię - nie polecam! Dobrze, że nie trafi do kin. Parę osób nie straci tych kilku złotych na coś co miało być horrorem, a jest......no nie wiem. Koszmarem widza raczej :D

Dałem się namówić wczoraj. Co za syf :)

No dobra jest jeden momen dobry- jak się rozbiera ta blondi młoda ;)

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

To miałem na myśli pisząc o miłośnikach gatunku

Jeśli chodzi o nowe horrory to polecam invisible man. Świetna rola Elisabeth Moss

Właśnie obejrzałem " dziś w lesie nie zaśnie nikt"

Taki sobie nie był taki zły ,A Co do pierśi Agatki z rodzinki pl. to się zgadzam Piękny widok :) najlepszy fragment filmu :)

Motherless brooklyn czyli Norton czyta Jonathana Lethema. Ciekawa historia chorego na Touretta detektywa próbującego odnaleźć morderce swojego szefa. Początkowo akcja rozwija się powoli, Norton lubuje się w dialogach, a niektóre sceny mają jakby jedynie na celu ukazanie ułomności bohatera, niemniej świetna obsada w rolach pobocznych (Defoe, Baldwin, Willis czy Michael "Omar" Williams) powodują, że ponad 2 godziny mijają bardzo szybko.

Solidne 6.5, ale to ciagle nie to czego się po Edzie spodziewam

Czasu ostatnio nieco więcej, a zatem:

1. Polecany już w tym wątku „Whiplash” - świetny film, genialnie poprowadzone sekcje rytmiczne.

2. Cały sezon „Nowego papieża” - bardzo fajna gra aktorska, dobrze zagrane postaci, ale to co zrobiła osoba, która decydowała o muzyce w tym serialu, to imo mistrzostwo.

3. Sex education - oba sezony, bo tak mnie wciągnęło. Lekcja dla wszystkich, co znaczy tolerancja, bycie sobą niezależnie od tego co myślą o nas inni itd. Dla mnie serial „drugoplanowych postaci”. Daje do myślenia.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Ja zacząłem Homeland. Nigdy nie widziałem nawet odcinka i jak na razie bardzo mi się podoba.

Ja zacząłem Homeland. Nigdy nie widziałem nawet odcinka i jak na razie bardzo mi się podoba.

A co najlepsze to jeden z niewielu seriali, które wraz z czasem są coraz lepsze

Potwierdzili, że nie będzie drugiego sezonu Mesjasza. Szkoda.

Wam dla ciebie wspaniałą wiadomość, możesz kontynuować zgłębianie jego osoby/słowa w bardzo prosty sposób. Zacytuję słowa jednego z braci "Go home and read The Bible"

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

A ja wczoraj oglądałem super film

"Śledztwo Spensera"

Główną rolę gra Mark Wahlberg .

Super aktor super film naprawdę warto :)

Ten ostatni sezon tez bardzo dobry!

Może coś w tym jest, chociaż po pewnym wydarzeniu z głównym bohaterem, jakoś ciężko mi się go dalej oglądało...

Obejrzałem wczoraj i przedwczoraj w TV 2 filmy z Reno: "22 kule" i "Moje skarby". Polecam, lubię Janka w akcji :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Guest fidelio

Kiedyś udało mi się kupić takie wydanie na rynek angielski. Jedyny minus taki, że idą napisy po angielsku, ale oczywiście wszystko jest w oryginale :-) Czas sobie odświeżyć...

post-34987-0-67466100-1586585881_thumb.jpg

Edited by fidelio

Guest fidelio

W oczekiwaniu na wersję D. Villeneueve. Niektórzy psioczą na tą Diunę z 1984 roku (ja nie), ale muzyka w tym filmie to istna petarda.

post-34987-0-36812500-1586680233_thumb.jpg

post-34987-0-26312800-1586680241_thumb.jpg

post-34987-0-42487500-1586680249_thumb.jpg